Ławeczka bardzo fajnie się prezentuje pod różą. Zresztą róży też się podoba
Siedlisko z sosnami cz.4
-
April
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Siedlisko z sosnami cz.4
Pozdrawiam w biegu.
- marzena06

- Od: 4 cze 2008, o 22:01
Marzenko po przekwitnięciu przytnij dzwoneczki i tyle ,one rosną na rozłogach ,a wyrastające nowe sadzoneczk porozsadzaj 
- jola1010

- Od: 4 cze 2007, o 18:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tego pana od renowacji mebli ogrodowych zapraszam do siebie...
sprzęt do odnowy moich gratów zakupiłam miesiąc temu tylko motywacji wciąż brak...
...oj a moje też się proszą o nowe oblicze...zupełnie inny mebelek jak odnowiony...
Pozdrawiam Jola
Pozdrawiam Jola
- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Marzenko!
...wpadam zobaczyć co słychać w siedlisku...
Moja przyszła synowa pochodzi z miejscowości Siedlisko w lubuskim...
Dzisiaj pracując w ogrodzie...mówię do męża ,ze wieczorem zaglądnę do siedliska...ciekawe co tam słychać?...a on na to....no coś ty, będziesz jeszcze dzisiaj jechała do Kasi , 50 km...
pozdrawiam
...wpadam zobaczyć co słychać w siedlisku...
Moja przyszła synowa pochodzi z miejscowości Siedlisko w lubuskim...
Dzisiaj pracując w ogrodzie...mówię do męża ,ze wieczorem zaglądnę do siedliska...ciekawe co tam słychać?...a on na to....no coś ty, będziesz jeszcze dzisiaj jechała do Kasi , 50 km...
pozdrawiam
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Najważniejsze, że ławeczka stoi!
Ja mam jedną do dokończenia (domową ze skrzynią) i drugą do zrobienia (mam tylko nogi do takiej parkowej). A tu upał, że człowiek siły nie ma do roboty
Ja mam jedną do dokończenia (domową ze skrzynią) i drugą do zrobienia (mam tylko nogi do takiej parkowej). A tu upał, że człowiek siły nie ma do roboty
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- survivor26

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
I na dodatek chyba nie bardzo chce się do mnie wybrać, bo robi co moze, żeby się do ogrodu Marzenki dopasować...nawet różę na swoją stronę przekabaciłaBarabella pisze:Coś ta ławeczka do Pati dojechać nie może..... Jaki ona ma wymiar, bo w sierpniu możliwe, że wyruszymy......?
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Witam w środku tygodnia. Uff...jak gorąco... Wczoraj przeszła rano burza, potem to wszystko parowało czyniąc saunę na zewnątrz. Do wieczora gorąco, że na zewnątrz nie chciało się wychodzić.
Zaliczyliśmy po pracy i przedszkolu fryzjera. Synek ma krótką fryzurkę, jak na chłopca przystało
. Z jego gęstą czupryną będzie mu chłodniej.
Byliśmy na polu na spacerze, ale prędko, bo komary tną niemiłosiernie. Trawa już wymaga koszenia
, rabaty dalej niewypielone, ale co tam. Basen napełniony wodą i dziś będziemy się pluskać
Aniu, ławeczka niemoja. Jest u nas na tymczasie w drodze do Pati. Przycupnęła koło róży, róża ją polubiła, a M lekko odnowił.
Wróżka-Ela jest niesamowita. Ciepła, miła i hojna. Za rośliny daję jej popieczarkową. Można powiedzieć, ze Ela z interesów ze mną g...no ma
Grażynko, ławeczka przejazdem, w drodze do Pati. Podoba mi się, ale nie mogę jej sobie zostawić. Może kiedyś sobie taką sprawię...
Basiu, mnie ta ławeczka wcale nie przeszkadza. Wręcz przeciwnie, kawkę sobie na niej piłam ostatnio... Kubek chyba do tej pory stoi. Tak na oko to do auta w całości nie wejdzie, chyba , że do mojego gumowego golfa
Jolu, ławeczka-podróżniczka, w drodze od Aguni do Pati. Przycupnęła przy dzikiej róży i obie są ze swojego towarzystwa zadowolone.
CDN...
Zaliczyliśmy po pracy i przedszkolu fryzjera. Synek ma krótką fryzurkę, jak na chłopca przystało
Byliśmy na polu na spacerze, ale prędko, bo komary tną niemiłosiernie. Trawa już wymaga koszenia
Aniu, ławeczka niemoja. Jest u nas na tymczasie w drodze do Pati. Przycupnęła koło róży, róża ją polubiła, a M lekko odnowił.
Wróżka-Ela jest niesamowita. Ciepła, miła i hojna. Za rośliny daję jej popieczarkową. Można powiedzieć, ze Ela z interesów ze mną g...no ma
Grażynko, ławeczka przejazdem, w drodze do Pati. Podoba mi się, ale nie mogę jej sobie zostawić. Może kiedyś sobie taką sprawię...
Basiu, mnie ta ławeczka wcale nie przeszkadza. Wręcz przeciwnie, kawkę sobie na niej piłam ostatnio... Kubek chyba do tej pory stoi. Tak na oko to do auta w całości nie wejdzie, chyba , że do mojego gumowego golfa
Jolu, ławeczka-podróżniczka, w drodze od Aguni do Pati. Przycupnęła przy dzikiej róży i obie są ze swojego towarzystwa zadowolone.
CDN...
-
elakuznicom
- 500p

- Od: 13 cze 2012, o 18:52
Marzenko wczoraj wróciliśmy z działki, opryski porobiłam i doły M pozasypywał, roślinki posadziłam , kilka samosiejek Rudbekii przesadziłam , powinnam usunąć je z "rabaty gdzie rosną hortensje no ale ...nie mam serca ich wywalić mają już takie duże pąki. W przydomowym zakwitły pierwsze lilie a liliowce wypuściły pędy kwiatowe niecałe 3 dni a takie zmiany ,
czytałam o piwoniach od Ewy - mewy no to teraz ja będę sępiła od Ciebie bo ja się spóźniłam

czytałam o piwoniach od Ewy - mewy no to teraz ja będę sępiła od Ciebie bo ja się spóźniłam

pozdrawiam Ela
- Sosenki4

Marzenko, dzięki za podpowiedź o dzwoneczkach. Zakochałam się w nich i chcę ich mieć jak najwięcej. Pasuje mi, ze się tak łatwo rozmnażają
Jolu, ten pan w domu gościem bywa. Jak już jest, to wszystko na raz chce zrobić, czasem jak się pozpędzi to nadplanowe rzeczy robi. Tym razem padło na ławeczkę. Stała nieopodal malowanej przez niego ławki z pnia akacjowego. Zrobił taką przy ognisku. Nie jestem z niej zadowolona, bo nieoszczędnie pociął pnie
. Z dwóch mógł mieć 3 ławeczkowe "nogi", a wyszło mu, że tylko 2 "nogi" wyjdą. Wszystkiego musze sama dopilnowywać...
Nam impregnat z altany i pergoli został. Wykorzystałam Twój patent na "kotwice"
z profili, zamiast gotowe drogie kupować.
Bogusiu
. Swój ogród nazwałam siedlisko, bo to jest siedlisko wiejskie a nie ogród czy działka. No przecież rezydencja czy ranczo też nie pasuje
. Stanęło na siedlisku. Nawet nie wiedziałam, ze jest miejscowość o takiej nazwie
.
Miło mi, że do mnie zaglądasz mimo nawału obowiązków w swoim ogrodzie
Miłko, ławeczka przejazdem. Mnie się taka właśnie marzy. Może właśnie same nogi kupię a M dorobi deski? Musze nad tym pomyśleć. Taka ze skrzynią super na taras, zeby poduchy i inne akcesoria schować.
Gdzie Twój wątek? U mnie dalie mają pączki, a widziałam już u Bogusi kwitnącą. Jak Twoje dalijki?
Pati, oj tak szybko nie uda jej się wrócić jak już wreszcie do Ciebie dotrze. Jest dość ciężka, nie wiem czy będzie jej się chciało iść przez te górki do mnie. No i u mnie ma różę dzikuskę, u Ciebie arystokratki na nią czekają
Elu, z największą przyjemnością podzielę się z Tobą piwoniami od Ewy
. Amorfa śliczna
. Dziękuję za śliczne fotki. Masz talent i umiejętności z tej dziedzinie.
Fajnie, że M jednak pomaga na działce. Widzisz moje wizyty kończą się dołami u Ciebie po roślinach. Wczoraj patrzyłam na nie u siebie. czują się dobrze i ma im się na życie. Po posadzeniu wiadrami je podlewałam, wczoraj deszcz zrobił za mnie robotę. Mam nadzieję, ze dobrze sie przyjmą jak jabłoneczka i inne.
Czy ten weekend też spędzasz na działce?
Bea mam już upatrzone sadzonki do wykopania dla Ciebie. Czy teraz mam je podesłać, czy trochę ochłody dla roślin na czas podróży wyczekamy? Może je zadoniczkuję i do Pati podwiozę?
Zdjęcia wkrótce
Jolu, ten pan w domu gościem bywa. Jak już jest, to wszystko na raz chce zrobić, czasem jak się pozpędzi to nadplanowe rzeczy robi. Tym razem padło na ławeczkę. Stała nieopodal malowanej przez niego ławki z pnia akacjowego. Zrobił taką przy ognisku. Nie jestem z niej zadowolona, bo nieoszczędnie pociął pnie
Nam impregnat z altany i pergoli został. Wykorzystałam Twój patent na "kotwice"
Bogusiu
Miło mi, że do mnie zaglądasz mimo nawału obowiązków w swoim ogrodzie
Miłko, ławeczka przejazdem. Mnie się taka właśnie marzy. Może właśnie same nogi kupię a M dorobi deski? Musze nad tym pomyśleć. Taka ze skrzynią super na taras, zeby poduchy i inne akcesoria schować.
Gdzie Twój wątek? U mnie dalie mają pączki, a widziałam już u Bogusi kwitnącą. Jak Twoje dalijki?
Pati, oj tak szybko nie uda jej się wrócić jak już wreszcie do Ciebie dotrze. Jest dość ciężka, nie wiem czy będzie jej się chciało iść przez te górki do mnie. No i u mnie ma różę dzikuskę, u Ciebie arystokratki na nią czekają
Elu, z największą przyjemnością podzielę się z Tobą piwoniami od Ewy
Fajnie, że M jednak pomaga na działce. Widzisz moje wizyty kończą się dołami u Ciebie po roślinach. Wczoraj patrzyłam na nie u siebie. czują się dobrze i ma im się na życie. Po posadzeniu wiadrami je podlewałam, wczoraj deszcz zrobił za mnie robotę. Mam nadzieję, ze dobrze sie przyjmą jak jabłoneczka i inne.
Czy ten weekend też spędzasz na działce?
Bea mam już upatrzone sadzonki do wykopania dla Ciebie. Czy teraz mam je podesłać, czy trochę ochłody dla roślin na czas podróży wyczekamy? Może je zadoniczkuję i do Pati podwiozę?
Zdjęcia wkrótce
- Sosenki4

Mikołajek nadmorski od Jurka

rabata
przy starym domu

zbliżenie

nn

nn, a nogach macierzanka

orliki z ubiegłorocznego siewu

i trochę skalniaka

dzikuska przytulająca ławeczkę

jeszcze nie opatentowana osłona przed kosą przy flame dance

rabata
zbliżenie
nn
nn, a nogach macierzanka
orliki z ubiegłorocznego siewu
i trochę skalniaka
dzikuska przytulająca ławeczkę
jeszcze nie opatentowana osłona przed kosą przy flame dance
-
elakuznicom
- 500p

- Od: 13 cze 2012, o 18:52
Marzenko myślę ,że na działkę pojedziemy zadzwonię przed wyjazdem

pozdrawiam Ela
- Sosenki4

Elu, super
, odkopię dla Ciebie tego wysokiego żółtego orlika, jak chciałaś. mam dwa żółte, to akurat do podziału. Wczoraj dojrzałam jeszcze innego. Ma delikatnie niebieskie/takie lawendowe płateczki i żółte środki. Też z takich pojedyńczych . Busz mi się tu przy furtce zrobił, bo M wsadził mi tu 2 świerki gniazdkowe
. No przecież zagłuszą mi wszystko
. Musże je czym prędzej wykopać i posadzić "z głową"
Do usłyszenia, a potem zobaczenia Elu
Do usłyszenia, a potem zobaczenia Elu
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
To z macierzanką w nogach to chyba dzwonek skupiony.
- Sosenki4

Jola, dzięki za identyfikację. Chcesz coś ze skalniakowych? rozrastają się jak szalone?