Mój ogród na fotografii w wiosenno -letniej odsłonie cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród na fotografii w wiosenno -letniej odsłonie cz.7

Post »

Kochani ! milo,ze jesteście w moim jesiennym, kolorowym raju.
Marzenko! ;:168 kocham taki jesienny ogród najbardziej , urzekające barwy i niewiele w nim teraz pracy./ oczywiście ,jeśli wcześniej wszystko ogarniało się na bieżąco.
Grażynko! mnie najbardziej 'powalają " barwy winobluszczu oplatającego potężne iglaki oraz wielobarwność sumaków
/ octowiec/ Wprawdzie te wyeksmitowałam na miedzę ;:306 za betonowy plot, ale ten cudowny widok najbardziej widoczny z mojego ogrodu, :tan z drugiej strony tę wielobarwność ograniczają wierzby. ;:108
Pawle! kostka to dzieło sprzed kilkunastu lat, nie było takich barwników jak teraz , ani atrakcyjnych form.Cieszy bo zrobiona samodzielnie. Jest trwała , zatem nie mamy jak na razie zamiaru wymieniać. W zapasie jeszcze okolo 100m2, zatem mogę robić obrzeża ;:306 ;:306 ;:306
Michale! Powiem Ci,ze będąc na tarasie , mam wrażenie ,ze jestem w górach/ no może w górkach/ :;230 W ogóle mój dom ma wysokie fundamenty, zatem taras na piętrze tez na niemałej wysokości. Sporo ponad poziom tarasu wznoszą się, mieniące się w słońcu, wielobarwną roślinnością sąsiedzkie ;:306 górki. Widok cudowny. ;:108
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bogusiu cudny ten Twój RAJ ;:180 ;:180 ;:180
Miłego dnia w tak i pięknym ogrodzie ;:196
Awatar użytkownika
Vamila
200p
200p
Od: 11 wrz 2014, o 20:33

Post »

Pięciorniki jeszcze pięknie dają radę, u mnie też już winobluszcz na czerwono :)
Pozdrawiam wszystkich zakręconych na zielono! Milena
Na wzgórzu z widokiem
Dorośli upośledzeni ludzie to dorośli upośledzeni ludzie a nie małe bezrozumne dzieci!
Awatar użytkownika
eliszka60
200p
200p
Od: 3 paź 2011, o 16:59

Post »

Bardzo fajnie mieć takie widoki z okna.Podobały mi się te różowe"marcinki".Pozdrawiam ze słonecznego Zgorzelca. ;:1
Lato,lato wszędzie...
Działeczka Eliszki
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p
Od: 14 wrz 2013, o 20:23

Post »

Kształt kostki mi się właśnie podoba . ;:215 A co do barwników to nie jest tak różowo .Podobno od słońca płowieją po jakiś czasie i każda kostka wygląda inaczej ... nie wiem czy to prawda ale takie info jest na niektórych stronach . :)
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Bogusiu, piękne zdjęcia, piękna kolorowa jesień w Twoim ogrodzie, właściwie powinnam napisać w Twoim wielgachnym ogrodzie, ta przestrzeń jest wprost niesamowita, za każdym razem jak tu jestem to się nie mogę na nią napatrzeć, wiem, wiem że sporo pracy ona wymaga, a jednak troszkę oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu Ci jej zazdroszczę. Jaki artystyczny nieład przecież wiadomo, że przy taki areale jak z żurnala nigdy nie będzie, masz naprawdę przepięknie, te tajemnicze zakątki, te dodatki, te kompozycje ogólnie wszystko mi się bardzo podoba, a kwitnąca teraz ostróżka niesamowita ;:108
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Żeby nie jesienne kwiaty i ubarwienie liści to wiosna u Ciebie ,trawa pięknie zielona ;:215 ;:196
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani ! witam serdecznie i cieszę się,ze nie zapominacie o mnie .
Tereniu! zachwycam się pięknymi barwami jesieni. Dosłownie bajecznie!
Vamilo! witam serdecznie, jesteś chyba po raz pierwszy u mnie ...tym bardziej :tan
Zapraszam w każdej wolnej chwili. Pięciorniki u mnie skromnie kwitną ,choć są bardzo okazałe. Podejrzewam ,ze mają za mało słońca. widziałam przy domku w Niemczech od strony południowej...to był niemal sam kwiat. Cudowny widok! ;:108
Eliszko!Widoki z okna z każdej strony mam na swój ogród , nic innego nie widzę i cieszę się...to mój azyl.
Marcinki różowe , wysokie urocze...podasz adres na pw, wyślę Ci sadzonki ;:108
Pawle! Zgadza się , nasza kostka ma już kilkanaście lat / nie pęka, solidne wykonanie / ale kolor z bordowych kostek prawie niewidoczny, tyle,ze różni się od tych popielatych.Wtedy nie było wyboru barwników ;:108
Ilonko!Potrafisz kochana docenić ogrom mojej pracy ;:180 Dojdzie mi areału na ozdobne rabatki po byłym warzywniku . Muszę go przenieść w inne miejsce , brzozy zabierają wszystko co wartościowsze w ziemi a warzywka cierpią ;:306
Kłębią mi się w głowie pomysły , różne rozwiązania ale jak znam siebie to zwycięży "spontaniczność" bo to moja domena. Nie lubię szkicować, nanosić na papier bo w ostateczności i tak z tego nic nie wychodzi , zwycięża mój "artystyczny nieład". ;:108

Elu! trawę mam wyjątkowo bujną , koszona przez cały letni sezon i nadal, niemal co tydzień. Jest gęsta , chodzi się jak po dywanie. Utrapieniem są krety ,które nie próżnują i ryją na potęgę ;:108
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
eliszka60
200p
200p
Od: 3 paź 2011, o 16:59

Post »

Bogusiu,dzięki za propozycję ale nie mam już miejsca na wysokie kwiaty.Może gdzieś mi się trafią niskie.Pozdrawiam.
Lato,lato wszędzie...
Działeczka Eliszki
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu! Nic nie szkodzi, a jaki kolor chciałabyś z niższych ?
Kochani , pozostawiam obrazki pięknej jesieni. Niebawem trzeba będzie zamknąć ten wątek , zatem dziękuję ,że byliście ze mną . Na razie nie przewiduję otwarcia kolejnego wątku ogrodowego, poczekam do wiosny. Nie zamykam natomiast wątku " Moja druga pasja". Zamierzam reaktywować te działania/ w sam raz na jesienno- zimowe wieczory/.
Pozdrawiam Was serdecznie !

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Vamila
200p
200p
Od: 11 wrz 2014, o 20:33

Post »

Oj tak, cieplutko i na Pomorzu, w sam raz do pracy :)
Bogusiu do twarzy Ci z Twoim ogrodem ;:138
Pozdrawiam wszystkich zakręconych na zielono! Milena
Na wzgórzu z widokiem
Dorośli upośledzeni ludzie to dorośli upośledzeni ludzie a nie małe bezrozumne dzieci!
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Jest ,jest ,załapałam się bo jeszcze wątek nie jest zamknięty ;:215 Jak wiesz zawsze podziwiam Twój ogród taki duży i piękny i podziwiałam Cię że to wszystko ogarniasz i wielkie mam uznanie dla Ciebie a wszystkie roślinki od Ciebie kwitły i kwitną ;:180 ;:196
Pozdrawiam, Ela
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Zdjęcia kolorowe, ale Bogusia w awatarku czarno biała! No widzisz i było basen składać ;:306 ale laska z Ciebie ;:196
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Milenko! pogoda rewelacyjna , taka jaką uwielbiam .Ja w czerwieni, na tle czerwieni; ;:108 :108 ;:108
Eluniu! dziękuję za słowa uznania ;:168 Myślę,ze jak do 75 strony dociągnę to nic się nie stanie ;:108
Cieszę się,ze roślinki dobrze sprawują się . Twoje też spisują się super. Kiwano rozrosło się niesamowicie w tunelu foliowym, owoce dorodne. Belmakanda dopiero kwitnie. ;:108
Marysiu! oj tam, oj tam już się pokolorowałam . Faktycznie ten czarno - biały avatar , w zestawieniu z tak ognistymi kolorami jesieni, wyglądał tragicznie. Ja i "laska" ;:306 ;:306 ;:306 , no coś Ty .
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

No widzisz u mnie dziki ogórek dał czadu z jednej roślinki zebrałam około 12 kilo i wszystko zagospodarowałam w słoikiki pod różnymi postaciami ;:7 No a kiwano nie chce zupełnie u mnie być ;:185
Pozdrawiam, Ela
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”