Ogródek AGNESS
- Wolusia
- 1000p

- Od: 12 sty 2013, o 17:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS
Cudowny ogródek i wszędzie widać rękę właścicielki. Tulipanki ładnie kwitną, sasanka ładniutka, a lilie z pierwszego wpisu oszałamiające
Pięknie obrobione zdjęcia- gratulacje ;)
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jadziu uwielbiam sasanki w każdej fazie wzrostu.... od puchatych pąków, po śliczne pompony nasion..... w tym roku są jakieś marniejsze, chyba się starzeją te najstarsze kępy, ale na szczęście jest sporo siewek, więc mam nadzieję, ze w przyszłym roku będą znów okazałe
Aniu ja też muszę ich posadzić więcej.... uwielbiam te niewielkie botaniczne odmiany
Edytko faktycznie moja wiosna zawsze spóźnia się, ale jak już przyjdzie, to pędzi na wyścigi, każdego dnia pokazują się kolejne kwiatuszki
Dorotko u mnie zakwitają tylko te najwcześniejsze botaniczne odmiany tulipanków.... i też jeszcze nie wszystkie.... Pozostałe jeszcze daleko w tyle....
Widziałam Twoje prymulki.... są śliczne
Justynko a to ptaszory jedne
nie sądziłam, że są do tego zdolne
ale zachęciły je takie puchate, mięciutkie pąki....
Aguniu faktycznie mam chyba z 8 czy 9 kolorków, ale moje sasanki marniejsze niż w poprzednich latach, chyba te najstarsze kępy się starzeją, ale mam nadzieję, że sieweczki szybko osiągną ładne rozmiary . Najgorsze, że moja cudna, wymarzona Papageno dogorywa .... a taka byłam zadowolona, że mam choć jedną.... u mnie nie można ich upolować....
Tobie również miłej niedzieli
Jacku ja też nie mogłam doczekać się, aż tulipanki zaczną zakwitać, to w większości nowo posadzone roślinki i jestem ich baaaardzo ciekawa
Jestem nimi oczarowana
Uleńko bardzo się cieszę, ze sasanki jednak wysiewają się u Ciebie .... faktycznie siewka nie najszczęśliwszą miejscówkę sobie znalazła....ale na pewno będą kolejne
U mnie też większość tulipanków jeszcze w pąkach, ale mam nadzieję, ze pozostałe botaniczne zakwitną na dniach
Wolusiu witam serdecznie w moim ogródku i bardzo dziękuję za miłe słowa
Miło mi , ze podoba Ci się u mnie i zapraszam na kolejne spacery moimi alejkami
Lilie to moje ukochane kwiaty i zawsze bardzo czekam na ich kwitnienie ...
Aniu ja też muszę ich posadzić więcej.... uwielbiam te niewielkie botaniczne odmiany
Edytko faktycznie moja wiosna zawsze spóźnia się, ale jak już przyjdzie, to pędzi na wyścigi, każdego dnia pokazują się kolejne kwiatuszki
Dorotko u mnie zakwitają tylko te najwcześniejsze botaniczne odmiany tulipanków.... i też jeszcze nie wszystkie.... Pozostałe jeszcze daleko w tyle....
Widziałam Twoje prymulki.... są śliczne
Justynko a to ptaszory jedne
Aguniu faktycznie mam chyba z 8 czy 9 kolorków, ale moje sasanki marniejsze niż w poprzednich latach, chyba te najstarsze kępy się starzeją, ale mam nadzieję, że sieweczki szybko osiągną ładne rozmiary . Najgorsze, że moja cudna, wymarzona Papageno dogorywa .... a taka byłam zadowolona, że mam choć jedną.... u mnie nie można ich upolować....
Jacku ja też nie mogłam doczekać się, aż tulipanki zaczną zakwitać, to w większości nowo posadzone roślinki i jestem ich baaaardzo ciekawa
Uleńko bardzo się cieszę, ze sasanki jednak wysiewają się u Ciebie .... faktycznie siewka nie najszczęśliwszą miejscówkę sobie znalazła....ale na pewno będą kolejne
U mnie też większość tulipanków jeszcze w pąkach, ale mam nadzieję, ze pozostałe botaniczne zakwitną na dniach
Wolusiu witam serdecznie w moim ogródku i bardzo dziękuję za miłe słowa
Miło mi , ze podoba Ci się u mnie i zapraszam na kolejne spacery moimi alejkami
Lilie to moje ukochane kwiaty i zawsze bardzo czekam na ich kwitnienie ...
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agusiu 
Piękne portreciki tulipankó
w,moje pomału tez zaczynaja kwitnienie
Sasanki wygladają niesamowicie pięknie
Moja jedna jakoś przezimowała
Piękne portreciki tulipankó
Sasanki wygladają niesamowicie pięknie
Moja jedna jakoś przezimowała
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Masz sporo botanicznych tulipanów, moje się wyrodziły a nowych prawie nie kupowałam, więc pojedyncze sztuki tylko mam na rabatach.
Sasanki przyciągają wzrok, masz takie wypasione.
Ja swoje zamęczyłam na śmierć dobrocią.
Sasanki przyciągają wzrok, masz takie wypasione.
Ja swoje zamęczyłam na śmierć dobrocią.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- hala67

- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Aguś cudne sasanki i tulipaniki botaniczne. I do tego w świetnych ujęciach. Do tej pory nie dostrzegałam tych drugich. Dopiero zobaczyłam je u Ciebie i w kilku innych wątkach. Ponadto moje miasto zostało jesienią licznie obsadzone tymi kwiatami. Efekt jest wspaniały. Muszę koniecznie zaopatrzyć się w cebulki tych roślinek.
Pozdrawiam Hala
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Aguś,tulipanki piękne.U mnie na razie tylko dwie sztuki kwitna,reszta maleńka.Powiedz jaka może być przyczyna,że sasanki u mnie nie rozrastaja się,a o rozsiewaniu to już nie ma mowy.
- reniusia20
- 1000p

- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Aguś
Ależ cudownie Ci kwitną już tulipany! Wiosna na całego ...
czekamy na więcej kolorków.
Ależ cudownie Ci kwitną już tulipany! Wiosna na całego ...
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Witaj Agniesiu
Wróciłam na forum po długiej przerwie z nowym wątkiem. Teraz przeglądam w poszukiwaniu dawnych znajomych i cieszę się, że odnalazłam Ciebie.
Pozdrawiam Cię serdecznie i biegnę dalej a wątek zaznaczam i z pewnością będę odwiedzać
Pozdrawiam Cię serdecznie i biegnę dalej a wątek zaznaczam i z pewnością będę odwiedzać
-
123katex
- 1000p

- Od: 22 maja 2013, o 20:16
Ale pięknie kwitną tulipanki. 
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Agnisiu sasanki i mini tulipanki to cudowny widok
szkoda że u mnie ich nie ma 
- AGNESS

Aniu ciesze się bardzo, że Twoja sasaneczka przezimowała..... to takie piękne kwiaty, wspaniale gdy są w ogródku
Podziwiałam Twoje tulipanki..... śliczne są
Grażynko większość moich botanicznych tulipanków to zeszłoroczne nasadzenia, wcześniej miałam tylko kilka odmian..... bardzo je lubię, więc dosadziłam kilkanaście nowych odmian.... już nie mogę się doczekać aż zakwitną
Sasanki faktycznie lubią spartańskie warunki, ubogą glebę, niezbyt dużo wody i nawozu.... u mnie im odpowiada
Halinko ja tulipanki botaniczne uwielbiam..... chyba nawet bardziej niż te okazałe późniejsze odmiany
one tak bardzo cieszą, bo kwitną wcześnie, kiedy jeszcze innych kolorów niewiele i po długiej szarej zimie każdy nawet najmniejszy kwiatuszek powoduje uśmiech na buzi.... Musze koniecznie dosadzić ich więcej
Wyobrażam sobie jak pięknie muszą wyglądać w takiej dużej ilości, jak piszesz, że są posadzone w Twoim mieście.... może uda Ci się zrobić zdjęcia i pokazać.... z przyjemnością zobaczyłabym taki wspaniały widok.... W moim mieście na klombach królują bratki.... też wyglądają ślicznie
Małgosiu podejrzewam, że masz bogatą w składniki odżywcze, gliniastą glebę, sasanki takiej nie lubią i mają trudności w rozrastaniu się i rozsiewaniu, mogą ginąć.... One lubią podłoże ubogie w składniki pokarmowe, piaszczyste, dobrze przepuszczalne, wtedy pięknie rosną , kwitną i rozsiewają się aż w nadmiarze
Jeśli faktycznie masz taką ciężką glebę, a zależy Ci, żeby mieć te kwiatuszki, to warto zrobić dla nich taki podniesiony skalniaczek z gorszą glebą i drenażem. Wtedy świetnie sobie poradzą
Reniu witaj
Kolorków faktycznie z dnia na dzień więcej, wiosna robi się coraz barwniejsza i piękniejsza
Dziś pada deszczyk, więc wszystko ruszy z jeszcze większą mocą
Wiolu nawet nie wiesz jak bardzo się cieszę, że jesteś i założyłaś nowy wątek
Już do Ciebie biegnę zobaczyć co słychać było przez ten długi czas w Twoim ogródku
Kasiu ciesze się bardzo, że tulipanki podobają Ci się.... ja je uwielbiam
Czekam z niecierpliwością na kolejne
Majeczko faktycznie te wiosenne kwiatuszki bardzo cieszą.... większość tulipanków botanicznych posadziłam w zeszłym roku, bo też miałam niewiele odmian. A sasanki.... sasanki kocham i mam ,, od zawsze,,
Czy chciałabyś , żebym zebrała nasionka i wysłała Ci je??? One pięknie wschodzą i nawet już w kolejnym roku potrafią pokazać pojedyncze kwiatuszki

Podziwiałam Twoje tulipanki..... śliczne są
Grażynko większość moich botanicznych tulipanków to zeszłoroczne nasadzenia, wcześniej miałam tylko kilka odmian..... bardzo je lubię, więc dosadziłam kilkanaście nowych odmian.... już nie mogę się doczekać aż zakwitną
Sasanki faktycznie lubią spartańskie warunki, ubogą glebę, niezbyt dużo wody i nawozu.... u mnie im odpowiada
Halinko ja tulipanki botaniczne uwielbiam..... chyba nawet bardziej niż te okazałe późniejsze odmiany
Wyobrażam sobie jak pięknie muszą wyglądać w takiej dużej ilości, jak piszesz, że są posadzone w Twoim mieście.... może uda Ci się zrobić zdjęcia i pokazać.... z przyjemnością zobaczyłabym taki wspaniały widok.... W moim mieście na klombach królują bratki.... też wyglądają ślicznie
Małgosiu podejrzewam, że masz bogatą w składniki odżywcze, gliniastą glebę, sasanki takiej nie lubią i mają trudności w rozrastaniu się i rozsiewaniu, mogą ginąć.... One lubią podłoże ubogie w składniki pokarmowe, piaszczyste, dobrze przepuszczalne, wtedy pięknie rosną , kwitną i rozsiewają się aż w nadmiarze
Jeśli faktycznie masz taką ciężką glebę, a zależy Ci, żeby mieć te kwiatuszki, to warto zrobić dla nich taki podniesiony skalniaczek z gorszą glebą i drenażem. Wtedy świetnie sobie poradzą
Reniu witaj
Dziś pada deszczyk, więc wszystko ruszy z jeszcze większą mocą
Wiolu nawet nie wiesz jak bardzo się cieszę, że jesteś i założyłaś nowy wątek
Już do Ciebie biegnę zobaczyć co słychać było przez ten długi czas w Twoim ogródku
Kasiu ciesze się bardzo, że tulipanki podobają Ci się.... ja je uwielbiam
Majeczko faktycznie te wiosenne kwiatuszki bardzo cieszą.... większość tulipanków botanicznych posadziłam w zeszłym roku, bo też miałam niewiele odmian. A sasanki.... sasanki kocham i mam ,, od zawsze,,

- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zakwitły moje sasanki z siewu
Trochę mało, bo kret przeorał mi dokładnie właśnie to miejsce, w którym siałam
I tak się cieszę
Uwielbiam sasanki w każdym stadium rozwoju.
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Dostałam w ogrodniczym nasiona sasanki czerwonej i tej fioletowej. Może się uda...A tymczasem zakupiłam sobie sasankę już kwitnącą...moją pierwszą sasaneczkę
A co to za roślinka na 3 - cim zdjęciu?
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Roślinki skalne moje ulubione, powiedz Agusiu co to za kwiatki żółto kwitnące?
- AGNESS

Ewuniu to tak jak ja.... też je bardzo lubię, od puchatych pąków, do śmiesznych pomponistych nasienników
Ciesze się bardzo, że zakwitły Twoje wysiane sasanki.... tylko szkoda, że krecisko się w nie ładował....
Gosiu nie chcę Cię martwić...ale.... różnie może być z tymi nasionkami.... sasanki bardzo szybko tracą zdolność kiełkowania.... im dłużej leżą, tym jest mniejsza szansa....a te wiadomo , są z poprzedniego sezonu....
Ale jeśli chcesz, to zbiorę nasionka z moich sasanek i wyślę Ci
Na 3 fotce to smagliczka w pąkach
Iwonko ja też bardzo lubię skalniaczki, to była moje pierwsza miłość ogrodowa
Żółty kwiatuszek to Głodek kaukaski 
Ciesze się bardzo, że zakwitły Twoje wysiane sasanki.... tylko szkoda, że krecisko się w nie ładował....
Gosiu nie chcę Cię martwić...ale.... różnie może być z tymi nasionkami.... sasanki bardzo szybko tracą zdolność kiełkowania.... im dłużej leżą, tym jest mniejsza szansa....a te wiadomo , są z poprzedniego sezonu....
Ale jeśli chcesz, to zbiorę nasionka z moich sasanek i wyślę Ci
Na 3 fotce to smagliczka w pąkach
Iwonko ja też bardzo lubię skalniaczki, to była moje pierwsza miłość ogrodowa