Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las cz.4-Aktualny
Re: Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las cz.4-Aktualny
Zdjęcia z kropelkami deszczu piękne a zwłaszcza Bella wygląda cudnie w tych kropelkach. 

- ASK_anulla
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 cze 2013, o 13:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu, dziękuję za nazwę lilii Bella Lugosi
. Nareszcie poznałam imię mojej ulubienicy
Już mi inna Ania kiedyś nazwała, ale SKR
. Bardzo podoba mi się pokrój, kształt i ułożenie kwiatów. Szkoda, że nie pachnie i tak powoli się dzieli. Mimo to muszę poszukać innych kolorów, bo jasna też jest urocza.

Już mi inna Ania kiedyś nazwała, ale SKR

Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Anulla!
Bella Lugosi to liliowiec.
Bella Lugosi to liliowiec.
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witajcie poniedziałkowo,pogoda cudna,lato piękne,,tylko ,żeby to zielsko tak nie rosło,przez moją chorobę z kręgosłupem,mam spore zaległości,,ale cóż powolutku,powolutku,,damy radę
jonatanka-AsiuPiilu dla mnie jest cudny,polecam,Redflavour mam już kilka lat,niezawodna lilia
A co to z Twoim wątkiem??Zapomniałaś o nim czy co???Na pewno masz ogrodowe jakieś ładne
becia123-Beatko; Anna55-AneczkoTak deszczowe kwiatuszki mają też swój urok,A odbicie w kroplach deszczu jest niesamowite,zawsze ciekawe,takie obrazy naturą malowane
a_nie-Alu Witaj .
powojniki jakoś mi rosną.rosną. JP jeszcze w pąkach.Kaiser widzę ma tez powtórnie mały jeden pączuszek..Oj szkoda,że przymrozek uszkodził Ci lilie,ja tak je kocha, ale może cebule dobrze porosna i na drugi rok Ci się odwdzięczą podwójnie.Tak,bardzo jestem wdzięczna za nazwy tych róż,co podbiły moje serce.Już przeglądałam, gdzie kupić.,Na jesieni to zrobię, bo tam musze trochę zmian zrobić..coś przesadzić ,aby tam róże dosadzić.
Zuch dziewczyna znasz się na różach
Zdjęcie mrówki i KROPLI mi tez bardzo się spodobało. mrówkę zobaczyłam potem już na zdjęciu
ASK_anulla-AnulkoAneczka Ci wyjaśniła Bella Lugosi to liliowiec,ładny,ciemny
jonatanka-AsiuPiilu dla mnie jest cudny,polecam,Redflavour mam już kilka lat,niezawodna lilia

A co to z Twoim wątkiem??Zapomniałaś o nim czy co???Na pewno masz ogrodowe jakieś ładne

becia123-Beatko; Anna55-AneczkoTak deszczowe kwiatuszki mają też swój urok,A odbicie w kroplach deszczu jest niesamowite,zawsze ciekawe,takie obrazy naturą malowane

a_nie-Alu Witaj .

Zuch dziewczyna znasz się na różach

Zdjęcie mrówki i KROPLI mi tez bardzo się spodobało. mrówkę zobaczyłam potem już na zdjęciu

ASK_anulla-AnulkoAneczka Ci wyjaśniła Bella Lugosi to liliowiec,ładny,ciemny

-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Aniu, czy ta lilia to naprawdę PINK FLAVOUR ? Mam identyczną, więc dobrze byłoby znać jej nazwę
Czy ona ma w środku czarne kropeczki ?

Czy ona ma w środku czarne kropeczki ?
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Jak zwykle zdjęcia pierwsza klasa
A co to za krajobraz zapożyczony w postaci traw? jaka odmiana? Fajnie mieć takiego sąsiada

A co to za krajobraz zapożyczony w postaci traw? jaka odmiana? Fajnie mieć takiego sąsiada

- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Aniu ta trawa w tle za młodymi liliowcami -czy to sparina czy może jakiś bambus? Bardzo ciekawie wygląda.
- ASK_anulla
- Od: 25 cze 2013, o 13:44

Nazwa lilii jest, jak najbardziej - Red Flavour - w takim nieoczekiwanym miejscu - przy jej zdjęciu

Fakt, że podobają mi się takie ciemne liliowce, chyba się zapatrzyłam i wrył się w podświadomość.
Róża Chippendale kazała na siebie czekać, ale było warto.
Pozdrawiam, Anna.
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Jackmanii też miał być u mnie. Ale jakoś go jeszcze nie ma. Zapłakana sesja bardzo ładna. Fajne zdjęcia ogólne rabatek hostowych.
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Za każdym razem jak pokazujesz tą hostową rabatę wokół domu nie mogę wyjść z zachwytu, wspaniale to wygląda
No a teraz jeszcze pokazałaś kwiaty w kroplach deszczy, jakby były ubrane w biżuterię

- anabuko1
heliofitka-IwonkoTak to jest PINK FLAVOUR .Tegoroczna i piękna. Wypuściła dwie łodyżki kwiatami . Tak ma małe czarne kropeczki
April-Jolu;jola1-Joluś Dziękuję
Może i ciekawie ta trawa wygląda ale nie dla mnie
Oj z tymi trawami to mam tylko kłopot.Nie podzielam ,że" Fajnie mieć takiego sąsiada "
Nie wiem co to za odmiana jakaś bambusowa.Posadził trzy kępy tuż przy siatce mojej.Przerastają do mnie,,mają silne korzenie,że co roku je tępię,bo mi moje rośliny zagłuszą.Co roku obiecuje tylko na mije prośby coś z tym zrobić ale nic nie robi,tylko ja się męczę z nimi.I dlatego trawy mi obrzydły prze te właśnie,że ich nie mam,Tylko mam Konwalnika Nigrescens ,podsadziłam w żurawkach,ale jeszcze mały.
ASK_anulla-Anulko Nic nie szkodzi,każdemu się może zdarzyć zapatrzenie.Ja też bardzo lubię ciemne liliowce.Ja mam 4 ciemne..A teraz mnie wzięło na fioletowe,bo ich nie mam,tylko jeden
Red Flavour mam juz kilka lat,niezawodnie kwitnie pięknie
Tak to czekanie na coś dla nas wymarzonego to obserwowanie coraz tej roślinki ,czy kwiatu , wypatrywanie , podglądanie,dbanie by roślince było dobrze i miała wszystko co potrzebuje - byśmy wypełnieni nadzieją na spełnienie mogli wreszcie krzyknąć w zachwycie : ? nareszcie kwitnie !? Warto było czekać
MID2006-MadziuniaNo widzisz ,to obie Jackmanii nie mamy, a miał być.
Mam 2 EV.Trudno.Teraz już 2 jeszcze planuję dokupić i kupię z jakimś kwiatkiem,Dzisiaj byłam w dwóch ogrodniczych ,ale żaden mi się nie spodobał a i wybór był nie wielki.Przebrane już są.
tesia39-TesiuDziękuję, na rabacie hostowej deko ciasno i tak trochę przesadziłam.Wymyśliłam,że jak juz płotej brzozowy się popuje,to deko poszerza jeszca i na brzeg dam pas żurawek,będzie jeszcze bardziej kolorowo. I dopiero obrzeże jakieś
Nie wiem jak u was ale u mnie znowu popadało trochę.

Lilia mieszańcowa OT Red Dutch

Co dzień jakiś liliowiec kwitnie, nowe też

NN

NN

NN- Ten jakiś dziwny ale ładny

NN- w rzeczywistości jet bardziej pomarańczowy

liliowiec Patricia Fay

NN

Na tej rabacie pod domkiem wiosną królują tulipanki a teraz jak widać.na środku juki,2 powojniki a reszta to liliowce gównie

April-Jolu;jola1-Joluś Dziękuję

Oj z tymi trawami to mam tylko kłopot.Nie podzielam ,że" Fajnie mieć takiego sąsiada "

Nie wiem co to za odmiana jakaś bambusowa.Posadził trzy kępy tuż przy siatce mojej.Przerastają do mnie,,mają silne korzenie,że co roku je tępię,bo mi moje rośliny zagłuszą.Co roku obiecuje tylko na mije prośby coś z tym zrobić ale nic nie robi,tylko ja się męczę z nimi.I dlatego trawy mi obrzydły prze te właśnie,że ich nie mam,Tylko mam Konwalnika Nigrescens ,podsadziłam w żurawkach,ale jeszcze mały.

ASK_anulla-Anulko Nic nie szkodzi,każdemu się może zdarzyć zapatrzenie.Ja też bardzo lubię ciemne liliowce.Ja mam 4 ciemne..A teraz mnie wzięło na fioletowe,bo ich nie mam,tylko jeden

Tak to czekanie na coś dla nas wymarzonego to obserwowanie coraz tej roślinki ,czy kwiatu , wypatrywanie , podglądanie,dbanie by roślince było dobrze i miała wszystko co potrzebuje - byśmy wypełnieni nadzieją na spełnienie mogli wreszcie krzyknąć w zachwycie : ? nareszcie kwitnie !? Warto było czekać

MID2006-MadziuniaNo widzisz ,to obie Jackmanii nie mamy, a miał być.

tesia39-TesiuDziękuję, na rabacie hostowej deko ciasno i tak trochę przesadziłam.Wymyśliłam,że jak juz płotej brzozowy się popuje,to deko poszerza jeszca i na brzeg dam pas żurawek,będzie jeszcze bardziej kolorowo. I dopiero obrzeże jakieś

Nie wiem jak u was ale u mnie znowu popadało trochę.

Lilia mieszańcowa OT Red Dutch

Co dzień jakiś liliowiec kwitnie, nowe też

NN

NN

NN- Ten jakiś dziwny ale ładny

NN- w rzeczywistości jet bardziej pomarańczowy

liliowiec Patricia Fay

NN

Na tej rabacie pod domkiem wiosną królują tulipanki a teraz jak widać.na środku juki,2 powojniki a reszta to liliowce gównie

- a_nie
- Od: 31 mar 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dobrze, że mrówkę mi zdarzało się dopiero na zdjęciu wypatrzeć mszyce, albo inne szkodniki.anabuko1 pisze: Zdjęcie mrówki i KROPLI mi tez bardzo się spodobało. mrówkę zobaczyłam potem już na zdjęciu![]()
Liliowce bardzo polubiłam, też co roku dosadzałam kilka, i będę to robić nadal to kiedyś osiągnę taki piękny efekt jak u Ciebie

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Aniu
ach jak ja Ci tych kropli deszczu na kwiatach zazdroszczę 

- ann_30
- Od: 7 mar 2012, o 10:36

Cudowne zdjęcia kwiatów skąpane w kroplach deszczu

- anabuko1
a_nie-Alu Mszyce to gołym okiem jeszcze zobaczę,Mróweczka ciekawe czy przyglądała się w odbiciu lustrzanym,czy sobie ot,tak wędrowała
Ja na liliowce już 2 latemu zachorowała,W ubiegłym roku duuużo kupiłam .Ale jeszcze chyba nie zamknęłam listy zakupowej dla nich
anym-Aniu; ann_30-AniuKwiatuszki w rosą czy w kroplach deszczu mają swój niepowtarzalny piękny urok
Liliowców NN niestety mam dużo

LILIA PINK FLAVOUR

Red Alert

Nello

Lilia Pixels White

LILIOWIEC"HOLIDAY DELIGHT"

RUFFLED APRICOT

Baja

NN

NN

RUFFLED BALLET

Liliowiec Strawberry Candy

NN- podbij moje serce

mieczyki zaczynają

Ja na liliowce już 2 latemu zachorowała,W ubiegłym roku duuużo kupiłam .Ale jeszcze chyba nie zamknęłam listy zakupowej dla nich

anym-Aniu; ann_30-AniuKwiatuszki w rosą czy w kroplach deszczu mają swój niepowtarzalny piękny urok

Liliowców NN niestety mam dużo

LILIA PINK FLAVOUR

Red Alert

Nello

Lilia Pixels White

LILIOWIEC"HOLIDAY DELIGHT"

RUFFLED APRICOT

Baja

NN

NN

RUFFLED BALLET

Liliowiec Strawberry Candy