Kawałeczek słońca na ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kawałeczek słońca na ziemi

Post »

Witaj Zuza :wit Przepiękne masz róże pięknie i ślicznie Ci kwitną :D
Twoje ostatnie nabytki Lwie paszcze i trawki piękne
Dalie przepiękne kupiłaś ;:173
Powijnik , jeżówka śliczne i piękne. Kocaneczka i stokrotka afrykańska śliczne
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18

Post »

Zuziu wiem jak cieszą róże jeszcze jak to są właśnie pierwsze kwiaty,ja też pierwszy raz widzę większość moich róż więc cię rozumiem :) Śliczne masz różyczki i lilie,ta ciemna jest cudna.Widzę ,że trawki też cię urzekły ja też ciągle dokupuję bo strasznie mi się podobają i nie mogę się doczekać jak już będą takie ogromne .Kolor dalii piękny i strasznie mi się podoba ta twoja jeżówka ,muszę pomyśleć o tych jeżówkach ;:224
Mam nadzieję,że wrócisz z urlopu wypoczęta i szczęśliwa a ogród na pewno przetrwał i tęskni za tobą :)
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witajcie po urlopie :wit
Fajnie że do mnie zaglądacie, miło że jak się przyjedzie można tylu gości zobaczyć w swoim ogrodzie Obrazek
Jolu-April, konwalnik faktycznie wolno przyrasta, choć niby piszą że szybko Obrazek Mimo wszystko fajna roślinka taka czarna ;:108 Lubię go choć kapryśny. Guernsey polecam choć najlepiej w donicę lub pod zadaszenie. Nie znosi deszczu, kwiaty robią się brzydkie.
Alicjo-a_nie, dziękuję, wakacje udane i owszem były Obrazek Co do róż to zmienność też fajna, nie wiadomo co kolejny pąk przyniesie :wink:
Iwonko-iwona0042, ogród poczekał i owszem, tyle strachu było, a on przykucnął i czekał na mnie z większością kwiatów ;:oj
Beata-anastazja B, Lichtkonigin Lucia faktycznie do mojej podobna, ale na żadnym zdjęciu nie widziałam mojego różowego przebarwienia. Chyba już nie odgadnę jej imienia, ot jakaś panienka z rumieńcem ;:198
Dorota-dorotka350, i jak tam Twoja Guernsey? Mam takie teraz zaległości na Fo, muszę wpaść przy chwili do Ciebie, może już wstawiłaś foto... ;:224
Lucynko-plocczanka, może róża o której piszesz to Papageno? Ona podobna jest do mojej fiszki. Myślałam, że taka właśnie będzie, a moja dużo bledsza, ale i tak śliczniasta Obrazek
Miłka-takasobie, no właśnie tak to jest z tymi fiszkami. Dobrze jest znać roślinę wcześniej bo można się przejechać. Ale czasami i fajne niespodzianki się zdarzają :heja
Agnieszko-AGNESS, też bardzo lubię trawki, choć już teraz to miniaturki muszę szukać bo z miejscem robi się krucho ;:131
Aniu-aneczka1979, ja to bym ci i klucz do domu podrzuciła żebyś mogła sobie odsapnąć od gorączki i zimne piwko wypić z lodówki Obrazek Mapirę mam z Auchana lub LM, już nie pamiętam. A mam jeszcze jedną "czarną" lilię ale jeszcze nie zakwitła. Jak zakwitnie i odszukam nazwę to wstawię :wink: Smooth Ballerina w rzeczywistości też dla mnie piękniejsza niż na zdjęciu. Chociaż coś mi się poszczęściło. Jak wyczekujesz od konwalnika bujnego przyrostu to raczej się rozczarujesz, choć w sumie to nic nie wiadomo, wszak u Ciebie w ogrodzie to jak patyk wsadzisz to z niego róża wyrośnie ;:oj
Dorota-dorcia7, wszędzie piszą że konwalnik niby w słońcu lepiej rośnie. Tutaj na Fo dziewczyny piszą że w cieniu. Chyba masz rację - jak ma rosnąć to urośnie wszędzie, a jak nie to nie ;:198
Ilonko-ilona2715, wakacyjna pogoda dla nas była wymarzona ;:108 Guernsey widocznie miała swoje pięć minut w szkółkach. Dobrze, bo fajna odmiana, choć nie na deszcz. I jesteś kolejną osobą, która proponuje konwalnik do cienia ;:108 Hmmm, może coś w tym jest Obrazek
Paulii, aż się rumienię normalnie Obrazek Dzięki w imieniu roślinek Obrazek
Beata-beacia0088, no właśnie, jaka to radość każdy piękny nowy kwiat tak cieszy że szok Obrazek Ja też dostałam ostatnio bakcyla na trawki, choć miejsca mało, a one spore. Zobaczymy, może znów jakiś trawnik sie umniejszy... ;:224 Jeżówki fajne, też u mnie pierwszy rok a już skradły moje serce ;:108
-----------------------
A ogród o dziwo poczekał na mnie ;:oj Miałam jedną za to ogromną niezbyt przyjemną niespodziankę typu lilii drzewiastych, które miały być różowe a są... no wiadomo, z moim szczęściem ŻÓŁTE Obrazek. Za to inne lilie poczekały, a nawet niektóre się jeszcze nie otwarły ;:oj Róże pokazały kwiaty, chyba zgodne, niektóre więcej, niektóre mniej pąków. Mieczyki różnorakie dopiero pokazują szable kwiatowe. Generalnie było dużo strachu, że wszystko przekwitnie, a ogród jednak na mnie czekał :tan Zdjęcia powrzucam jak wydłubię kartę z aparatu.
A jak tam u Was wczorajsza nawałnica kochani? ;:202 U mnie obyło się bez większych strat, ogród bez zniszczeń, tylko niektóre roślinki musiałam popodpierać. Za to w samym Poznaniu widziałam ogromne drzewa połamane i powyrywane z korzeniami ;:202 KOSZMAR
Mam nadzieję, że u nikogo z Was nie było większych szkód Obrazek Buziaki dla wszystkich odwiedzających Obrazek
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Wytargałam kartę z aparatu i mam kilka zdjęć "złapanych" dla Was w wakacje. Nie pytajcie o nazwy, bo w większości zielonego pojęcia nie mam ;:306

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

A teraz ogród.
Po przyjeździe, jak wspomniałam wcześniej czekała mnie niezbyt miła niespodzianka w postaci żółtych lilii ;:153 Ale ogromniaste to one są, trzeba im to oddać ;:108

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Jeżówki Pink Double Delight i Hot Papaya

Obrazek Obrazek

Róże Obrazek
Gaujard

Obrazek Obrazek

Night Queen

Obrazek Obrazek

Eden Rose i Mt. Shasta

Obrazek Obrazek

Guernsey i kupiona jako różowa angielska

Obrazek Obrazek

Żółta NN i Blue Queen

Obrazek Obrazek

"Czarne" lilie: A.Landini i Mapira

Obrazek Obrazek

Pełne lilie Magic Star i Lodowijk wciąż uchylają kolejne płatki

Obrazek Obrazek

Mieczyk Abisyński, floksy

Obrazek Obrazek

Ufff, to na tyle. A teraz czas nadrobić zaległości i odwiedzić Wasze ogrody, pewnie też dużo się działo. No to lecę Obrazek
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dużo kwiatów zastałaś po powrocie. Miło tak wracać, gdy rabaty nieco się zmieniły i gdy czekają nas niespodzianki, nawet niekoniecznie w ulubionych kolorach.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Zuza świetnie, że ogród przetrwał w dobrej kondycji, a Ty wróciłaś wypoczęta, gotowa do pracy. Na piątym wakacyjnym zdjęciu, to chyba jarzmianka. :?: Żółta lilia imponująca, pewnie pachnie ładnie. Taką pomyłkę wsadziłam do donicy i kwitła sobie spokojnie, aż siostrzenica się nią zachwyciła, chętnie oddałam. :D Jeżówki piękne, dzięki Twojej Pink Double Delight rozpoznałam swoją NN. ;:180 Jakoś róże NN zawsze Ci się trafiają piękne. ;:215 Ciemne lilie śliczne, uwielbiam takie mroczne kolory, a pełne niesamowite. ;:oj
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

och ten żółty cię prześladuje ale trzeba przyznać cudne są w ogóle pięknie wszystko zakwitło podczas twojej nieobecności.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Witaj po urlopie!
Wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej, prawda? Ogród poczekał i sprawił Ci kilka niespodzianek :wink:
Mnie się ta żółta lilia podoba, bo ja lubię wszystkie kolory, a żółty zawsze kojarzy mi się ze ;:3
Doczekałaś się wreszcie na kwitnienie swoich wiosennych róż :D
Gaujard śliczności ;:215 , a różowa angielska nn ;:167 w takim delikatnym różu Obrazek Gdzie ją kupowałaś?

Moja Guernsey ;:222 szkoda gadać...miała tyle pąków, a nie otworzył się żaden...Wszystkie przypalone i zaschły jak mumie ;:145 Nie wiem, czy jeszcze jakiś pąk się otworzy, chociaż kilka jest mniejszych. Tak czekałam na Pannę Obrażalską, no i nie doczekałam się ;:201 Muszę ją chyba szybko posadzić do gruntu, bo może w tej donicy jej ciasno? Dość mocno się rozrosła, a donica mała, bo miała być tymczasowa, a róża siedzi już w niej od marca ;:219
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Zuziu tak się cieszę, że ogród poczekał na Ciebie. Ciekawe czy mój też poczeka? ;:224
Guernsey zjawiskowa jak i Eden Rose.
A konwaliki rosną u mnie jako tako. Parę nowych liści w sezonie zdobyły. ;:333
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Ogródek bez Ciebie dał sobie radę i jak widać :lol: pięknie zakwitła to olbrzymka ;:138 masz pięknie te lilie, co za kolory :shock: a jakie róże, te dwukolorowe i ciemne :) zresztą wszystkie , nawet te niezgodne ;:306 ja już drugą mam niezgodną , jakaś taka nijaka , a miała być 2 -kolorowa :(
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Ale piękne te lilie, kwiaty giganty. :tan
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Zuza już po urlopie ;:3 ,szkoda że on tak szybko się kończy no i powrót do rzeczywistości -(jak ja to nazywam okropność ),te żółte lilie to i u mnie się jakoś zadomowiły ,nie znam ich odmian ,ale przypuszczam ze to jakieś zakupowe pomyłki ,które po kilku latach postanowiły zakwitnąć ;:306 ;:306 ;:306 co do kowalika to potwierdzam lepiej rośnie w osłoniętym miejscu :wit
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
stefanek
500p
500p
Od: 14 maja 2012, o 20:50

Post »

Witam ;:172
Zuziu przejrzałem Twój wątek jest tam dużo bardzo ładnych kwiatków. ;:333
Różyczki wspaniałe, ciekaw jestem zapachu "Night Queen" i " Mt. Shasta . ;:88
Czarnych lilii jeszcze nie widziałem, ciekaw jestem gdzie Ci się udało kupić cebulki. :?:

Powodzenia
Pozdrawiam Stefanek
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Lilie piękne, co chcesz!!! ;:306 Ja też mam fajna roślinną niespodziankę. Ale na razie nic nie piszę, czekam aż ta dalia zakwitnie!
Za to dzicz w Twoim wydaniu sympatyczna i intrygująca! ;:oj
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Zuziu, śliczne lilie, jeżówki! ;:138
A lilie ---- ;:433 ;:cm
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”