Witajcie, kochani, w ten przedświąteczny wieczór.
Piękne słońce napawa optymizmem i przepędza chandrę , co znakomicie poprawia nastrój i chęć do działania.
Wybrałam się więc na przeszpiegi do ogrodniczych i dokupiłam kilka przecenionych chryzantem. Ponoć zimujące, ale okaże się w
przysłowiowym praniu..
Takie oto:
Marysiu [Maska] - ależ u Ciebie jest jeszcze dużo kwitnień.

Byłam, widziałam!

Prawda: na zdjęciach, ale jednak....
Jak ja nienawidzę czapek!!! Rękawiczek!!! Szalików

!!! ..........
Naleweczki, powiadasz... To akurat może być.
Żurawki polubiłam bardzo, bo one nie tylko w sezonie, ale też po, zdobią rabaty.
Lekko mrozi i u mnie nad ranem, a dzień pełen słońca i bardzo przyjemny. To lubię.
Krysiu [christinkrysia] - moje ścięte do wazonu chryzantemy zaczęły rozwijać pąki.

Chociaż w domu mnie pocieszą kwiatkami, skoro na działce nie było im to dane.
Ja wszystkie tulipany wsadziłam na miejsca docelowe, ale nie wiem, czy w tej mokrej glinie przeżyją do wiosny.
Ryzyk-fizyk, co będzie, to będzie.
Szczęściara z Ciebie. Na moich drzewach jeszcze liście tkwią i nawet mróz ich nie strącił. Wiatr potrzebny.
Soniu - muszę opatulić tego powojnika, żeby mi nie zmarzł, bo jest bardzo młodziutki. Co prawda rośnie w zaciszu, ale nie wiadomo, czy dostanie śnieżną kołderkę na nóżki.
Chryzantemy już zaczęły pokazywać kwiaty.

Naturalnie te w wazonie.
Kasiu [Kasiula] - mam zdanie podobne. Niech sobie roślinki odpoczywają do wiosny. Napracowały się, to odpoczynek im się należy jak
psu buda.
Marysiu [amba] - mogłabyś zdradzić, co wymyśliłaś w związku z szałwią powabną?
Maryniu - to jest nas dwie.

Też mam opory związane z wyprawą na działkę. Nie chcę jeszcze widzieć spustoszeń przymrozkowych. M obsypuje róże. To potrafi, więc na razie nie mam potrzeby patrzenia na zniszczenia.
Ewelinko - jak już wspomniałam, muszę opatulić na zimę tego powojnika. Młodziaczek jeszcze i nie chcę go stracić.
O zimie jakoś niespecjalnie myślę, ale o wiośnie bardzo szczególnie. Takie ze mnie dziwadło.
Teraz pokażę, jakie chryzantemy nie chciały zakwitnąć na rabacie, a pokazują swoją urodę w wazonie.