Ogród Marty-cz.aktualna
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 maja 2012, o 19:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Marty-cz.aktualna
Marto! Dzięki za info! u mnie od wczoraj wreszcie leje i mam nadzieje ze ruszą ,piękne grzyby, aż mi gały wyszły!
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marta.
U mnie jeszcze grzybów nie ma , bo w lesie sucho. Liczę ,że będą w tym roku.
Zwykle są we wrześniu i w październiku. Jak będą to przyjedziesz? Pokażę moje tereny.
Nie bój się nie wybieram się w Twoje miejsca. Choć dowieść suszarkę i ciuchy do lasu mogę.
Moja suszarka stoi nie używana. No to kochana zbieraj i życzę obfitego grzybobrania.

U mnie jeszcze grzybów nie ma , bo w lesie sucho. Liczę ,że będą w tym roku.
Zwykle są we wrześniu i w październiku. Jak będą to przyjedziesz? Pokażę moje tereny.
Nie bój się nie wybieram się w Twoje miejsca. Choć dowieść suszarkę i ciuchy do lasu mogę.
Moja suszarka stoi nie używana. No to kochana zbieraj i życzę obfitego grzybobrania.

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witam wpadłam na chwilkę do sąsiada,żeby się z Wami zobaczyć i pogadać,nie mam już czasu wpaść do Waszych ogrodów,bo nie wypada mi długo u kogoś siedzieć ,a wczoraj ruter mi się rozładował i nic nie zdążyłam poodwiedzać .
Kasiu,u Ciebie zawsze wszystko szybciej zakwita to i szybciej przekwita
a deszcze często przyspieszają przekwitanie,tutaj jest niewiele kurek ,okazuje się ,że najwięcej czerwonych kozaków i prawdziwków,a mniej kurek,maślaków i podgrzybków,myślę ,że nasionka z białego maku będą buziaczki
Marysiu,naturalne ogrody są najpiękniejsze,bo natura wie co robi,grzybki zbieramy codziennie ,nie są to jakieś wielkie ilości,ale już coś jest na zimę i dzisiaj był obiadek z grzybkami,pozdrawiam
Olu,jak miło Cię widzieć,ciesze się ,że ogród sie podoba i w dalszym ciągu zachwyca myślę,że jeszcze będą niespodzianki bo to nie wszystko pokazane,co mam w ogrodzie,więc zapraszam serdecznie na dalsze odwiedziny,a może sie dasz radę do mnie jeszcze wybrać się na wycieczkę ,pozdrawiam
Bożenko,codziennie coś się zbiera,nie ma tego dużych ilości ,ale są ,a my też nie zbieramy za wszelką cenę ,bo chcemy odpocząć,może w jesieni będą duże zbiory,już zamroziłam 10 słoiczków duszonych na masełku ,ususzyłam 2 litrowe słoiki prawdziwka krajanki i mam 20 kapelusików suszonych w całości ,a resztę trzeba było wyrzucić ,bo sporo jest robaczywych,pozdrawiam
Ala,u nas wcześniej popadało,i pewnie dlatego grzybki się pokazały,dziękuję za zaproszenie na grzybki ,ale wiesz,ze ja tutaj mam swoje miejsce grzybowe na ziemi i tutaj zbieram grzybki, chociaż lubię poznawać nowe tereny,więc może kiedyś Cię odwiedzę ,a Ty do mnie do lasu masz daleko?ja jestem w gminie Kluczewsko i zawsze możesz mnie tutaj odwiedzić ,radzę sobie bez suszarki,bo mam farelkę,pozdrawiam
nie dam rady dzisiaj wstawić zdjęć,dobrej nocki wszystkim
Kasiu,u Ciebie zawsze wszystko szybciej zakwita to i szybciej przekwita

Marysiu,naturalne ogrody są najpiękniejsze,bo natura wie co robi,grzybki zbieramy codziennie ,nie są to jakieś wielkie ilości,ale już coś jest na zimę i dzisiaj był obiadek z grzybkami,pozdrawiam

Olu,jak miło Cię widzieć,ciesze się ,że ogród sie podoba i w dalszym ciągu zachwyca myślę,że jeszcze będą niespodzianki bo to nie wszystko pokazane,co mam w ogrodzie,więc zapraszam serdecznie na dalsze odwiedziny,a może sie dasz radę do mnie jeszcze wybrać się na wycieczkę ,pozdrawiam

Bożenko,codziennie coś się zbiera,nie ma tego dużych ilości ,ale są ,a my też nie zbieramy za wszelką cenę ,bo chcemy odpocząć,może w jesieni będą duże zbiory,już zamroziłam 10 słoiczków duszonych na masełku ,ususzyłam 2 litrowe słoiki prawdziwka krajanki i mam 20 kapelusików suszonych w całości ,a resztę trzeba było wyrzucić ,bo sporo jest robaczywych,pozdrawiam

Ala,u nas wcześniej popadało,i pewnie dlatego grzybki się pokazały,dziękuję za zaproszenie na grzybki ,ale wiesz,ze ja tutaj mam swoje miejsce grzybowe na ziemi i tutaj zbieram grzybki, chociaż lubię poznawać nowe tereny,więc może kiedyś Cię odwiedzę ,a Ty do mnie do lasu masz daleko?ja jestem w gminie Kluczewsko i zawsze możesz mnie tutaj odwiedzić ,radzę sobie bez suszarki,bo mam farelkę,pozdrawiam

nie dam rady dzisiaj wstawić zdjęć,dobrej nocki wszystkim

-
- Od: 10 maja 2012, o 19:16
Marto! ja jeszcze nie mam ani jednego grzybka ale wnet się to powinno zmienić!
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
To się cudów naoglądałam
Nie wiem co bardziej chwalić - czy twój ogród czy las
Uwielbiam macierzanki, więc te kwitnące poduchy w lesie wywołały palpitacje serca
U nas jeszcze nigdy czegoś takiego nie widziałam. I grzyby już masz? Muszę chyba wybrać się do lasu, sprawdzić czy i u nas się nie pojawiły
Z kolei w ogrodzie tyle masz cudownych kwitnień, że wymienienie wszystkiego co mi się podoba zajęłoby mi pół dnia 

Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
-
Witam,wczoraj nazbierałam sporo grzybków i nie zdążyłam wpaść do sąsiada,dzisiaj na króciutko byłam w lesie ,więc i grzybków mniej ,to jestem i wstawię co nie co z ogrodu.
Bożeno,grzybków i u Ciebie będzie dość ,troszkę cierpliwości,w tamtym roku nie było tutaj ani jednego o tej porze .
Gosiu,tutaj w lesie wszędzie pachnie macierzanką ,cudowne doznania,grzyby to i mnie zaskoczyły ,że dzisiaj kupiłam suszarkę ,bo nie wzięłam ze sobą ,cieszę się ,że kwiaty z ogrodu się podobają ,zaraz będą następne zdjęcia.pozdrawiam
Bożeno,grzybków i u Ciebie będzie dość ,troszkę cierpliwości,w tamtym roku nie było tutaj ani jednego o tej porze .
Gosiu,tutaj w lesie wszędzie pachnie macierzanką ,cudowne doznania,grzyby to i mnie zaskoczyły ,że dzisiaj kupiłam suszarkę ,bo nie wzięłam ze sobą ,cieszę się ,że kwiaty z ogrodu się podobają ,zaraz będą następne zdjęcia.pozdrawiam

-
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
Marto szalejesz po lasach, to i ja się wybrałam. U nas tylko kurki i to marnie, szału nie ma. Za to w ogrodzie wyrosły mi kozaczki pod brzózką w kępie jasnoty, taką miejscówkę sobie znalazły.
Udanego grzybobrania.

-
- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Mikołajek agawolistny? Pierwsze widzę. Mogłabyś zbierać nasionka?
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Martuś takie widoczki przed snem bardzo wskazane
Dobrej nocki

Dobrej nocki

Pozdrawiam Alicja
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martusiu no to jednak Cię ponosi z grzybobraniem
ale skoro są to żal nie pozbierać
Ogród został sam i ciekawa jestem ile kwiatów dotrwa do powrotu, jest chłodno to nie powinny szybko przekwitnąć. Mam prośbe jak wrócisz to zaznacz tego liliowca http://s847.photobucket.com/user/marbru ... y.jpg.html
Cudne te złocienie, zresztą co nie jest cudne
Posyłam ucałowania dla grzybiarzy 

Ogród został sam i ciekawa jestem ile kwiatów dotrwa do powrotu, jest chłodno to nie powinny szybko przekwitnąć. Mam prośbe jak wrócisz to zaznacz tego liliowca http://s847.photobucket.com/user/marbru ... y.jpg.html
Cudne te złocienie, zresztą co nie jest cudne

- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Martuś przepiękny spacer odbyłam,,
Kolory cudne i te piękne dorodne sadzonki, wszystko takie zdrowe

Kolory cudne i te piękne dorodne sadzonki, wszystko takie zdrowe

-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Jak mogłoby się nie spodobać
Wszystko piękne
Mikołajek agawolistny trafił na listę "muszę mieć"
Śliczna ostrożka. A to niebieskie z firletką kwiecistą to jakiś żmijowiec? Ile lat mają już twoje liliowce? Ładne kępy
O liliach nawet nie wspomnę 

Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe