Ogród Majka411 - w oczekiwaniu na róże 2013

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Majka411 - w oczekiwaniu na róże 2013

Post »

Jak patrzę na Twojego Avalona, to ryczeć mi się chce! ;:145 też miałam mieć, ale zachciało mi się kartonika ;:223
Co Ty robisz, że tak pieknie Ci kwitną? U mnie tylko First Lady (jedna, druga zeżarły owady i się zbiesiła), Peace i zaczyna Bonica, może jeszcze Belle Epoque zakwitnie, bo widzę pąki. Może jak będzie ciepło, to reszta się też zdecyduje na powtórkę :-)
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Dyskrecja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lis 2010, o 20:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Maju, jak przyjemnie rankiem pospacerować po Twoim ogrodzie, cudne róże wszystkie, susza ich nie dotknęła, wszystkie zdrowe ;:333 ;:333
U mnie teraz wiele róż odpoczywa, może zdążą jeszcze drugi raz powtórzyć.
Pozdrawiam, Henia
"Różanka w Sudetach"
Część 3 (Aktualna), część 2, część 1.
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Cudniaście jak zwykle :) Można sobie poprawić nastrój takim widokami. Cieszę się, że zamówiłam Old Port.
Majuś i Kasiek - Harlow Carr to wysoka róża. Ubiegłoroczny krzak dorósł u mnie już do ok. 1,5m. Niektóre źródła podają jego docelową wysokość nawet 2m.
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzięki :D Nie pomyślałam o tym, a wydaje mi się to świetnym pomysłem ;:oj Może masz na myśli jeszcze jakąś nie za dużą, bo muszę coś jeszcze dosadzić. Najbardziej bym lubiła bladoróżowe :roll:
Bo na razie powstała masakra-przede wszystkim muszą wylecieć obie Markizy, bo zupełnie bez sensu je posadziłam :oops:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja też podłączę się do pytania Ewy.
Może zaprezentujesz róże niewysokie, mogą być nawet miniaturki, które polecasz.
Oprócz koloru czerwonego :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Majeczko do Ciebie nie można wchodzić inaczej jak z grubym notesem, żeby zapisywać w nim kolejne piękności...... może kiedyś jakieś miejsce w ogródku się zwolni i lista gotowa 8-)
Maju róże Twoje są niesamowite..... to aż niemożliwe, zebu krzaczory były tak ukwiecone, dorodne , zdrowe i piękne.... po prostu brak mi słów z zachwytu.... za każdym razem jak do Ciebie wejdę, wychodzę zaczarowana .....
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

No to wracam do codziennego rytuału - piękne róże na miły początek dnia... Tylko już nie przy roboczym biurku, a w łóżeczku z lapkiem i porannym latte ;:333 ...
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Ja tez zaczynam rytualizowac poranki i cieszyc oczy rozyczkami. A i chcialam doniesc, ze zakupilam sobie Rosenfee 8-) "przez Ciebie" :twisted:
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit :wit :wit na miły początek dnia ;:306 ;:306 ( i spadam się szykować na wesele... do popisania w niedzielę jak się wyśpię)

Natasha Richardson a za nią moja siewka lobelii :;230 zaznaczam jedna siwka lobelii :;230
Obrazek

Chippek :D
Obrazek

:D
Obrazek

;:196 teraz pędzę..... odpiszę jak znajdę chwilę... dłuższą chwilę ;:170
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Udanej zabawy Majeczko życzę,też byłam w zeszłym tygodniu ;:108
Różyczki oj piękne masz ,to wiemy wszyscy ;:108
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

W trakcie podróży na wesele i z powrotem możesz opracować listę niewysokich różowych róż 8-) Świetny pomysł, nie? ;:306
A poważnie-baw się dobrze ;:196
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19

Post »

Jule pisze:Ja tez zaczynam rytualizowac poranki i cieszyc oczy rozyczkami.
A teraz co ;:oj ,Majka bedzie odsypiac,a nasze poranne kawy na sucho,bez nowej porcji rozanych zdjec ;:145 .
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

alexia pisze:
Jule pisze:Ja tez zaczynam rytualizowac poranki i cieszyc oczy rozyczkami.
A teraz co ;:oj ,Majka bedzie odsypiac,a nasze poranne kawy na sucho,bez nowej porcji rozanych zdjec ;:145 .
ja po urlopie mam takie odszczurzanie w MINI, ze moze to i lepiej hihi wczesniej będę zaczynac robote :twisted:
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Cześć :wit
noce chłodniejsze, ale w dzień cudna pogoda?.. i podobno w najbliższe dni możemy nadal cieszyć się latem. Na działeczkę pojadę pod koniec tygodnia. Mam wieści, że w ogrodzie jest kolorowo?. czyli różyczki kwitną. :D

Miłeczko kochana, co ja robię, że one kwitną ?. ? , to, co one lubią?... :;230
Nie żartując już sobie, to zauważ, że w każdym rejonie kraju w kwitnienie róż mamy w innych terminach. Dodatkowo czas kwitnienia róży zależy również od odmiany. Wystarczy dobierać je odmianami i masz zawsze coś kwitnącego.
Co, do Avalon jest w sprzedaży w F.
To jest mała róża, więc lepiej sadzić ją w grupie powiedzmy trzy krzaczki blisko siebie, efekt wspaniały.

Heniu-Dyskrecja dziękuję i zapraszam jak tylko masz czas. ;:196
Miałam możliwość zadbać o nie w te najgorsze upały. Też ucierpiały, ale jakoś sobie radziły. Mam takie, które dopiero po solidnym wygrzaniu zakwitły bądź dopiero zakwitną pierwszy raz. Uważam, że ten sezon dla róż jest bardzo dziwny.

Aniu-Ann będziesz zadowolona z Old Port?. bardzo dobra róża, szybko zmienia kolor kwiatów na jagodowy.
Dobrze, że mnie uprzedziłaś o wysokości Harlow Carr. Dzięki, taka wysokość na mojej dużej rabatce się nie sprawdzi.

Ewciu-majowa z bladoróżowych takich, które mi się bardzo dobrze sprawdziły i mogę polecić je, to Natasha Richardson i Stephanie Baronin zu Guttenberg.
NR ma piękny kolor kwitów, zbudowała ładny szeroki krzaczek i ciągle ma nowe kwiaty.
Kwiaty utrzymuje około 4 -5 dni, ale mi się tak podoba, że domówiłam jeszcze dwie.
Nie wypuszcza długosz sztywnych badyli, czego nie cierpię.
Stefcia jest niską różą o kwitach, które utrzymują się bardzo długo. Może ich kolor nie jest do końca bladoróżowy, ale jej pokrój idealnie zasłoni przód rabatki.

Gosiu ? Margo jak wyżej?.. z czystym sumieniem polecam te różyczki. Miniaturek nie mam, ale jeżeli szukasz niskich różyczek, to z tych możesz coś dobrać http://www.floribunda.pl/roze-angielski ... cat-3.html . Mam na myśli rabatowe.

Aga ? Agness jesteś kochana i zbyt szczodra dla moich różyczek ?. ;:196 Powiedzenie jak dbasz, tak masz jest prawdziwe. Słonko, woda , papu i profilaktyka, a one ślicznie dziękują. ;:180

Asiu-Asia2 dobrze, że jesteś ?.. ;:168 od razu mi się miło zrobiło.
Postaram się nie zawieść i w miarę możliwości na miły początek dnia coś wstawić?..

Jule?? jesteś ?.. ;:168 Psiaki masz kochane, ale my też za Tobą i MINI tęsknimy.
zakupilam sobie Rosenfee "przez Ciebie"
heheh..he ja jestem z niej zadowolona, to i Pani będzie zadowolona?. ;:170

Aniu ? Annes zabawa była ?. ;:333 wszystko było super?. ;:333 skończyła się wczoraj po południu. Dziś dopiero odpoczywam?. hihihi..hi było czadowo. ;:215
Mam wieści, że deszczyk podlał różyczki i że kwitną. Dopiero pod koniec tygodnia będę mogła się tam wybrać?. :D

Ewciu-majowa?.. :;230 bawiłam się wspaniale, ale o różyczkach nie zapomniałam? hi hi..hi Moje wybranki podałam Ci na początku postu.

Alexia odespałam?.. :;230 jako tako? :;230 Na miły początek dnia zawsze coś się znajdzie.

Jule ale, ale przecież najważniejszy jest uśmiech?. ;:112 i do roboty moje drogie każda do swojej nie lenić się?. ;:306 szkoda życia.

A, więc na miły początek dnia uśmiech od ucha do ucha ;:112 i kolorki z 18 sierpnia.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

;:196
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold