Ogród w dolinie część 9 - Blisko coraz bliżej ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w dolinie część 9 - Blisko coraz bliżej ...

Post »

Aniu fajny widok z ganku.

Kuruj się kochana bo szkoda tych pięknych słonecznych dni na leżenie w łóżku, szkoda że zapowiadają ochłodzenie.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marzeko (Sosenki4)! Choć za tujami nie przepadam, ale tych sadzonych w szpalerach, rozumiem trudy związane z grabieniem. Jak już urosną tworzą fajną, zieloną ścianę. Sadź zatem. Trochę przy tym pracy będzie, bo i dołki i wymierzenie odległości... Życzę Ci powodzenia ;:196 No i zakładaj nowy wątek. Czekamy!

Obrazek

Zuziu (zuzanna2418)! Wygląda na to, że mam 5 rodzajów irysów reticulata. Oczywiście kupione bez nazw ;:224 Bardzo je lubię ;:167 W zasadzie z prac zostało mi zrobienie nowego warzywnika, przesadzenie truskawek, lubczyku oraz pietruszki i kopru, które przetrwały zimę ;:oj Potem tylko sianie i sadzenie tego, co będzie przychodzić. No chyba, że cos nowego wymyślę ;:306

Obrazek

Geniu (e-genia)! Rabaty wzdłuż wejścia d domu były pierwsze, które zrobiłam. To wizytówka domu. Jednak z uwagi na odśnieżanie są pewne ograniczenia. Ale staram się , by zawsze było na nich kolorowo.

Obrazek
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu - zdrówka, a rabatki wzorcowe. Takie iryski ;:167 , a te fioletowe są naprawdę cudne.
A Okami jaki grzeczny strażnik ogródka, nawet nie zagląda na rabatki. Wygłaskaj go, a jak dobrze mu w tej nowej fryzurce - już dawno miałam pochwalić ;:108
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu (maliola)! Nie zawsze Okami jest taki grzeczny i zdarza mu się zaglądać na rabaty. Ale nie kopie, nie sika, nie gryzie roślin, wiec narzekać nie mogę. Uwielbia grzać się w słonku i szaleńczo biegać wokół domu :;230 W ogrodzie już z grubsza posprzątałam, ale pracy nadal nie brakuje...

Obrazek
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Zagląda na rabaty bo z wysokości jego wzroku nie widać co dalej rośnie a jest u siebie.Wolno mu.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Janku! A kto byłby w stanie mu zabronić ;:224 :;230

Obrazek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Witaj, chorowitku :D
Ładen widoki pokazujesz. Ja nawet lubię tę bardzo wczesną wiosnę w ogrodzie, mimo że to dopiero początki nowego życia. Ale takie to wszystko ładne, wyczesane, wygrabione. Jest w tym dużo uroku, bo kryje w sobie obietnicę.
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

sweety pisze:Na razie nie za wiele można pokazać. Ogród nie jest nadmiernie atrakcyjny, ale kolorów coraz więcej... Zatem parę widoków z wczesnowiosennego ogrodu w dolinie
To taki żarcik Aniu, prawda?
Kto jak kto, ale Ty masz co pokazywać i jak dla mnie JEST atrakcyjnie. Zdrowiej ;:196
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu! Przyznam, że mnie się podoba, bo wiem, jak było zanim wysprzątałam :;230 I wiem, gdzie wychodzą włochate kuleczki sasanek, kły szafirków żółty 'Golden Fragrance' czy gwiazdki pierwiosnków ząbkowanych... To faktycznie jest obietnica. Albo ten moment oczekiwania, jak na gości, gdy wszystko jest już gotowe :tan

Obrazek

Iwonko (majowa)! Za wiele to nie ma do pokazania... Myślę jednak, że każdy z nas ma obecnie podobnie w ogródku. Nie każdemu musi się podobać, ale skoro się podoba ;:196 :tan

Obrazek
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Aneczko, krokuski śliczniuchne zwłaszcza te pomarańczowe bardzo mi się podobają. ;:215
Kolekcja irysków już całkiem spora, bratunie i u mnie się sieją.A co to za biała kapustka na ostatniej fotce. ;:oj
Nie choruj,bo przegapisz wiele kwitnień w swoim pięknym ogródeczku. ;:196
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Stasiu! Nie przegapię. Ogród mam pod nosem i dopóki ciepło nic mnie nie powstrzyma, by wyjść choć na chwilę. Dziś wstawiam dzisiejsze zdjęcia ;:224 A kapustki ma 3. W listopadzie kupiłam je do wiklinowego koszyka przed dom, zamiast chryzantem. Tak dla przekory. Przetrwały zimę w owym koszyku i zaczynają rosnąć ;:oj Jednak jest taka biaława, a 2 - różowe. O takie...

Obrazek
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Aniu jak u Ciebie jest nieatrakcyjnie to ja nie wiem gdzie jest ;:124 Kochana u Ciebie jest cudowna wiosna ;:173
Te łany kwiecia ;:167 Pięknie !!
Jak zdrówko ?
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu - przyszłam do Ciebie z rewizytą :lol: Obejrzałam początek pierwszej części i część aktualną.
Jestem pełna podziwu dla Ciebie. To prawdziwe wyzwanie - założyć rabatki na skale i w dwa lata stworzyć kwitnący raj....pełen szacun - jak mawia młodzież ;:306
Patrzę z zazdrością na rozwój roślin u Ciebie. Ogromna różnica pomiędzy moją Kaszubską Syberią - a Podbeskidziem. Nawet pierwiosnki ząbkowane pokazały już pierwsze kwiatuszki. Moje dopiero nieśmiało gramolą się spod ziemi :wink:
Życzę Ci zdrówka, żebyś mogla jak najszybciej cieszyć się swoimi wiosennymi pięknościami!
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Obie są piękne i jeszcze masz farta, że Ci zimą nie zmarzły ;:215 jak zakwitną będziesz miała własne nasionka a potem zagonek kapusty na jesienną dekorację domu.Tobie to się darzy a wspaniałe kwiaty nawet na kamieniach rosną. ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu (mm-complex)! Jak to gdzie? U Ciebie ;:196 To oczywiste. Czuje się nieco lepiej, ale lepiej...

Obrazek

Alu (amba19)! Cieszę się bardzo z Twojej wizyty ;:196 Faktycznie było ciężko i niekiedy zastanawiam się, czy byłabym w stanie tak jeszcze raz... Nie mam doskonałego ogrodu, ale wszystko zrobiłam sama , więc mam niesamowita satysfakcję. W tym roku faktycznie u nas cieplej, to są i efekty! Ale nadejdzie taki moment, że wegetacja wszędzie się zrówna...

Obrazek

Stasiu! Nic z kapustami nie robiłam, bo nigdy nie przeżyły zimy. A tu taka niespodzianka... Myślę, że docelowo trafią do gruntu. Co roku je mam :D A w tym ... zagon?

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”