Ogród w dolinie część 9 - Blisko coraz bliżej ...
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród w dolinie część 9 - Blisko coraz bliżej ...
Aniu fajny widok z ganku.
Kuruj się kochana bo szkoda tych pięknych słonecznych dni na leżenie w łóżku, szkoda że zapowiadają ochłodzenie.
Kuruj się kochana bo szkoda tych pięknych słonecznych dni na leżenie w łóżku, szkoda że zapowiadają ochłodzenie.
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marzeko (Sosenki4)! Choć za tujami nie przepadam, ale tych sadzonych w szpalerach, rozumiem trudy związane z grabieniem. Jak już urosną tworzą fajną, zieloną ścianę. Sadź zatem. Trochę przy tym pracy będzie, bo i dołki i wymierzenie odległości... Życzę Ci powodzenia
No i zakładaj nowy wątek. Czekamy!

Zuziu (zuzanna2418)! Wygląda na to, że mam 5 rodzajów irysów reticulata. Oczywiście kupione bez nazw
Bardzo je lubię
W zasadzie z prac zostało mi zrobienie nowego warzywnika, przesadzenie truskawek, lubczyku oraz pietruszki i kopru, które przetrwały zimę
Potem tylko sianie i sadzenie tego, co będzie przychodzić. No chyba, że cos nowego wymyślę

Geniu (e-genia)! Rabaty wzdłuż wejścia d domu były pierwsze, które zrobiłam. To wizytówka domu. Jednak z uwagi na odśnieżanie są pewne ograniczenia. Ale staram się , by zawsze było na nich kolorowo.

Zuziu (zuzanna2418)! Wygląda na to, że mam 5 rodzajów irysów reticulata. Oczywiście kupione bez nazw

Geniu (e-genia)! Rabaty wzdłuż wejścia d domu były pierwsze, które zrobiłam. To wizytówka domu. Jednak z uwagi na odśnieżanie są pewne ograniczenia. Ale staram się , by zawsze było na nich kolorowo.

- maliola
- Od: 26 cze 2012, o 16:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu - zdrówka, a rabatki wzorcowe. Takie iryski
, a te fioletowe są naprawdę cudne.
A Okami jaki grzeczny strażnik ogródka, nawet nie zagląda na rabatki. Wygłaskaj go, a jak dobrze mu w tej nowej fryzurce - już dawno miałam pochwalić

A Okami jaki grzeczny strażnik ogródka, nawet nie zagląda na rabatki. Wygłaskaj go, a jak dobrze mu w tej nowej fryzurce - już dawno miałam pochwalić

- sweety
- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Zagląda na rabaty bo z wysokości jego wzroku nie widać co dalej rośnie a jest u siebie.Wolno mu.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Witaj, chorowitku
Ładen widoki pokazujesz. Ja nawet lubię tę bardzo wczesną wiosnę w ogrodzie, mimo że to dopiero początki nowego życia. Ale takie to wszystko ładne, wyczesane, wygrabione. Jest w tym dużo uroku, bo kryje w sobie obietnicę.

Ładen widoki pokazujesz. Ja nawet lubię tę bardzo wczesną wiosnę w ogrodzie, mimo że to dopiero początki nowego życia. Ale takie to wszystko ładne, wyczesane, wygrabione. Jest w tym dużo uroku, bo kryje w sobie obietnicę.
- majowa
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
To taki żarcik Aniu, prawda?sweety pisze:Na razie nie za wiele można pokazać. Ogród nie jest nadmiernie atrakcyjny, ale kolorów coraz więcej... Zatem parę widoków z wczesnowiosennego ogrodu w dolinie
Kto jak kto, ale Ty masz co pokazywać i jak dla mnie JEST atrakcyjnie. Zdrowiej

- sweety
Wandziu! Przyznam, że mnie się podoba, bo wiem, jak było zanim wysprzątałam
I wiem, gdzie wychodzą włochate kuleczki sasanek, kły szafirków żółty 'Golden Fragrance' czy gwiazdki pierwiosnków ząbkowanych... To faktycznie jest obietnica. Albo ten moment oczekiwania, jak na gości, gdy wszystko jest już gotowe

Iwonko (majowa)! Za wiele to nie ma do pokazania... Myślę jednak, że każdy z nas ma obecnie podobnie w ogródku. Nie każdemu musi się podobać, ale skoro się podoba

Iwonko (majowa)! Za wiele to nie ma do pokazania... Myślę jednak, że każdy z nas ma obecnie podobnie w ogródku. Nie każdemu musi się podobać, ale skoro się podoba

- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Aneczko, krokuski śliczniuchne zwłaszcza te pomarańczowe bardzo mi się podobają.
Kolekcja irysków już całkiem spora, bratunie i u mnie się sieją.A co to za biała kapustka na ostatniej fotce.
Nie choruj,bo przegapisz wiele kwitnień w swoim pięknym ogródeczku.

Kolekcja irysków już całkiem spora, bratunie i u mnie się sieją.A co to za biała kapustka na ostatniej fotce.

Nie choruj,bo przegapisz wiele kwitnień w swoim pięknym ogródeczku.

- sweety
Stasiu! Nie przegapię. Ogród mam pod nosem i dopóki ciepło nic mnie nie powstrzyma, by wyjść choć na chwilę. Dziś wstawiam dzisiejsze zdjęcia
A kapustki ma 3. W listopadzie kupiłam je do wiklinowego koszyka przed dom, zamiast chryzantem. Tak dla przekory. Przetrwały zimę w owym koszyku i zaczynają rosnąć
Jednak jest taka biaława, a 2 - różowe. O takie...

-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Aniu jak u Ciebie jest nieatrakcyjnie to ja nie wiem gdzie jest
Kochana u Ciebie jest cudowna wiosna
Te łany kwiecia
Pięknie !!
Jak zdrówko ?

Te łany kwiecia

Jak zdrówko ?
marzenia się spełniają! Dana
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu - przyszłam do Ciebie z rewizytą
Obejrzałam początek pierwszej części i część aktualną.
Jestem pełna podziwu dla Ciebie. To prawdziwe wyzwanie - założyć rabatki na skale i w dwa lata stworzyć kwitnący raj....pełen szacun - jak mawia młodzież
Patrzę z zazdrością na rozwój roślin u Ciebie. Ogromna różnica pomiędzy moją Kaszubską Syberią - a Podbeskidziem. Nawet pierwiosnki ząbkowane pokazały już pierwsze kwiatuszki. Moje dopiero nieśmiało gramolą się spod ziemi
Życzę Ci zdrówka, żebyś mogla jak najszybciej cieszyć się swoimi wiosennymi pięknościami!

Jestem pełna podziwu dla Ciebie. To prawdziwe wyzwanie - założyć rabatki na skale i w dwa lata stworzyć kwitnący raj....pełen szacun - jak mawia młodzież

Patrzę z zazdrością na rozwój roślin u Ciebie. Ogromna różnica pomiędzy moją Kaszubską Syberią - a Podbeskidziem. Nawet pierwiosnki ząbkowane pokazały już pierwsze kwiatuszki. Moje dopiero nieśmiało gramolą się spod ziemi

Życzę Ci zdrówka, żebyś mogla jak najszybciej cieszyć się swoimi wiosennymi pięknościami!
- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Obie są piękne i jeszcze masz farta, że Ci zimą nie zmarzły
jak zakwitną będziesz miała własne nasionka a potem zagonek kapusty na jesienną dekorację domu.Tobie to się darzy a wspaniałe kwiaty nawet na kamieniach rosną.

- sweety
Danusiu (mm-complex)! Jak to gdzie? U Ciebie
To oczywiste. Czuje się nieco lepiej, ale lepiej...

Alu (amba19)! Cieszę się bardzo z Twojej wizyty
Faktycznie było ciężko i niekiedy zastanawiam się, czy byłabym w stanie tak jeszcze raz... Nie mam doskonałego ogrodu, ale wszystko zrobiłam sama , więc mam niesamowita satysfakcję. W tym roku faktycznie u nas cieplej, to są i efekty! Ale nadejdzie taki moment, że wegetacja wszędzie się zrówna...

Stasiu! Nic z kapustami nie robiłam, bo nigdy nie przeżyły zimy. A tu taka niespodzianka... Myślę, że docelowo trafią do gruntu. Co roku je mam
A w tym ... zagon?

Alu (amba19)! Cieszę się bardzo z Twojej wizyty

Stasiu! Nic z kapustami nie robiłam, bo nigdy nie przeżyły zimy. A tu taka niespodzianka... Myślę, że docelowo trafią do gruntu. Co roku je mam