Lucy ja uwielbiam malutkie skalniaczkowe maleństwa, dlatego też lewizje mnie zauroczyły :
U mnie dziś piękna słoneczna pogoda, jest pewnie przymrozek, bo chłodna, ale słoneczko świeci, że aż miło
Izuś , butelka nie jest szczelna, wycinam w niej okienko

A ona jest wspaniałą miniszklarenką, chroniącą lewizje od wilgoci, której baaardzo nie lubi
Misiu lewizje to wiosenne kwiatuszki, ale potrafią powtórzyć kwitnienie jesienią. Nie tak obfite jak to pierwsze, ale również bardzo cieszy
Taruś, faktycznie lewizje są dosyć delikatne, ale mam nadzieję, że daszki chroniące je od wilgoci spełnią swoje zadanie i ładnie przetrwają zime. W zeszłym roku większość pięknie przezimowała, ale jedna wypadła.
Maffi bardzo chętnie pozuje do zdjęć, to prawdziwy gwiazdor
Miłeczko , tak to jest z tym naszym Forum, ze mnóstwo roślinek na nim poznajemy i w wielu się zakochujemy. Ja tak mam np z hortensjami, ogrodowe znałam i mam od lat, ale bukietówki zobaczyłam dopiero tutaj i z miejsca się zakochałam. Tak samo jest z żurawkami
Dorotko, lewizje to prawdziwa ozdoba skalniaczka. Ja swoich też jeszcze nie pookrywałam, ale lada chwila to zrobię. Im nie tyle szkodzi mróz co nadmiar wilgoci. po prostu wygniwają. Tak, że daszek z plastikowej butli jest świetnym rozwiązaniem