Witajcie po urlopie

Fajnie że do mnie zaglądacie, miło że jak się przyjedzie można tylu gości zobaczyć w swoim ogrodzie
Jolu-April, konwalnik faktycznie wolno przyrasta, choć niby piszą że szybko

Mimo wszystko fajna roślinka taka czarna

Lubię go choć kapryśny. Guernsey polecam choć najlepiej w donicę lub pod zadaszenie. Nie znosi deszczu, kwiaty robią się brzydkie.
Alicjo-a_nie, dziękuję, wakacje udane i owszem były

Co do róż to zmienność też fajna, nie wiadomo co kolejny pąk przyniesie
Iwonko-iwona0042, ogród poczekał i owszem, tyle strachu było, a on przykucnął i czekał na mnie z większością kwiatów
Beata-anastazja B, Lichtkonigin Lucia faktycznie do mojej podobna, ale na żadnym zdjęciu nie widziałam mojego różowego przebarwienia. Chyba już nie odgadnę jej imienia, ot jakaś panienka z rumieńcem
Dorota-dorotka350, i jak tam Twoja Guernsey? Mam takie teraz zaległości na Fo, muszę wpaść przy chwili do Ciebie, może już wstawiłaś foto...
Lucynko-plocczanka, może róża o której piszesz to Papageno? Ona podobna jest do mojej fiszki. Myślałam, że taka właśnie będzie, a moja dużo bledsza, ale i tak śliczniasta
Miłka-takasobie, no właśnie tak to jest z tymi fiszkami. Dobrze jest znać roślinę wcześniej bo można się przejechać. Ale czasami i fajne niespodzianki się zdarzają
Agnieszko-AGNESS, też bardzo lubię trawki, choć już teraz to miniaturki muszę szukać bo z miejscem robi się krucho
Aniu-aneczka1979, ja to bym ci i klucz do domu podrzuciła żebyś mogła sobie odsapnąć od gorączki i zimne piwko wypić z lodówki

Mapirę mam z Auchana lub LM, już nie pamiętam. A mam jeszcze jedną "czarną" lilię ale jeszcze nie zakwitła. Jak zakwitnie i odszukam nazwę to wstawię

Smooth Ballerina w rzeczywistości też dla mnie piękniejsza niż na zdjęciu. Chociaż coś mi się poszczęściło. Jak wyczekujesz od konwalnika bujnego przyrostu to raczej się rozczarujesz, choć w sumie to nic nie wiadomo, wszak u Ciebie w ogrodzie to jak patyk wsadzisz to z niego róża wyrośnie
Dorota-dorcia7, wszędzie piszą że konwalnik niby w słońcu lepiej rośnie. Tutaj na Fo dziewczyny piszą że w cieniu. Chyba masz rację - jak ma rosnąć to urośnie wszędzie, a jak nie to nie
Ilonko-ilona2715, wakacyjna pogoda dla nas była wymarzona

Guernsey widocznie miała swoje pięć minut w szkółkach. Dobrze, bo fajna odmiana, choć nie na deszcz. I jesteś kolejną osobą, która proponuje konwalnik do cienia

Hmmm, może coś w tym jest
Paulii, aż się rumienię normalnie

Dzięki w imieniu roślinek
Beata-beacia0088, no właśnie, jaka to radość każdy piękny nowy kwiat tak cieszy że szok

Ja też dostałam ostatnio bakcyla na trawki, choć miejsca mało, a one spore. Zobaczymy, może znów jakiś trawnik sie umniejszy...

Jeżówki fajne, też u mnie pierwszy rok a już skradły moje serce

-----------------------
A ogród o dziwo poczekał na mnie

Miałam jedną za to ogromną niezbyt przyjemną niespodziankę typu lilii drzewiastych, które miały być różowe a są... no wiadomo, z moim szczęściem ŻÓŁTE

. Za to inne lilie poczekały, a nawet niektóre się jeszcze nie otwarły

Róże pokazały kwiaty, chyba zgodne, niektóre więcej, niektóre mniej pąków. Mieczyki różnorakie dopiero pokazują szable kwiatowe. Generalnie było dużo strachu, że wszystko przekwitnie, a ogród jednak na mnie czekał

Zdjęcia powrzucam jak wydłubię kartę z aparatu.
A jak tam u Was wczorajsza nawałnica kochani?

U mnie obyło się bez większych strat, ogród bez zniszczeń, tylko niektóre roślinki musiałam popodpierać. Za to w samym Poznaniu widziałam ogromne drzewa połamane i powyrywane z korzeniami

KOSZMAR
Mam nadzieję, że u nikogo z Was nie było większych szkód

Buziaki dla wszystkich odwiedzających