Cześć
noce chłodniejsze, ale w dzień cudna pogoda?.. i podobno w najbliższe dni możemy nadal cieszyć się latem. Na działeczkę pojadę pod koniec tygodnia. Mam wieści, że w ogrodzie jest kolorowo?. czyli różyczki kwitną.
Miłeczko kochana, co ja robię, że one kwitną ?. ? , to, co one lubią?...
Nie żartując już sobie, to zauważ, że w każdym rejonie kraju w kwitnienie róż mamy w innych terminach. Dodatkowo czas kwitnienia róży zależy również od odmiany. Wystarczy dobierać je odmianami i masz zawsze coś kwitnącego.
Co, do Avalon jest w sprzedaży w F.
To jest mała róża, więc lepiej sadzić ją w grupie powiedzmy trzy krzaczki blisko siebie, efekt wspaniały.
Heniu-Dyskrecja dziękuję i zapraszam jak tylko masz czas.
Miałam możliwość zadbać o nie w te najgorsze upały. Też ucierpiały, ale jakoś sobie radziły. Mam takie, które dopiero po solidnym wygrzaniu zakwitły bądź dopiero zakwitną pierwszy raz. Uważam, że ten sezon dla róż jest bardzo dziwny.
Aniu-Ann będziesz zadowolona z Old Port?. bardzo dobra róża, szybko zmienia kolor kwiatów na jagodowy.
Dobrze, że mnie uprzedziłaś o wysokości Harlow Carr. Dzięki, taka wysokość na mojej dużej rabatce się nie sprawdzi.
Ewciu-majowa z bladoróżowych takich, które mi się bardzo dobrze sprawdziły i mogę polecić je, to Natasha Richardson i Stephanie Baronin zu Guttenberg.
NR ma piękny kolor kwitów, zbudowała ładny szeroki krzaczek i ciągle ma nowe kwiaty.
Kwiaty utrzymuje około 4 -5 dni, ale mi się tak podoba, że domówiłam jeszcze dwie.
Nie wypuszcza długosz sztywnych badyli, czego nie cierpię.
Stefcia jest niską różą o kwitach, które utrzymują się bardzo długo. Może ich kolor nie jest do końca bladoróżowy, ale jej pokrój idealnie zasłoni przód rabatki.
Gosiu ? Margo jak wyżej?.. z czystym sumieniem polecam te różyczki. Miniaturek nie mam, ale jeżeli szukasz niskich różyczek, to z tych możesz coś dobrać
http://www.floribunda.pl/roze-angielski ... cat-3.html . Mam na myśli rabatowe.
Aga ? Agness jesteś kochana i zbyt szczodra dla moich różyczek ?.

Powiedzenie jak dbasz, tak masz jest prawdziwe. Słonko, woda , papu i profilaktyka, a one ślicznie dziękują.
Asiu-Asia2 dobrze, że jesteś ?..

od razu mi się miło zrobiło.
Postaram się nie zawieść i w miarę możliwości na miły początek dnia coś wstawić?..
Jule?? jesteś ?..

Psiaki masz kochane, ale my też za Tobą i MINI tęsknimy.
zakupilam sobie Rosenfee "przez Ciebie"
heheh..he ja jestem z niej zadowolona, to i Pani będzie zadowolona?.
Aniu ? Annes zabawa była ?.

wszystko było super?.

skończyła się wczoraj po południu. Dziś dopiero odpoczywam?. hihihi..hi było czadowo.
Mam wieści, że deszczyk podlał różyczki i że kwitną. Dopiero pod koniec tygodnia będę mogła się tam wybrać?.
Ewciu-majowa?..

bawiłam się wspaniale, ale o różyczkach nie zapomniałam? hi hi..hi Moje wybranki podałam Ci na początku postu.
Alexia odespałam?..

jako tako?

Na miły początek dnia zawsze coś się znajdzie.
Jule ale, ale przecież najważniejszy jest uśmiech?.

i do roboty moje drogie każda do swojej nie lenić się?.

szkoda życia.
A, więc na miły początek dnia uśmiech od ucha do ucha
i kolorki z 18 sierpnia.