Ogród Marty -Cz . X

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród Marty -Cz . X

Post »

Marto taki spacer w ;:3 i zieleni z mnóstwem koloru i nawet czuje jak pachną floksy ;:173 Czy ja kiedyś doczekam takiego cudnego buszu :D
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Zachwycam się floksami, musze je koniecznie dokupić
Czy wiesz że zakupiłam 2 dalie?
Ja która zawsze twierdziła, że już ich nie chce mieć, bo nie mam ich gdzie przechowywać i zawsze mi zimą giną
Jeszcze raz spróbuję
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 mar 2014, o 14:55

Post »

Marcia, dalie kuszą, niestety, mogę tylko podziwiać, bo nie mam na nie miejsca.
Ostróżki podziwiałam już podczas wizyty, na przedwiośniu wyglądają jeszcze piękniej. ;:333

Pozdrawiam Irena
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tymianek kupisz w każdym spożywczaku albo w aptece.
Dwie torebki wystarczą całkowicie.
Grażyna.
kogro-linki
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam wszystkich z pięknym słoneczkiem ,dawno go u mnie nie było,sprzątam powoli ten ogród i wczoraj tak padłam ,że nic już tutaj nie mogłam napisać .

Dorota,wreszcie dzisiaj się poprawiło,przynajmniej u mnie ,właśnie fruwam po ogrodzie,i gdzie się oglądnę to tyle do zrobienia ,że trochę mnie przeraża ,u mnie też tak jest ,chociaż w niektórych miejscach mam tak nasadzone ,że chwasty nie mają szans ,ale w różach już tak się nie da ,i też w kółko nawracam ,pozdrawiam :wit

Marysiu,ta delosperma jest tylko przykryta pudełkiem do góry nogami,nawet nie dla mrozu ,ale żeby nie miała za mokro i to wystarczy,i musi być posadzona na podwyższeniu ,żeby nie mokła od spodu,Marysiu,myślę ,że to chwilowe i przejdzie ,czego Ci bardzo życzę ,jeżeli podejrzewasz mykoplazmę to musisz zrobić badanie krwi na przeciwciała,bo to jedyne potwierdzające tą bakterię badanie ,a objawy są jak przy grypie i jest wielkie osłabienie ,przenosi sie też jak grypa drogą kropelkową,dlatego tak łatwo jest sie nią zarazić we wszystkich publicznych miejscach i co jakiś czas wybuchają tego epidemie,warto to sprawdzić ,,bo po zastosowaniu,Klacidu bardzo szybko ustępuje,pozdrawiam i życzę zdrówka i siły ,no i pogody ducha ;:196

Ewa,miło,ze ogród się podoba i na pewno doczekasz takiego swojego,nawet się nie obejrzysz kiedy to się stanie ,bo byliny fantastycznie rosną ,pozdrawiam :wit

Gosiu,powiedziałam Ci ,że masz je ode mnie ,fajnie ,że kupiłaś 2 dalie ,zobaczysz jak rozświetlą Ci ogród,one są cudowne ,nie masz jakiegoś maleńkiego pomieszczenia ,żeby je schować ,ja je trzymam w piwnicy i tam są rury od centralnego ,ale i tak dają radę ,opakowane w gazety siedzą spokojnie do wiosny,pozdrawiam :wit

Irenko,a nie masz w bloku piwnicy ?Wczoraj rozmnożyłam parę ostróżek ,bo chcę ich więcej ,po prostu je uwielbiam ,pozdrawiam ;:168

Grażynko,czy Ty piszesz o tymianku suszonym w torebkach? Jeżeli tak to co dalej ,bo nigdy takich mikstur nie robiłam i chętnie sie dowiem ,jeżeli można,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2013, o 19:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maruś ja też wczoraj się napociłem w ogrodzie. Zabrałem się za skalniak na którym w lecie pojawił się perz. Tego czarostwa nie mogę wyplewić zawsze gdzieś kawałek zostanie i rośnie. Ale ile dało radę to wyrwałem. Podaruj mi trochę słońca bo u mnie nadal po chmurno ale w miarę ciepło. Miłej pracy dziś też mam zamiar coś wysprzątać. ;:108
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Oryginalny przepis z forum jest taki - 2 paczki suszonego tymianku +2 paczki oregano zalać pół litra czystej wódki + pół litra przegotowanej zimnej wody odstawić na 24 godziny szczelnie zamknięte najlepiej w 2 l butelce po mineralce.
Co jakiś czas potrząsnąć. Potem odcedzić do nowej butelki a resztę zalać pół litra wrzątku i zamknąć, ale to już np. w wecku.
Po ostudzeniu znowu przecedzić i dolać do wyciągu alkoholowego.
Odstawić na jakiś czas do "przegryzienia" i gotowe.
Przechowywać w temp pokojowej.
Pryskać w rozcieńczeniu 150 ml na 2-3 litrów wody, raz lub dwa w tygodniu.
Ja robiłam to raz w tygodniu i wystarczało.
Grażyna.
kogro-linki
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przemuś,perz jest wstrętnym chwastem ,też go w niektórych miejscach mam ,ale nie na skalniaku,słoneczko posłałam do Ciebie i u mnie zgasło ;:306 też troszkę zrobiłam w ogrodzie ,ale to wszystko mało,jakoś mi nie idzie ta robota jakbym chciała,pozdrawiam i pięknej niedzieli życzę :wit

Grażynko,bardzo dziękuję to jest do zrobienia bez wielkich kombinacji,przepis zapiszę ,żebym nie szukała tutaj,i myślę ,że można taką nalewkę zrobić wcześniej ,może teraz to jeszcze za wcześnie,czy nie za wcześnie?,pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Troszkę wiosny znalazłam w ogrodzie ,więc chcę się z Wami nią podzielić .

Wawrzynek wilczełyko
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wierzba Smocza
Obrazek

takie piękne niebo było dzisiaj u mnie
Obrazek

Obrazek

staśmione pędy wyglądają świetnie
Obrazek

Obrazek

na tej wierzbie są dwa rodzaje pędów zwykłe i te właśnie szerokie płaskie,które są piękną ozdobą florystyczną
Obrazek

pięknie kwitną leszczyny
Obrazek

Lepiężnik o pstrych liściach
Obrazek

pierwszy z moich czosnków
Obrazek

narcyzy też się spieszą
Obrazek

kwitną obecnie w różnych miejscach Śnieżyce wiosenne
Obrazek

Obrazek

Obrazek

i śnieżyczki przebiśniegi
Obrazek

zaczynają kwitnąć przylaszczki
Obrazek

Obrazek

takie kupiłam stokrotki do koszyków przed dom ,ale nie zdążyłam jeszcze posadzić
Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Marto :wit . Pogoda mało wiosenna ale mimo wszystko wiosnę już bardzo widać w Twoim ogrodzie ;:138 . Wszystko pcha się do życia i masz już cudnie kwitnące roślinki ;:333 . Wierzba z tymi powywijanymi pędami wygląda rewelacyjnie ;:108 . Wawrzynek pięknie kwitnie ;:oj . Czy on pachnie ?? Pozdrawiam i słoneczka na niedzielę Ci życzę :wit .
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Martusiu ;:168
Piękna już wionę masz ;:333 ;:333 wierzba , wawrzynek - cudne .
Dopiero byłam u Marysi i pokazywała Lepiężnika - poszłam do wujka gogle właśnie czytałam o nim - śliczny jest .
Każdy kwiatuszek cieszy te przebiśniegi czy noski narcyzów też radują serce .
Moje różyczki za mało okryłam i mają czarne pędy - muszę ciąć nisko a Twoje miały takie fajne ubranka :D
Pozdrawiam cieplutko miłej niedzieli życzę i dużo sił w owym tygodniu ;:196 ;:196

Ps. U ciebie słoneczko a u mnie strasznie brzydko , szaro , nic dzisiaj nie zrobiłam na działce , w domu wysiałam kilka kwiatuszków .
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Martuś cudowna wiosna już u Ciebie.
Przed chwilą u Marysi podziwiałam lepiężnika, twój też cudownie wygląda tylko muszę co nieco o nim poczytać bo takowego cuda jeszcze nie posiadam.
Wawrzynek cudownie kwitnie.
Miłego weekendu

Martuś możesz mi przypomnieć czy coś zamawiałam u Ciebie a jeśli tak to co?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu spieszę donieść, że będę żyła i może nawet ogród będzie miał ze mnie jakiś pożytek :;230 Idzie na lepsze!
Ślicznie prezentuje się Twój wiosenny ogród, u mnie jakoś zimno i nawet jeden krokus nie zakwitł. Przylaszczki oglądam ze wszystkich stron i też ni hu hu :;230 Za to wierzba z patyczków od Ciebie odsypana kotkami i lekko się już zawija chociaż takie maleństwo :D Inne patyczki niestety nie widać żeby dawały znaki życia tzn bez korzonków, ale co tam roślin i tak jest sporo ;:306 Od poniedziałku ruszam do pracy i już nie będę marudzić, bo ja strasznie nie lubię chorować ;:173 Miłej niedzieli i pozdrawiam całą Rodzinkę ;:196
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Martuś możesz już zrobić.
Ja mam jeszcze od zeszłego roku i ta będę działać w tym sezonie.
Dopiero jak mi braknie to zrobię następną porcję.
Grażyna.
kogro-linki
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj ,tak pędzi ten Twój watek ,że mam co nadgonić .Marta ogród Twój jest cudowny ;:215 ,ilość pomidorów ogromna a i sposób na pozbycie się trawy fajny a i ziemia będzie żyzna po przeróbce,chciałabym zobaczyć Twój ogród w telewizji.Ja zakupiłam sobie 6 lilii ,trochę roślin wysieje trochę dokupię i znowu będę myślała jak i co zmienić na działce ,gdzie dopiero teraz zacznę jakiekolwiek prace.
Pozdrawiam serdecznie Teresa :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”