Kochani ! witam serdecznie i cieszę się,ze nie zapominacie o mnie .
Tereniu! zachwycam się pięknymi barwami jesieni. Dosłownie bajecznie!
Vamilo! witam serdecznie, jesteś chyba po raz pierwszy u mnie ...tym bardziej
Zapraszam w każdej wolnej chwili. Pięciorniki u mnie skromnie kwitną ,choć są bardzo okazałe. Podejrzewam ,ze mają za mało słońca. widziałam przy domku w Niemczech od strony południowej...to był niemal sam kwiat. Cudowny widok!
Eliszko!Widoki z okna z każdej strony mam na swój ogród , nic innego nie widzę i cieszę się...to mój azyl.
Marcinki różowe , wysokie urocze...podasz adres na pw, wyślę Ci sadzonki
Pawle! Zgadza się , nasza kostka ma już kilkanaście lat / nie pęka, solidne wykonanie / ale kolor z bordowych kostek prawie niewidoczny, tyle,ze różni się od tych popielatych.Wtedy nie było wyboru barwników
Ilonko!Potrafisz kochana docenić ogrom mojej pracy

Dojdzie mi areału na ozdobne rabatki po byłym warzywniku . Muszę go przenieść w inne miejsce , brzozy zabierają wszystko co wartościowsze w ziemi a warzywka cierpią
Kłębią mi się w głowie pomysły , różne rozwiązania ale jak znam siebie to zwycięży "spontaniczność" bo to moja domena. Nie lubię szkicować, nanosić na papier bo w ostateczności i tak z tego nic nie wychodzi , zwycięża mój "artystyczny nieład".
Elu! trawę mam wyjątkowo bujną , koszona przez cały letni sezon i nadal, niemal co tydzień. Jest gęsta , chodzi się jak po dywanie. Utrapieniem są krety ,które nie próżnują i ryją na potęgę