Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las cz.4-Aktualny

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p
Od: 27 kwie 2012, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las cz.4-Aktualny

Post »

Zdjęcia z kropelkami deszczu piękne a zwłaszcza Bella wygląda cudnie w tych kropelkach. ;:138
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Aniu, dziękuję za nazwę lilii Bella Lugosi ;:196 . Nareszcie poznałam imię mojej ulubienicy ;:138
Już mi inna Ania kiedyś nazwała, ale SKR ;:223 . Bardzo podoba mi się pokrój, kształt i ułożenie kwiatów. Szkoda, że nie pachnie i tak powoli się dzieli. Mimo to muszę poszukać innych kolorów, bo jasna też jest urocza.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p
Od: 27 kwie 2012, o 00:06

Post »

Anulla!
Bella Lugosi to liliowiec.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie poniedziałkowo,pogoda cudna,lato piękne,,tylko ,żeby to zielsko tak nie rosło,przez moją chorobę z kręgosłupem,mam spore zaległości,,ale cóż powolutku,powolutku,,damy radę

jonatanka-AsiuPiilu dla mnie jest cudny,polecam,Redflavour mam już kilka lat,niezawodna lilia ;:167
A co to z Twoim wątkiem??Zapomniałaś o nim czy co???Na pewno masz ogrodowe jakieś ładne ;:173

becia123-Beatko; Anna55-AneczkoTak deszczowe kwiatuszki mają też swój urok,A odbicie w kroplach deszczu jest niesamowite,zawsze ciekawe,takie obrazy naturą malowane ;:173

a_nie-Alu Witaj . ;:196 powojniki jakoś mi rosną.rosną. JP jeszcze w pąkach.Kaiser widzę ma tez powtórnie mały jeden pączuszek..Oj szkoda,że przymrozek uszkodził Ci lilie,ja tak je kocha, ale może cebule dobrze porosna i na drugi rok Ci się odwdzięczą podwójnie.Tak,bardzo jestem wdzięczna za nazwy tych róż,co podbiły moje serce.Już przeglądałam, gdzie kupić.,Na jesieni to zrobię, bo tam musze trochę zmian zrobić..coś przesadzić ,aby tam róże dosadzić. ;:7
Zuch dziewczyna znasz się na różach ;:cm
Zdjęcie mrówki i KROPLI mi tez bardzo się spodobało. mrówkę zobaczyłam potem już na zdjęciu :D

ASK_anulla-AnulkoAneczka Ci wyjaśniła Bella Lugosi to liliowiec,ładny,ciemny ;:108
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Aniu, czy ta lilia to naprawdę PINK FLAVOUR ? Mam identyczną, więc dobrze byłoby znać jej nazwę ;:173
Czy ona ma w środku czarne kropeczki ?
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Jak zwykle zdjęcia pierwsza klasa ;:333
A co to za krajobraz zapożyczony w postaci traw? jaka odmiana? Fajnie mieć takiego sąsiada ;:209
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Aniu ta trawa w tle za młodymi liliowcami -czy to sparina czy może jakiś bambus? Bardzo ciekawie wygląda.
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

:;230 jaka ja bystra :;230
Nazwa lilii jest, jak najbardziej - Red Flavour - w takim nieoczekiwanym miejscu - przy jej zdjęciu :wink: . No, kto by się spodziewał, doprawdy ;:224
Fakt, że podobają mi się takie ciemne liliowce, chyba się zapatrzyłam i wrył się w podświadomość.
Róża Chippendale kazała na siebie czekać, ale było warto.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Jackmanii też miał być u mnie. Ale jakoś go jeszcze nie ma. Zapłakana sesja bardzo ładna. Fajne zdjęcia ogólne rabatek hostowych.
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Za każdym razem jak pokazujesz tą hostową rabatę wokół domu nie mogę wyjść z zachwytu, wspaniale to wygląda ;:138 No a teraz jeszcze pokazałaś kwiaty w kroplach deszczy, jakby były ubrane w biżuterię ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

heliofitka-IwonkoTak to jest PINK FLAVOUR .Tegoroczna i piękna. Wypuściła dwie łodyżki kwiatami . Tak ma małe czarne kropeczki :D

April-Jolu;jola1-Joluś Dziękuję ;:196 Może i ciekawie ta trawa wygląda ale nie dla mnie :twisted:
Oj z tymi trawami to mam tylko kłopot.Nie podzielam ,że" Fajnie mieć takiego sąsiada " :evil:
Nie wiem co to za odmiana jakaś bambusowa.Posadził trzy kępy tuż przy siatce mojej.Przerastają do mnie,,mają silne korzenie,że co roku je tępię,bo mi moje rośliny zagłuszą.Co roku obiecuje tylko na mije prośby coś z tym zrobić ale nic nie robi,tylko ja się męczę z nimi.I dlatego trawy mi obrzydły prze te właśnie,że ich nie mam,Tylko mam Konwalnika Nigrescens ,podsadziłam w żurawkach,ale jeszcze mały. :roll:

ASK_anulla-Anulko Nic nie szkodzi,każdemu się może zdarzyć zapatrzenie.Ja też bardzo lubię ciemne liliowce.Ja mam 4 ciemne..A teraz mnie wzięło na fioletowe,bo ich nie mam,tylko jeden ;:145 Red Flavour mam juz kilka lat,niezawodnie kwitnie pięknie :D
Tak to czekanie na coś dla nas wymarzonego to obserwowanie coraz tej roślinki ,czy kwiatu , wypatrywanie , podglądanie,dbanie by roślince było dobrze i miała wszystko co potrzebuje - byśmy wypełnieni nadzieją na spełnienie mogli wreszcie krzyknąć w zachwycie : ? nareszcie kwitnie !? Warto było czekać ;:138

MID2006-MadziuniaNo widzisz ,to obie Jackmanii nie mamy, a miał być. :evil: Mam 2 EV.Trudno.Teraz już 2 jeszcze planuję dokupić i kupię z jakimś kwiatkiem,Dzisiaj byłam w dwóch ogrodniczych ,ale żaden mi się nie spodobał a i wybór był nie wielki.Przebrane już są. :cry:

tesia39-TesiuDziękuję, na rabacie hostowej deko ciasno i tak trochę przesadziłam.Wymyśliłam,że jak juz płotej brzozowy się popuje,to deko poszerza jeszca i na brzeg dam pas żurawek,będzie jeszcze bardziej kolorowo. I dopiero obrzeże jakieś ;:108

Nie wiem jak u was ale u mnie znowu popadało trochę.
Obrazek
Lilia mieszańcowa OT Red Dutch
Obrazek
Obrazek

Co dzień jakiś liliowiec kwitnie, nowe też
Obrazek
NN
Obrazek
NN
Obrazek
NN- Ten jakiś dziwny ale ładny
Obrazek
NN- w rzeczywistości jet bardziej pomarańczowy
Obrazek
liliowiec Patricia Fay
Obrazek
NN
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Na tej rabacie pod domkiem wiosną królują tulipanki a teraz jak widać.na środku juki,2 powojniki a reszta to liliowce gównie ;:167
Obrazek
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

anabuko1 pisze: Zdjęcie mrówki i KROPLI mi tez bardzo się spodobało. mrówkę zobaczyłam potem już na zdjęciu :D
Dobrze, że mrówkę mi zdarzało się dopiero na zdjęciu wypatrzeć mszyce, albo inne szkodniki.
Liliowce bardzo polubiłam, też co roku dosadzałam kilka, i będę to robić nadal to kiedyś osiągnę taki piękny efekt jak u Ciebie ;:138
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Aniu :wit ach jak ja Ci tych kropli deszczu na kwiatach zazdroszczę ;:108
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

:wit
Cudowne zdjęcia kwiatów skąpane w kroplach deszczu ;:138 Liliowiec NN mnie urzekł.Szkoda,że nie znasz odmiany bo chętnie bym się za takim rozejrzała ;:108
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

a_nie-Alu Mszyce to gołym okiem jeszcze zobaczę,Mróweczka ciekawe czy przyglądała się w odbiciu lustrzanym,czy sobie ot,tak wędrowała :D
Ja na liliowce już 2 latemu zachorowała,W ubiegłym roku duuużo kupiłam .Ale jeszcze chyba nie zamknęłam listy zakupowej dla nich ;:7

anym-Aniu; ann_30-AniuKwiatuszki w rosą czy w kroplach deszczu mają swój niepowtarzalny piękny urok ;:108
Liliowców NN niestety mam dużo :cry:

Obrazek
LILIA PINK FLAVOUR
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Red Alert
Obrazek
Obrazek
Nello
Obrazek
Lilia Pixels White