Mój wiejski świat

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój wiejski świat

Post »

Kwiaty w kropelkach wody świetne, kurczakowa opowieść jeszcze lepsza ;:138
Też u mnie pada systematycznie, nawet węża nie wyciągam, za to dziś chmara komarów z działki mnie wygoniła :shock: muszę czegoś przeciw komarom poszukać.
Wilgotno i ciepło, komary to lubią :twisted:
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Bea dziękuję! kwoka i kogut wyjątkowo dzisiaj na mniej nie burczeli że fotografuję maluchy, więc pewnie zaakceptowali rękę co ich karmi ;:306 małe też nie uciekały.
Chłopcy może przynajmniej nie narzekają, zresztą już są tak zmęczeni że nie przyjdzie im do głowy ;:306
U mnie i wszystkiego leci woda a i momentami słońce świeci i deszcz pada. Teraz pewnie nie, ale poczekam aż się pogoda poprawi a ogród podeschnie :D

Jadziu bo chyba powinna być podobna ale poczekam, bo ta firma czasem wymyśla swoje określenia żeby sprzedać nasiona https://ogrodymaryli.com/index.php?productID=1447 zobaczymy? Ja na dzisiaj i jutro też mam dość podlewania.
Tak Jadziu masz rację :|

Basiu no cóż podlewam, go ;:306
Właśnie byłam u Ciebie i czytałam na jakiego liliowca polujesz :D a jakiego nie specjalnie akceptujesz. Ja właśnie mam dostać tego od Eli więc zamiana odpada ;:306 , ale wcześniej sprawdzę jaka duża jest karpa. Floksik pierwszy raz kwitnie i jest nieduży, bo te szlachetne chyba wolniej przyrastają ;:131 Podsadzaj, ale moje podsadzenia są całkowicie przypadkowe, jak nie trafione to szukam dalej.

Iwonko czekałam na informację i już się cieszę :tan mówiłam że będzie dobrze, bo chociaż masz trochę dolegliwości to masz do nich zdrowie ;:196 i tak trzymaj ;:333 Perukowiec się tak zniżył, że wszedł mi przed oczy ;:202 wszystko z nadmiaru wody.

Ewciu dziękuję! faworytów mamy tych samych ;:306
A jak chodzi o te plusiki to lepiej myśleć mniej niż za dużo ;:168
Miłego wieczoru ;:168

Julciu chyba już dość kropelek i dobrze że przypomniałaś o wężu, bo powinnam podleć tunel. Przydałby się rozsuwany dach ;:306 Komary chociaż pojedyncze i u mnie atakują i nie zawsze pryskanie pomaga :?
Jedyna zasługa tego deszczu to uśmiech na Twojej twarzy, że roślinki nie usychają jak rok temu ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ciekawe czy to rzeczywiście taka wspaniała herbatka i pomocnicza w różnych dolegliwościach, bo jeszcze o tym nigdy nie czytałam szczególnie w reumatyzmie .U mnie teraz też podlewało solidnie lecz jak patrzę na rośliny to są raczej zadowolone
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

JAKUCH pisze:Marysiu werbena wygląda jak moja patagonka nawet liście ma takie same ;:224 Oj nie będzie źle znajdą drogę do mamy i do jedzonka. U mnie tylko trochę pokropiło i pogrzmociło, lecz teraz znów się chmurzy,więc wolałam przyjść do domu.
Jadziu kreskę to ja pewnie mam, bo nie zawsze jestem pokorna :;230 więc taka maluśka nie zrównoważy tych poważnych :;230 Ja myślę że na twarzy Ojca Świętego rysuje się troska, bo religia nakazuje jedno a życie pisze swoje scenariusze. Teraz jest to szczególna próba dla chrześcijan
Niestety życie czasem pisze różne scenariusze ,które nie zawsze rozumiemy
Więc nie tylko my to zauważyliśmy w domu i takie przemyślenia się nasuwają.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Babciu he, he super opowieść :)
A Kłosowce białe pokazały się u Ciebie?
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marysiu co ja czytam już masz za dużo deszczu ??? a ja tak go pragnę ;:306 ;:306
Kurczaczki śliczniutkie , kochane milutkie ;:167
Przepiękne masz floksy ;:215 zresztą wszystko ;:108
Dziewczyny czy wy piszecie o werbenie patagońskiej że taka dobra ??? trzeba wypróbować ;:108
Marysiu pozdrawiam serdecznie i życzę ;:3 ;:3 ;:3 na jutro ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:oj ;:oj Marysiu.... nadążyć za Tobą nie sposób. ;:223
Choć może to ja przestawiłam przerzutkę na niższe obroty. ;:131
Widzę, że u Ciebie jeszcze więcej deszczu niż u mnie. :roll: Dzisiaj dolało tak, że rośliny wprost grzęzną w wodzie i błocie. ;:222
Nie mniej zdjęcia kwiatów ozdobionych licznymi kroplami wody znakomicie urozmaicają wątek. ;:63 ;:63
Kurecki fantastyczne. ;:333 Zarówno te dorosłe, jak również dzieciaczki. ;:215
Historyjka - ;:138 ;:138 ;:138
Dobrej nocy, Maryś. ;:196
Wybacz, że tak skrótowo, ale jakoś nie mam weny twórczej. ;:185 Spać mi się chceeee......... ;:41
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Marysiu. Uśmiałam się z tych kurczaków ;:306. Deszczu widzę masz sporo i mogłabyś mi podesłać bo mnie coś omija a jeśli już to pokropi jak ksiądz kropidlem i tyle. Wszystko ładnie Ci kwitnie ;:138 a floksy po deszczu trochę się wyłożyły ale na pewno wstaną ;:108 . Piękna ta dwubarwna róża ;:108. Pozdrawiam :wit.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Rośliny w kroplach deszczu zawsze wyglądają rewelacyjnie :heja A perukowiec jak diamentowa pajęczyna ;:63
Kurczaki, jak ludzie. Też snują intrygi ;:306
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam!
Dzisiaj słońce od rana i jest nadzieja, że trawa podeschnie po czym ją skoszę ;:306
Trzeba się brać za bary z ogrodem, a lenia zamknąć w komórce ;:306

Jadziu nie wiem czy herbatka działa i w ogóle mało pije takich herbatek, bo to trzeba regularnie a ja głównie lubię zielona i czarną :D

Iwonko tak to sobie tłumaczę, bo chwilami jak jest wśród młodych zapomina o świecie i uśmiech ma promienny!

Misiu siałam białe kłosowce i mam je od paru lat, ale pokrzywolistny najpierw przepadł a wyszły siewki. Musze je zgromadzić w jednym miejscu :wink:

Tereniu jest jutro i jest mnóstwo słońca ;:196
Nie wiem jak działa herbatka ale wypróbować pewnie warto a może zrobić mieszankę, poszukać w necie?
Dziękuję za miłe słowa o roślinach ;:180
Życzę Ci dobrego wypoczynku weekendowego ;:196

Lucynko całkiem wena w formie! u mnie bywa czasem gorzej ;:202
Deszcz trochę już mnie znudził, ale rośliny są zadowolone wręcz pijane ze szczęścia ;:306
Bywa że zwalniamy ale potem znowu podkręcamy tempo. Dobrego wypoczynku skoro woda w ogrodzie ;:196

Bożenko i ja pozdrawiam ;:168

Ewelinko Z rozkoszą oddam deszcz ale on mnie ostatnio nie słucha :D Mam nadzieję że leżące rośliny wstaną, bo już nie mam siły kolejnych podwiązywać. Róża to albo jedna albo dwie, straciłam przy przesadzaniu różę Handel i mam nadzieję że gdzieś ukorzenił się patyczek :uszy Dobrego dnia ;:168

Iwonko zdjęcia trochę takiesobie, bo lepszy aparat został w domu ale chciałam pokazać jak wszystko jest nasączone i już chyba mamy powoli dość wody :D O tak zwierzęta czasem przypominają ludzi ;:306

Dobrego dnia!
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witaj, Marysiu!
Ciebie deszcz znudził, a mnie suchy upał. Przez niego ruszam się jak mucha w smole... ;:218 i nie bardzo chce mi się brać z ogrodem za bary, choć powinnam.
Przydałoby się co nieco przesadzić, ale toto kwitnie, więc nie powinno się tego ruszać, bo mogłoby się przytrafić to, co Twojej róży Haendel (choć jej nie lubię).
Ogród znowu wyje o wodę, a mnie na widok węża skręca. Skutkiem tego siedzę na krzesełku i patrzę na motyle na kłosowcach ;:170.

Buziaki - ;:196 Jagi
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ja znów uwielbiam ziołowe herbatki, a zielonej nie cierpię tak jak czarnej .U mnie dzisiaj znów podlewało.Fajnie rosną kurczakowe latorośle
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam w niedzielę!

Jaguś ! wszystko w nadmiarze się nudzi! Obrazek
Ja też mam opory do zmierzenia się ogrodem w kwestiach zasadniczych ;:204 może o tej porze to normalne :?:
Nie lubisz tej róży jakkolwiek pisze się jej nazwę? ja mam do niej sentyment, towarzyszyła mi przez trzy ogrody i kolejny raz przesadzona strzeliła focha ;:131
Jaguś tylko nie zasiedź się na tym krzesełku, buziaki ;:196

Jadziu wypiję wszystkie, piję niektóre i dobrze że są amatorzy różnych herbat, bo pamiętam lata chyba 3 (Ulung, Madras, Yunan) herbat czarnych i poza tym parę ziołowych ;:306 a dzisiaj półki się uginają ;:306
Miło patrzeć na rosnące ros... kurczaczki, bo znowu zostanę skarcona :;230

Słońce dzisiaj radośnie wstało, ale teraz chmury zasnuły niebo i już nie będzie tak ładnie jak wczoraj :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłej niedzieli!
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Też już nie śpię od godziny. Piękny, cudny od rana cichy dzień, śpiewają tylko ptaki ;)
U mnie pełne słonko, będzie gorąco.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

U nas słonko wstało i przyświeca ładnie, będzie ciepło, więc na wycieczkę czas, Marysiu dobrej niedzieli życzę ;:196 , co to na ostatnim zdjęciu za kwiatek?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”