Zieleń w wiejskim ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Zieleń w wiejskim ogrodzie

Post »

...oj , Marysiu..wiem ,ze scieżka prowadzi do domu ....bo czytałam
..chciałam pobuszować ...myślałam,ze zaprowadzi mnie do jakieś tajemniczego miejsca ;:306
...no właśnie ...a jak się ma kliwia...?...moje nie mają na razie zamiaru kwitnąć/ mam trzy/...zacznę je systematycznie podlewać biohumusem ...może to je zmobilizuje...
Pozdrawiam cieplutko ;:168 ;:196
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
tynia83
200p
200p
Od: 13 lip 2012, o 08:54

Post »

Szkoda różyczek :(
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Marysiu byłam w ten weekend u dwóch Eli: Ela/ElleBelle w piątek, a potem sobota i niedziela u Eli/Elakuznicom. Sporo czasu spędzam weekendami u Eli/Elakuznocom, bo pomagam jej pozbyć się powyrastanych krzewów, które chętnie wsadzam w siedlisku. Ela zadowolona, bo nie wyrzuca ich na bruk, a ja zadowolona, bo wsadzam u siebie gotowe,duże egzemplarze w żywopłot liściasty, kwitnący na biało.
Podkopuję rośliny i czasem samej uda mi się wykopać do końca, a czasem wołamy Eli M do pomocy. Potem ładuję te okazy i zawożę z dumą do siedliska.
Ot, cały sekret :wink:
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Mam też jedną różę, która po deszczu wygląda fatalnie, podobnie jak Twoja Fresia. Z jednej strony się cieszę, że podlało, ale dziś widoki nie za ciekawe.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49

Post »

Marysiu pięknie i różano u Ciebie ;:167
Cudowne masz piwonie choć nie pocieszyłaś mnie ,że przez 7 lat nie kwitły. Dopiero zaczynam przygodę z nimi i chciałabym cieszyć się nimi jak najszybciej.
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Marysiu, dobry wieczór. Mam dla Ciebie dwa rodzaje nasion rumianku: 1) nasiona jakie "u nas" na wsi używa się do siewu oraz 2) coś, co chyba jest pozyskanymi nasionami z wymłóconych kwiatków. W wolnej chwili daj mi namiary na PW- wyślę paczuszkę :) Mam nadzieję, że wykiełkują :)
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

No pewnie Marysia zapracowana ;:180 Albo zabrali jej prąd ;:108
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Tak Elu masz racje zabrali mi prąd i dopiero teraz podłączyli od 8 rano ;:oj . Na szczęście mieliśmy trochę załatwiania w mieście i kupiłam sadzonki ogórków 20 szt 10 większych i 10 mniejszych. Większe poszły do tunelu a mniejsze na grządkę polną. Zobaczymy co będzie ? dokupiłam też 3 sadzonki bazylii, co dwa razy siana przeze mnie wyrwana siłą ślimakom jest strasznie rachityczna!
Pati sytuacja jest przerażająca u nas tak okropnie leje od wczoraj; całą noc i co parę godzin ściana deszczu. Znowu wszędzie stoi woda i prawie wszystkie wyższe rośliny przywiązane do patyków bambusowych, bo leżały :?
Beatko już nie jest tak pięknie, schną mi wiśnie opadają owoce i połowa liści żółtych. Leżące kwiaty nie są już tak atrakcyjne. Na rabatkach sterczą kije bambusowe bo żal mi leżących ostróżek, chabrów, irysów żyłkowanych i przede wszystkim róż!
Renatko tak jestem już weteranką tego konkursu ;:130 napiszę Ci pw!

Bogusiu kliwia ma się zdrowo ale też nie zamierza kwitnąć - to mówisz humusa jej zaaplikować? ;:304
Również cieplutko (mokrutko ;:306 ) pozdrawiam ;:196 ;:196
Justynko wszystko czego jest za dużo jest szkodliwe :?
Marzenko napisałam, bo sama widziałam że jedno do drugiego nie pasuje ;:131
Jedna pisze, że nic nie ma a druga pisze, że dostaje od niej całe mnóstwo roślin. Ja się przecież nie pytam ;:185
Dorotko ja całą noc nie spałam bo jakoś na ścianę deszczu reagowałam przebudzeniem a może to ciśnienie się zmieniało - no i dzisiaj jeziora wody w ogrodzie. Nawet w tunelu jak wsadzałam ogórki mała łopatka to stałą w dołku woda :roll:
Aniu nie większość z nich kwitła, a nie kwitły 2 lub 3 i myślałam że przepadły. A one te najpiękniejsze po 7 latach pokazały się :tan Róże w dużej części zciupała ulewa :?
Zuziu Droga to jest nadzieja, że będę miała własny rumianek ;:196 jesteś wspaniała ;:63 musisz koniecznie coś wybrać u mnie ;:180
Elu ;:167 odpowiedziałam na początku ;:196
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Marysiu, współczuję z powodu tego deszczu, dlaczego to jest takie niesprawiedliwe, my się staramy, wydaje się, że już za chwilę będzie pięknie, nadchodzi taka chmura.........parę minut i po naszych staraniach. :roll:
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

U mnie nie pada jeeeeszcze ale się ochłodziło bardzo ;:222 Siedziałyśmy z córką w ogrodzie i uciekłyśmy bo bardzo zaczęło wiać zimnem ;:222 Tego nie chcę niby jest lato ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Beatko to samo dzisiaj mówiliśmy w domu, tak się pięknie zapowiadało: wiśnie, truskawki, posiałam mnóstwo fasoli i fasolki (myślałam że nas rozerwie ;:306 ) a tu ledwo co będzie. Takie piękne kwiaty wystartowały i wszystko leży. Próbowałam nawet walczyć z chwastami, ale trawka wrośnięta i trudno ją wyrwać bez ziemi. :oops:
Elu u mnie też wieje - może i dobrze bo osuszy tą wodę. Ale co trochę wsiąknie to nowa nawałnica i znowu stoi :cry:
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Marysiu, no niestety wobec przyrody okazuje się, że jesteśmy bezsilni. Pozostaje przyjąć z pokorą to co daje nam los i wierzyć, że złe już się nie powtórzy. Ale mi narobiłaś smaku tą fasolką. :D
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Marysiu mój guzikowiec ma przynajmniej 4 latka, ;:24
,ja od 2 lat go nie okrywam,a zimy przecież u mnie są dośc srogie, i jak widać dobrze sobie radzi :wink:
U mnie mokro,deszcz za deszczem,burza po burzy ;:222
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marysiu mnie również deszcz nie pozwalał spać w nocy i chyba dlatego w ciągu dnia musiałam odespać ;:19 Działkę mam podlaną dobrze, u mnie na szczęście nie ma zastoin wodnych piaski szybko chłoną wodę, część kwiatów też podwiązywałam.
Natura nas zaskakuje jak nie susza to znowu ulewy, szybki spadek temperatury, samopoczucie szwankuje, na to nie mamy wpływu.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”