Kolekcja Arlety cz.2
Re: Kolekcja Arlety cz.2
Piekna relacja z sadzenia maluszków. Mam nadzieję, że będą zdrowo rosły... 

- nina1611
- 500p
- Od: 27 mar 2011, o 13:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
niech szybciutko i zdrowo rosną! 

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Świetna fotorelacja.
Będę trzymać kciuki, żeby uprawa się udała. Zapowiadają się piękne odmiany.

Będę trzymać kciuki, żeby uprawa się udała. Zapowiadają się piękne odmiany.

- marwes
- Od: 28 lip 2010, o 09:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Arletko piękny prezencik Doritaenopsis Purple Gem 'Blue Gem' w kolorze blue, zachwyca swą prostotą i kolorkiem ? wspaniały!
Ciekaw jestem tego podłoża z domieszką seramisu ,ostatnio coraz więcej słyszę o nim, więc bardzo proszę zdawaj relację jak rośliny zareagowały na przesadzenie.
No i maluszki obrodziły , dobrze że tylko storczykowe
, ładne sadzoneczki czy one były jeszcze w agarze?
Przyznam się też że skusiłem się na parę i mam teraz z nimi kłopot bo musiałem zrobić im podgrzewane akwarium ale za to czują się świetnie .
Ciekaw jestem tego podłoża z domieszką seramisu ,ostatnio coraz więcej słyszę o nim, więc bardzo proszę zdawaj relację jak rośliny zareagowały na przesadzenie.
No i maluszki obrodziły , dobrze że tylko storczykowe

Przyznam się też że skusiłem się na parę i mam teraz z nimi kłopot bo musiałem zrobić im podgrzewane akwarium ale za to czują się świetnie .
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
'' Nie miała Arletka kłopotu, kupiła sobie siewki''
Tak serio, to myślę, że sobie wspaniale z nimi poradzisz
Widzę, że wykonałaś kawał dobrej roboty
Co do wcześniejszych zdjęć, to luksfery pięknie się prezentują, a ciasno to masz na nich odkąd pamiętam

Tak serio, to myślę, że sobie wspaniale z nimi poradzisz

Co do wcześniejszych zdjęć, to luksfery pięknie się prezentują, a ciasno to masz na nich odkąd pamiętam

- renatas
- Od: 25 paź 2010, o 17:33
Piękna lekcja
czy to przesadzanie do seramisu,czy sadzenie siewek-czytam z dużym zainteresowaniem i jeśli kiedyś zapomnę ,to wiem,że u Arletki w wątku to znajdę
...czy Ty czasami nauczycielką nie jesteś?

czy to przesadzanie do seramisu,czy sadzenie siewek-czytam z dużym zainteresowaniem i jeśli kiedyś zapomnę ,to wiem,że u Arletki w wątku to znajdę

Pozdrawiam, Renata
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
No, Arlet, jestem z Ciebie dumna
Pięknie sobie Poradziłaś z maluszkami. Opis - z przeprowadzenia "zabiegu" świetny.
Czekam na efekty i za dwa m-ce będę się upominać o "moje" dwa maleństwa
Z kwitnących najbardziej podoba mi się peloric. Ma śliczna, ciemną warżkę...

Czekam na efekty i za dwa m-ce będę się upominać o "moje" dwa maleństwa

Z kwitnących najbardziej podoba mi się peloric. Ma śliczna, ciemną warżkę...

Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- wingslessangel
- 200p
- Od: 15 lip 2011, o 15:43

Powodzenia z maluszkami życzę!
Si vis amari.... ama, ama, ama...... Pozdrawiam Aguś.
Tu są moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=45738" onclick="window.open(this.href);return false; Tu jest mój zielony zakątek: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=45755" onclick="window.open(this.href);return false;
Tu są moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=45738" onclick="window.open(this.href);return false; Tu jest mój zielony zakątek: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=45755" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Arletko jaka z Ciebie "mamusia" tak czule i delikatnie ,kąpiele ,wycieranie, to skojarzyło mi się z opieką nad dzieckiem
Pięknie przeprowadzona akcja zmiana miejsca ,teraz już mają swoje lokum i zobaczysz jak będą rosły w siłę 

- Agita
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
Arletko, u Ciebie ciągle coś się dzieje, nie nudzisz się
Gratuluję Doritaenopsis Purple Gem 'Blue Gem' - mi też się bardzo podoba ten storczyk, szkoda tylko, że sprzedałaś niebieską vandę, miałby towarzystwo w swojej gamie kolorystycznej ;)
Życzę Ci powodzenia z maluszkami- miały super opiekę na starcie "dorosłego życia", teraz niech tak samo pięknie rosną!

Gratuluję Doritaenopsis Purple Gem 'Blue Gem' - mi też się bardzo podoba ten storczyk, szkoda tylko, że sprzedałaś niebieską vandę, miałby towarzystwo w swojej gamie kolorystycznej ;)
Życzę Ci powodzenia z maluszkami- miały super opiekę na starcie "dorosłego życia", teraz niech tak samo pięknie rosną!
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
- syljed
- 200p
- Od: 17 lis 2010, o 18:12
Świetna relacja Arletko,na pewno się przyda nie jednej osobie.
-
- 100p
- Od: 24 paź 2011, o 13:48
Witam Panią Arlettę.
Pieknę okazy i ta moja Ascocenda,która się ma u mnie nadzwyczajnie przecudownie:):*
Mąż,wspominał,że ma Pani parę kwiatów w domu ale nie sadziłam,że aż tyle! Cudowne:)
Teraz kilka zaległych fotek. Odgapiłam od Iwonki/Petry sposób na Vandzię i tak sobie teraz u mnie wisi, bo korzonki strasznie jej się rozrosły na wakacjach i nie chciała się do wazonu zmieścić.

Tu w kąpieli z koleżanką ascocendą, która niestety już znalazła nowy domek. Kąpiel w tej doniczce teraz też jest łatwiejsza.

Witam.
Ascocenda jest u mnie i się miewa cudownie zamieszczę potem kilka fotek.
Jestem tu nowa i też będę się dzieliła moimi "skarbeczkami"
Pani Arleto pani kwiaty są cudowne mąż mówił,że ma Pani ich troszkę w domu ale nie spodziewałam się,że aż tyle
Pozdrawiam
Pieknę okazy i ta moja Ascocenda,która się ma u mnie nadzwyczajnie przecudownie:):*
Mąż,wspominał,że ma Pani parę kwiatów w domu ale nie sadziłam,że aż tyle! Cudowne:)
Teraz kilka zaległych fotek. Odgapiłam od Iwonki/Petry sposób na Vandzię i tak sobie teraz u mnie wisi, bo korzonki strasznie jej się rozrosły na wakacjach i nie chciała się do wazonu zmieścić.

Tu w kąpieli z koleżanką ascocendą, która niestety już znalazła nowy domek. Kąpiel w tej doniczce teraz też jest łatwiejsza.

Witam.
Ascocenda jest u mnie i się miewa cudownie zamieszczę potem kilka fotek.
Jestem tu nowa i też będę się dzieliła moimi "skarbeczkami"
Pani Arleto pani kwiaty są cudowne mąż mówił,że ma Pani ich troszkę w domu ale nie spodziewałam się,że aż tyle

Pozdrawiam
Arletko dawno mnie u Ciebie nie było. Uwielbiam takie relacje 'krok po kroku'. Świetnie sobie z tym poradziłas, niech siewki zdrowo i szybko rosną. Fajny pomysł na zawieszenie Vandy...ale u mnie nawet tak miałaby za ciemno...
Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
Moje storczykowe skarby
- nyskadu
- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
Fotorelacja jak zwykle na poziomie
krok po kroku, uwielbiam je czytać i ogladać