Tak
Elu masz racje zabrali mi prąd i dopiero teraz podłączyli od 8 rano

. Na szczęście mieliśmy trochę załatwiania w mieście i kupiłam sadzonki ogórków 20 szt 10 większych i 10 mniejszych. Większe poszły do tunelu a mniejsze na grządkę polną. Zobaczymy co będzie ? dokupiłam też 3 sadzonki bazylii, co dwa razy siana przeze mnie wyrwana siłą ślimakom jest strasznie rachityczna!
Pati sytuacja jest przerażająca u nas tak okropnie leje od wczoraj; całą noc i co parę godzin ściana deszczu. Znowu wszędzie stoi woda i prawie wszystkie wyższe rośliny przywiązane do patyków bambusowych, bo leżały
Beatko już nie jest tak pięknie, schną mi wiśnie opadają owoce i połowa liści żółtych. Leżące kwiaty nie są już tak atrakcyjne. Na rabatkach sterczą kije bambusowe bo żal mi leżących ostróżek, chabrów, irysów żyłkowanych i przede wszystkim róż!
Renatko tak jestem już weteranką tego konkursu

napiszę Ci pw!
Bogusiu kliwia ma się zdrowo ale też nie zamierza kwitnąć - to mówisz humusa jej zaaplikować?
Również cieplutko (mokrutko

) pozdrawiam
Justynko wszystko czego jest za dużo jest szkodliwe
Marzenko napisałam, bo sama widziałam że jedno do drugiego nie pasuje
Jedna pisze, że nic nie ma a druga pisze, że dostaje od niej całe mnóstwo roślin. Ja się przecież nie pytam
Dorotko ja całą noc nie spałam bo jakoś na ścianę deszczu reagowałam przebudzeniem a może to ciśnienie się zmieniało - no i dzisiaj jeziora wody w ogrodzie. Nawet w tunelu jak wsadzałam ogórki mała łopatka to stałą w dołku woda
Aniu nie większość z nich kwitła, a nie kwitły 2 lub 3 i myślałam że przepadły. A one te najpiękniejsze po 7 latach pokazały się

Róże w dużej części zciupała ulewa
Zuziu Droga to jest nadzieja, że będę miała własny rumianek

jesteś wspaniała

musisz koniecznie coś wybrać u mnie
Elu 
odpowiedziałam na początku