Ogródek AGNESS cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.6

Post »

Zuziu ja jeszcze chwilkę czekam z ocieplaniem, ale myśle, ze już w tym tygodniu to zrobię. Kopczyki zrobiłam bardzo wcześnie, mam nadzieję, że to nie zaszkodzi moim różyczkom :roll:

jeszcze troszkę ciepełka...lewizje...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

Agnieszko piękne są te lewizje , lecz trochę trudne w utrzymaniu, robiliśmy kilka podejść , lecz wszystkie bez powodzenia.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnieszko masz cudowną kolekcję lewizji. :roll:
Jakie śliczne kolorki. Czy one zimowały i Ciebie, i czy je już przykryłaś na zimę?
Ja mam tylko 2 szt. W sobotę przykryję szybką, jak mi przezimują, to zechcę na wiosnę także trochę dokupić.
Jedna, to nawet drugi raz zakwitła. :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko u Ciebie na jeżynie jeszcze dużo ślicznych zieloniutkich listeczków, widać, że u Ciebie cieplejszy rejon :D

Zenku mnie lewizje zauroczyły, zimą też jedną straciłam, ale w tym roku jeszcze kilka dokupiłam. Mam nadzieję, ze ładnie przetrwają tę zimę...

Tajeczko część lewizji już u mnie zimowała, część dokupiłam w tym roku. Z kilku jakie miałam posadzone w zeszłym roku zimą wypadła mi jedna. W tym roku poprzykrywam je przeciętymi na pół plastikowymi butlami. to wspaniale ochroni je przed wilgocią . One nie tyle boją się mrozów, co nadmiernej wilgoci, po prostu wygniwają.
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Co wy mówicie? U mnie zima na całego. Cały dzień temperatura poniżej zera, o nocy nie wspomnę. Śnieg leży pokotem.
A u ciebie Aga tak wiosennie. Lewizje urocze, szkoda, że to takie malusie roślinki. :lol:
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Hm... nie przykrywałam lewizji... (sztuk jeden) - czy ona pod tą butelką się nie udusi?
Cudne są te Twoje maleństwa ;:138 , ale jesień alej niczego sobie ;:3
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

...jakie śliczne lewizje-muszę nauczyć się tej nazwy :roll: nigdy nie słyszałm i nie widziałam...
...one kwitną w jesieni :?:
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Obrazek

ten kwiatek jest piękny ;:138

śliczne te kolorowe prymulki bardzo je lubię nie są wymagające, w ub.roku to był szał na forum pt.lewizje fakt piękne ale dla mnie zbyt delikatne w moim ogródku wypadają, a szkoda.

pozdrawiam
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

No lewizje piękne masz! Ja nawet ich nie znałam :-( Zresztą wielu roślin nie znam. Gdyby nie forum, byłabym zupełnie zielona i do tej pory miałabym 5 roślin na krzyż :;230
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
babuchna
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 7 maja 2009, o 09:57

Post »

Aguś , lewizje masz przecudowne! ;:108
Moje rosną , ale słabiutko , chyba jednak nie zapewniłam im godnych warunków , i nie zabezpieczyłam ich na zimę , a tu śnieg i mróz , mam nadzieję , że mimo to dadzą sobie radę , poczekam na jakiś lepszy dzień i je osłonię!
Są przepiękne jak kwitną , maleńkie i delikatne , a oczy do nich aż się śmieją! ;:108
Psiak słodki , tylko tulić! :lol:

:wit , ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucy ja uwielbiam malutkie skalniaczkowe maleństwa, dlatego też lewizje mnie zauroczyły :
U mnie dziś piękna słoneczna pogoda, jest pewnie przymrozek, bo chłodna, ale słoneczko świeci, że aż miło :D

Izuś , butelka nie jest szczelna, wycinam w niej okienko :D A ona jest wspaniałą miniszklarenką, chroniącą lewizje od wilgoci, której baaardzo nie lubi :D

Misiu lewizje to wiosenne kwiatuszki, ale potrafią powtórzyć kwitnienie jesienią. Nie tak obfite jak to pierwsze, ale również bardzo cieszy :D

Taruś, faktycznie lewizje są dosyć delikatne, ale mam nadzieję, że daszki chroniące je od wilgoci spełnią swoje zadanie i ładnie przetrwają zime. W zeszłym roku większość pięknie przezimowała, ale jedna wypadła.
Maffi bardzo chętnie pozuje do zdjęć, to prawdziwy gwiazdor ;:224 :;230

Miłeczko , tak to jest z tym naszym Forum, ze mnóstwo roślinek na nim poznajemy i w wielu się zakochujemy. Ja tak mam np z hortensjami, ogrodowe znałam i mam od lat, ale bukietówki zobaczyłam dopiero tutaj i z miejsca się zakochałam. Tak samo jest z żurawkami 8-) :lol:

Dorotko, lewizje to prawdziwa ozdoba skalniaczka. Ja swoich też jeszcze nie pookrywałam, ale lada chwila to zrobię. Im nie tyle szkodzi mróz co nadmiar wilgoci. po prostu wygniwają. Tak, że daszek z plastikowej butli jest świetnym rozwiązaniem :D
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

AGNESS pisze: Izuś , butelka nie jest szczelna, wycinam w niej okienko :D A ona jest wspaniałą miniszklarenką, chroniącą lewizje od wilgoci, której baaardzo nie lubi :D
A moze po prostu korek odkręcić :lol: Myślałam tak zabezpieczyć mniejsze trawy przed gniciem ;:224
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś, śliczne masz lewizje, moja niestety oddała duszę już pierwszego roku chociaż była w doniczce i mało podlewana.
Delikatniusie takie i wrażliwe na wilgoć. A butelkę dałam w tym roku tylko na agapanta bo on też nie lubi wilgoci zimą, za to
u mnie korek odkrecony daje za duży otwór i śnieg wpada do środka. Więc w tym roku tylko podziurawiłam trochę butelkę
u góry i zostawiłąm zamknięty korek. Za to krokosmie zostały bez przykrycia na zimę, bo zeszłoroczne butelki się na nich
nie sprawdziły. ;:223 Najlepiej przeszła zimę ta która nie była przykryta butelką. ;:224
Milutkiego dnia ;:196
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Wiesiu, więc co z krokosmiami? Jak przykryć na zimę, please ;:180
I dzięki za info o korku, że zbyt duży otwór ;:224 kurcze a myślałam, że będzie ok ;:14
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Lewizja to ciekawa roślinka, ale keidy ją widziałam w moim centrum ogrodniczym, to wydała mi się niezmiernie delikatna. U mnie latem bywa strasznie sucho, bałam się, że po prostu nie wytrzyma upałów. Ja jednak przeprowadzam u siebie surową selekcję. Te rośliny, które chcą rosnąć, to proszę bardzo, ale innym mówię do widzenia.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”