Ogródek An-ki
- lemka77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 cze 2009, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek An-ki
Ale cudo znalazłaś - Eyes for You - nigdzie jeszcze takiej ślicznotki nie widziałam.
Niesamowite kolorki.
Niesamowite kolorki.
Pozdrawiam Ida
Maju ja dokupiłam drugą bo ,tak jak pisałam ,dla mnie jest to róża cudo.Kolor,bukiety kwiatów , powtarzalność,lekki zapach to cechy które w różach uwielbiam.HMF podaje wysokość od 200-245-moja dopiero w tym sezonie tak właśnie urosła.(3 sezon)majka411 pisze:Aniu,, jak zobaczyłam Raphsody to już się
, planuje jej miejsce w dość dużym cieniu. Chyba od razu dwa egzemplarze i przesadzę tam również Aspirynkę. Ktoś napisał, że Raphsody nie utrzymuje kwiatów. Napisz mi proszę jak z nią u Ciebie. Jeszcze wysokość.
Zdjęcia cudne![]()
Można ją przycinać i wtedy nie będzie taka wysoka.Trochę złapała czarnej plamistości-ale wiele roż jest zainfekowanych.
Lemko,Haszko-kupiona w szkólce angielskiej.Widzę ofertę Fryer,sa i tam ona też jest.
Lawendo witaj.Masz rację,że róże ,ktore nie są non stop na patelni mają się o wiele lepiej.Mają mieć oczywiście dużo słońca ale strona południowa przypieka płatki róż i szybciej się obsypują.Najlepiej kwitną gdy są przysłonięte np.tamaryszkiem.

Na stronie pólnocnej róże sa ładniej wybarwione,dłużej kwitną.Jesień (a jeszcze taka jak teraz) sprzyja pięknemu wybarwianiu się kwiatów.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Aga a wyobrażasz sobie ten duet-pomarańcz i fiolecik.Może koło Augusty jednak ją wciśniesz?AGNESS pisze:Anuś Augusta zjawiskowa.....to było moje marzenie....na szczęście już zrealizowane, mam nadzieję, ze w przyszłym roku ładnie zakwitnieRapsody też strasznie mi sie podoba.....i też mam na nią wielką ochotę
.....ale już naprawdę nie wcisnę
Shirall-Martusiu ile my wszystkie jeszcze nie widziałyśmy

b]Dodad-Dorotko [/b][/quote]Dodad-Dorotko z Bailando będziesz bardzo zadowolona.Wiesz jak cieszą kwiaty,które kwitną i kwitną.
Jeszcze raz wielkie dzięki.

Obiecałam zdjęcia Chocolate jednak tego z ostatniej fazy kwitnienia nie mam bo nocą był deszcz i kwiat się osypał.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Okazuje się ,że Chocolate jesienią nie przebarwiła się do koloru brudnej ścierki.Oto relacja.

Krzaczek do 60 cm.Na razie chudziutki(2 pędy).

Krzaczek do 60 cm.Na razie chudziutki(2 pędy).
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Anulko ja też będę miała Twoje oczy
i Burgundy Ice
już się nie mogę doczekać. I nie dopisałam ich do tych moich 53 róż do posadzenia. Ale sadzenie takich rarytasików to sama przyjemność.
Rhapsody in Blue na mnie nie zrobiła wrażenia ale może zestawienie jej z pomarańczem Polki dobrze by zrobiło obu. To jest myśl którą muszę przemyśleć.

Rhapsody in Blue na mnie nie zrobiła wrażenia ale może zestawienie jej z pomarańczem Polki dobrze by zrobiło obu. To jest myśl którą muszę przemyśleć.

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Cytat
- Już nie wiem gdzie co wkopałam.-
zupełnie jak u mnie.
Widzę, że Rhapsody robi u Ciebie furorę.
Ciekawe czy moja przetrwa zimę.
Jak swoją zabezpieczasz na zimę ?
- Już nie wiem gdzie co wkopałam.-

Widzę, że Rhapsody robi u Ciebie furorę.
Ciekawe czy moja przetrwa zimę.
Jak swoją zabezpieczasz na zimę ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Aniu, ładne Oczy masz...
Zajrzałam dziś w swoje Oczy i jakieś takie czerwone w środku
Ma 2 pączki i mam nadzieję, że tym razem zobaczę w pełni rozwinięte kwiaty. Wreszcie i w Szkocji jest ciepło i słonecznie
Czekoladka też mi się podoba.
Twoja Rhapsody taka wysoka? Moja ma trzy lata i ok. 1.30m, lubię ją, bo kwitnie całe lato bez przerwy.

Czekoladka też mi się podoba.
Twoja Rhapsody taka wysoka? Moja ma trzy lata i ok. 1.30m, lubię ją, bo kwitnie całe lato bez przerwy.
Maju-wiem,wiem!!!!I cieszę się niezmiernie bo u każdej z nas na pewno inaczej się przebarwi-tak jak oglądam jej zdjęcia nahmf.
Widzisz Foggia pisze,że ma u niej intensywny kolorek,u mnie też jest różowy a u innych krem z tym cudnym okiem w kolorze fuksji.Mnie się podoba w każdym wcieleniu.
Kogrusiu ponieważ rośnie Rhapsody pod tarasem to tylko kopczyk z kory-dwa sezony i nic jej nie było.Poza tym wiesz,że ja wychodzę z założenia,że mają się same bronić więc nic nie otulam,nie robię wielkich kopców i jakoś wszystko przetrzymuje zimy.
Teraz tylko EYES FOR YOU i Chartreuse mocniej okopię i przykryję gałązkami iglaka.I to wszystko.Coś wypadnie-będzie nowa róża.
Marysiu i Rhapsody była tak właśnie do 120cm ale w tym roku dużo r óż mi oszalało.Wyobraż sobie,że Artemis ma już 2m co wcale mnie niezachwyca.Była takim ślicznym kompaktowym krzewem do 60-70 cm i to właśnie mnie u niej cieszyło.
To samo z Augustą,Aphrodytą,czy Bonitą R.. czy Astrid Lindgren.Oj!już ja przykrócę w przyszłym sezonie.
Artemis w niebie
ina ziemi
Widzisz Foggia pisze,że ma u niej intensywny kolorek,u mnie też jest różowy a u innych krem z tym cudnym okiem w kolorze fuksji.Mnie się podoba w każdym wcieleniu.
Kogrusiu ponieważ rośnie Rhapsody pod tarasem to tylko kopczyk z kory-dwa sezony i nic jej nie było.Poza tym wiesz,że ja wychodzę z założenia,że mają się same bronić więc nic nie otulam,nie robię wielkich kopców i jakoś wszystko przetrzymuje zimy.
Teraz tylko EYES FOR YOU i Chartreuse mocniej okopię i przykryję gałązkami iglaka.I to wszystko.Coś wypadnie-będzie nowa róża.

Marysiu i Rhapsody była tak właśnie do 120cm ale w tym roku dużo r óż mi oszalało.Wyobraż sobie,że Artemis ma już 2m co wcale mnie niezachwyca.Była takim ślicznym kompaktowym krzewem do 60-70 cm i to właśnie mnie u niej cieszyło.
To samo z Augustą,Aphrodytą,czy Bonitą R.. czy Astrid Lindgren.Oj!już ja przykrócę w przyszłym sezonie.
Artemis w niebie

ina ziemi

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu róże w tym roku faktycznie szaleją....osiągają wysokość nieprawdopodobną .....to chyba ta ilość deszczu tak je wystrzeliła w kosmos......nie bardzo nawet da się podziwiać kwiaty, jak taki bukiet zakwitnie na wysokości 2 m
Rhapsody podoba mi się już od dawna....ale bardzo się bronię, bo u mnie już naprawdę nawtykane w ogrodzie, że masakra......zaraz się zrobi straszny bałagan

Duet byłby cudny i chyba włączyło mi się myślenie na ten temat.....oj Aniu.....co ja z Tobą maman-ka pisze:Aga a wyobrażasz sobie ten duet-pomarańcz i fiolecik.Może koło Augusty jednak ją wciśniesz?

Rhapsody podoba mi się już od dawna....ale bardzo się bronię, bo u mnie już naprawdę nawtykane w ogrodzie, że masakra......zaraz się zrobi straszny bałagan

Aga ten wpis mnie rozbroił
U Ciebie bałagan-zawsze tak posadzisz swoje roślinki,że panuje u Ciebie harmonia i ład.
Wczoraj Nela wracając do domu zatrzymała się na chwilę na pn.stronie i stwierdziła
"no-tutaj to jak u mnie-panuje piękny busz"Długo zatrzymałam uśmiech na twarzy.

U Ciebie bałagan-zawsze tak posadzisz swoje roślinki,że panuje u Ciebie harmonia i ład.
Wczoraj Nela wracając do domu zatrzymała się na chwilę na pn.stronie i stwierdziła
"no-tutaj to jak u mnie-panuje piękny busz"Długo zatrzymałam uśmiech na twarzy.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu miło mi bardzo, ze tak odbierasz mój ogródek.....ale ja czasami mam kompleksy, ze wtykam wszystko co mi się podoba.........a podoba się baaaaardzo dużo
I nigdy się nie doczekam pięknych dużych kęp, bo na terenie jaki musiały by zająć rośnie 4-5 różnych roślinek .....ale cóż jak ja z żadnej nie potrafię zrezygnować
.....a busz kocham......

.....a busz kocham......

Aga masz rację ,że trudno zrezygnować z jakiejś roslinki no i powstaje gąszcz.No ale od czego są sekatory?Tu się przytnie,tam skróci i jakoś jest.Pozdrawiam.
Jarku zacytuję te najważniejsze zdanie(przynajmniej ja tak to odbieram jak napisałeś
Jeszcze odnośnie mikoryzy, po waszych dość skrajnych komentarzach. Wcześniej pisząc, nie miałem na celu negowania wartości płynących z zastosowania mikoryzy, bo one moim zdaniem bezwzględnie istnieją, apelowałem tylko aby stosować ją racjonalnie
Jarku zacytuję te najważniejsze zdanie(przynajmniej ja tak to odbieram jak napisałeś
Jeszcze odnośnie mikoryzy, po waszych dość skrajnych komentarzach. Wcześniej pisząc, nie miałem na celu negowania wartości płynących z zastosowania mikoryzy, bo one moim zdaniem bezwzględnie istnieją, apelowałem tylko aby stosować ją racjonalnie
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Witam Cię Andrzeju.Powiadasz,że tylko migawkę nacisnąleś
Jesteś niezwykle skromnym facetem.
Dobrze wiesz jakie ujęcia tak niby przypadkiem Ci się trafiają.Nie wpisuję się bo z zazdrości nie wiem co napisać
ale często ogladam Twoje prześliczne zdjęcia czy to z wakacji czy właśnie te "pogodowe"
Co do róż ,to jak zapałasz miłością do nich , będą tylko dodatkiem do Twoich wspaniałych roślin.
Pozdrawiam.

Dobrze wiesz jakie ujęcia tak niby przypadkiem Ci się trafiają.Nie wpisuję się bo z zazdrości nie wiem co napisać

Co do róż ,to jak zapałasz miłością do nich , będą tylko dodatkiem do Twoich wspaniałych roślin.
Pozdrawiam.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
ANUŚ Caffe piękna i jak pokazujesz nie wyprana z koloru . Chyba tylko moje róże nie wystartowały do nieba, a tak bym chciała ,żeby były takie wielgaśne . Zresztą uwielbiam wielkie krzaczory . Oczy .... juz myślę gdzie je wsadzić ,żeby wszystkich zadziwiały. Artemis piękny w niebie i na ziemi 

Aniu w dalszym ciągu nie wiem jeśli możesz prześlij mi namiary...linka na pw.Lemko,Haszko-kupiona w szkólce angielskiej.Widzę ofertę Fryer,sa i tam ona też jest.