Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wolusia
1000p
1000p
Od: 12 sty 2013, o 17:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Cudowny ogródek i wszędzie widać rękę właścicielki. Tulipanki ładnie kwitną, sasanka ładniutka, a lilie z pierwszego wpisu oszałamiające ;:138 Pięknie obrobione zdjęcia- gratulacje ;)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jadziu uwielbiam sasanki w każdej fazie wzrostu.... od puchatych pąków, po śliczne pompony nasion..... w tym roku są jakieś marniejsze, chyba się starzeją te najstarsze kępy, ale na szczęście jest sporo siewek, więc mam nadzieję, ze w przyszłym roku będą znów okazałe :D

Aniu ja też muszę ich posadzić więcej.... uwielbiam te niewielkie botaniczne odmiany :D

Edytko faktycznie moja wiosna zawsze spóźnia się, ale jak już przyjdzie, to pędzi na wyścigi, każdego dnia pokazują się kolejne kwiatuszki :D

Dorotko u mnie zakwitają tylko te najwcześniejsze botaniczne odmiany tulipanków.... i też jeszcze nie wszystkie.... Pozostałe jeszcze daleko w tyle....
Widziałam Twoje prymulki.... są śliczne ;:167

Justynko a to ptaszory jedne :evil: nie sądziłam, że są do tego zdolne :shock: ale zachęciły je takie puchate, mięciutkie pąki....

Aguniu faktycznie mam chyba z 8 czy 9 kolorków, ale moje sasanki marniejsze niż w poprzednich latach, chyba te najstarsze kępy się starzeją, ale mam nadzieję, że sieweczki szybko osiągną ładne rozmiary . Najgorsze, że moja cudna, wymarzona Papageno dogorywa .... a taka byłam zadowolona, że mam choć jedną.... u mnie nie można ich upolować....
Tobie również miłej niedzieli ;:196

Jacku ja też nie mogłam doczekać się, aż tulipanki zaczną zakwitać, to w większości nowo posadzone roślinki i jestem ich baaaardzo ciekawa :D Jestem nimi oczarowana :D

Uleńko bardzo się cieszę, ze sasanki jednak wysiewają się u Ciebie .... faktycznie siewka nie najszczęśliwszą miejscówkę sobie znalazła....ale na pewno będą kolejne :D
U mnie też większość tulipanków jeszcze w pąkach, ale mam nadzieję, ze pozostałe botaniczne zakwitną na dniach :D
Tobie również miłej niedzieli ;:196

Wolusiu witam serdecznie w moim ogródku i bardzo dziękuję za miłe słowa :D
Miło mi , ze podoba Ci się u mnie i zapraszam na kolejne spacery moimi alejkami :D
Lilie to moje ukochane kwiaty i zawsze bardzo czekam na ich kwitnienie ...
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agusiu :wit
Piękne portreciki tulipankó :D w,moje pomału tez zaczynaja kwitnienie ;:108
Sasanki wygladają niesamowicie pięknie :D
Moja jedna jakoś przezimowała :wink:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Masz sporo botanicznych tulipanów, moje się wyrodziły a nowych prawie nie kupowałam, więc pojedyncze sztuki tylko mam na rabatach.
Sasanki przyciągają wzrok, masz takie wypasione. ;:333
Ja swoje zamęczyłam na śmierć dobrocią. :;230
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Aguś cudne sasanki i tulipaniki botaniczne. I do tego w świetnych ujęciach. Do tej pory nie dostrzegałam tych drugich. Dopiero zobaczyłam je u Ciebie i w kilku innych wątkach. Ponadto moje miasto zostało jesienią licznie obsadzone tymi kwiatami. Efekt jest wspaniały. Muszę koniecznie zaopatrzyć się w cebulki tych roślinek.
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aguś,tulipanki piękne.U mnie na razie tylko dwie sztuki kwitna,reszta maleńka.Powiedz jaka może być przyczyna,że sasanki u mnie nie rozrastaja się,a o rozsiewaniu to już nie ma mowy.
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aguś ;:196
Ależ cudownie Ci kwitną już tulipany! Wiosna na całego ... :tan czekamy na więcej kolorków.
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Witaj Agniesiu :roll: Wróciłam na forum po długiej przerwie z nowym wątkiem. Teraz przeglądam w poszukiwaniu dawnych znajomych i cieszę się, że odnalazłam Ciebie.
Pozdrawiam Cię serdecznie i biegnę dalej a wątek zaznaczam i z pewnością będę odwiedzać :wink:
123katex
1000p
1000p
Od: 22 maja 2013, o 20:16

Post »

Ale pięknie kwitną tulipanki. :wit
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Agnisiu sasanki i mini tulipanki to cudowny widok ;:215 szkoda że u mnie ich nie ma :(
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu ciesze się bardzo, że Twoja sasaneczka przezimowała..... to takie piękne kwiaty, wspaniale gdy są w ogródku :D
Podziwiałam Twoje tulipanki..... śliczne są :D

Grażynko większość moich botanicznych tulipanków to zeszłoroczne nasadzenia, wcześniej miałam tylko kilka odmian..... bardzo je lubię, więc dosadziłam kilkanaście nowych odmian.... już nie mogę się doczekać aż zakwitną :D
Sasanki faktycznie lubią spartańskie warunki, ubogą glebę, niezbyt dużo wody i nawozu.... u mnie im odpowiada 8-) :lol:

Halinko ja tulipanki botaniczne uwielbiam..... chyba nawet bardziej niż te okazałe późniejsze odmiany :D one tak bardzo cieszą, bo kwitną wcześnie, kiedy jeszcze innych kolorów niewiele i po długiej szarej zimie każdy nawet najmniejszy kwiatuszek powoduje uśmiech na buzi.... Musze koniecznie dosadzić ich więcej :D
Wyobrażam sobie jak pięknie muszą wyglądać w takiej dużej ilości, jak piszesz, że są posadzone w Twoim mieście.... może uda Ci się zrobić zdjęcia i pokazać.... z przyjemnością zobaczyłabym taki wspaniały widok.... W moim mieście na klombach królują bratki.... też wyglądają ślicznie :D

Małgosiu podejrzewam, że masz bogatą w składniki odżywcze, gliniastą glebę, sasanki takiej nie lubią i mają trudności w rozrastaniu się i rozsiewaniu, mogą ginąć.... One lubią podłoże ubogie w składniki pokarmowe, piaszczyste, dobrze przepuszczalne, wtedy pięknie rosną , kwitną i rozsiewają się aż w nadmiarze :lol:
Jeśli faktycznie masz taką ciężką glebę, a zależy Ci, żeby mieć te kwiatuszki, to warto zrobić dla nich taki podniesiony skalniaczek z gorszą glebą i drenażem. Wtedy świetnie sobie poradzą :D

Reniu witaj ;:196 Kolorków faktycznie z dnia na dzień więcej, wiosna robi się coraz barwniejsza i piękniejsza :D
Dziś pada deszczyk, więc wszystko ruszy z jeszcze większą mocą :D

Wiolu nawet nie wiesz jak bardzo się cieszę, że jesteś i założyłaś nowy wątek ;:oj ;:196
Już do Ciebie biegnę zobaczyć co słychać było przez ten długi czas w Twoim ogródku :D

Kasiu ciesze się bardzo, że tulipanki podobają Ci się.... ja je uwielbiam :D Czekam z niecierpliwością na kolejne :D

Majeczko faktycznie te wiosenne kwiatuszki bardzo cieszą.... większość tulipanków botanicznych posadziłam w zeszłym roku, bo też miałam niewiele odmian. A sasanki.... sasanki kocham i mam ,, od zawsze,, :D Czy chciałabyś , żebym zebrała nasionka i wysłała Ci je??? One pięknie wschodzą i nawet już w kolejnym roku potrafią pokazać pojedyncze kwiatuszki :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zakwitły moje sasanki z siewu :D Trochę mało, bo kret przeorał mi dokładnie właśnie to miejsce, w którym siałam :evil: I tak się cieszę :D Uwielbiam sasanki w każdym stadium rozwoju.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Dostałam w ogrodniczym nasiona sasanki czerwonej i tej fioletowej. Może się uda...A tymczasem zakupiłam sobie sasankę już kwitnącą...moją pierwszą sasaneczkę ;:138 A co to za roślinka na 3 - cim zdjęciu?
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Roślinki skalne moje ulubione, powiedz Agusiu co to za kwiatki żółto kwitnące?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu to tak jak ja.... też je bardzo lubię, od puchatych pąków, do śmiesznych pomponistych nasienników :D
Ciesze się bardzo, że zakwitły Twoje wysiane sasanki.... tylko szkoda, że krecisko się w nie ładował....

Gosiu nie chcę Cię martwić...ale.... różnie może być z tymi nasionkami.... sasanki bardzo szybko tracą zdolność kiełkowania.... im dłużej leżą, tym jest mniejsza szansa....a te wiadomo , są z poprzedniego sezonu....
Ale jeśli chcesz, to zbiorę nasionka z moich sasanek i wyślę Ci :D
Na 3 fotce to smagliczka w pąkach :D

Iwonko ja też bardzo lubię skalniaczki, to była moje pierwsza miłość ogrodowa :D Żółty kwiatuszek to Głodek kaukaski :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”