Witam wszystkich z pięknym słoneczkiem ,dawno go u mnie nie było,sprzątam powoli ten ogród i wczoraj tak padłam ,że nic już tutaj nie mogłam napisać .
Dorota,wreszcie dzisiaj się poprawiło,przynajmniej u mnie ,właśnie fruwam po ogrodzie,i gdzie się oglądnę to tyle do zrobienia ,że trochę mnie przeraża ,u mnie też tak jest ,chociaż w niektórych miejscach mam tak nasadzone ,że chwasty nie mają szans ,ale w różach już tak się nie da ,i też w kółko nawracam ,pozdrawiam
Marysiu,ta delosperma jest tylko przykryta pudełkiem do góry nogami,nawet nie dla mrozu ,ale żeby nie miała za mokro i to wystarczy,i musi być posadzona na podwyższeniu ,żeby nie mokła od spodu,Marysiu,myślę ,że to chwilowe i przejdzie ,czego Ci bardzo życzę ,jeżeli podejrzewasz mykoplazmę to musisz zrobić badanie krwi na przeciwciała,bo to jedyne potwierdzające tą bakterię badanie ,a objawy są jak przy grypie i jest wielkie osłabienie ,przenosi sie też jak grypa drogą kropelkową,dlatego tak łatwo jest sie nią zarazić we wszystkich publicznych miejscach i co jakiś czas wybuchają tego epidemie,warto to sprawdzić ,,bo po zastosowaniu,Klacidu bardzo szybko ustępuje,pozdrawiam i życzę zdrówka i siły ,no i pogody ducha
Ewa,miło,ze ogród się podoba i na pewno doczekasz takiego swojego,nawet się nie obejrzysz kiedy to się stanie ,bo byliny fantastycznie rosną ,pozdrawiam
Gosiu,powiedziałam Ci ,że masz je ode mnie ,fajnie ,że kupiłaś 2 dalie ,zobaczysz jak rozświetlą Ci ogród,one są cudowne ,nie masz jakiegoś maleńkiego pomieszczenia ,żeby je schować ,ja je trzymam w piwnicy i tam są rury od centralnego ,ale i tak dają radę ,opakowane w gazety siedzą spokojnie do wiosny,pozdrawiam
Irenko,a nie masz w bloku piwnicy ?Wczoraj rozmnożyłam parę ostróżek ,bo chcę ich więcej ,po prostu je uwielbiam ,pozdrawiam
Grażynko,czy Ty piszesz o tymianku suszonym w torebkach? Jeżeli tak to co dalej ,bo nigdy takich mikstur nie robiłam i chętnie sie dowiem ,jeżeli można,pozdrawiam