Co Ty robisz, że tak pieknie Ci kwitną? U mnie tylko First Lady (jedna, druga zeżarły owady i się zbiesiła), Peace i zaczyna Bonica, może jeszcze Belle Epoque zakwitnie, bo widzę pąki. Może jak będzie ciepło, to reszta się też zdecyduje na powtórkę
Ogród Majka411 - w oczekiwaniu na róże 2013
- takasobie
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Majka411 - w oczekiwaniu na róże 2013
Jak patrzę na Twojego Avalona, to ryczeć mi się chce!
też miałam mieć, ale zachciało mi się kartonika
Co Ty robisz, że tak pieknie Ci kwitną? U mnie tylko First Lady (jedna, druga zeżarły owady i się zbiesiła), Peace i zaczyna Bonica, może jeszcze Belle Epoque zakwitnie, bo widzę pąki. Może jak będzie ciepło, to reszta się też zdecyduje na powtórkę
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- Dyskrecja

- Od: 22 lis 2010, o 20:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Maju, jak przyjemnie rankiem pospacerować po Twoim ogrodzie, cudne róże wszystkie, susza ich nie dotknęła, wszystkie zdrowe
U mnie teraz wiele róż odpoczywa, może zdążą jeszcze drugi raz powtórzyć.
U mnie teraz wiele róż odpoczywa, może zdążą jeszcze drugi raz powtórzyć.
Cudniaście jak zwykle
Można sobie poprawić nastrój takim widokami. Cieszę się, że zamówiłam Old Port.
Majuś i Kasiek - Harlow Carr to wysoka róża. Ubiegłoroczny krzak dorósł u mnie już do ok. 1,5m. Niektóre źródła podają jego docelową wysokość nawet 2m.
Majuś i Kasiek - Harlow Carr to wysoka róża. Ubiegłoroczny krzak dorósł u mnie już do ok. 1,5m. Niektóre źródła podają jego docelową wysokość nawet 2m.
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzięki
Nie pomyślałam o tym, a wydaje mi się to świetnym pomysłem
Może masz na myśli jeszcze jakąś nie za dużą, bo muszę coś jeszcze dosadzić. Najbardziej bym lubiła bladoróżowe
Bo na razie powstała masakra-przede wszystkim muszą wylecieć obie Markizy, bo zupełnie bez sensu je posadziłam
Bo na razie powstała masakra-przede wszystkim muszą wylecieć obie Markizy, bo zupełnie bez sensu je posadziłam
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ja też podłączę się do pytania Ewy.
Może zaprezentujesz róże niewysokie, mogą być nawet miniaturki, które polecasz.
Oprócz koloru czerwonego
Może zaprezentujesz róże niewysokie, mogą być nawet miniaturki, które polecasz.
Oprócz koloru czerwonego
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Majeczko do Ciebie nie można wchodzić inaczej jak z grubym notesem, żeby zapisywać w nim kolejne piękności...... może kiedyś jakieś miejsce w ogródku się zwolni i lista gotowa
Maju róże Twoje są niesamowite..... to aż niemożliwe, zebu krzaczory były tak ukwiecone, dorodne , zdrowe i piękne.... po prostu brak mi słów z zachwytu.... za każdym razem jak do Ciebie wejdę, wychodzę zaczarowana .....
Maju róże Twoje są niesamowite..... to aż niemożliwe, zebu krzaczory były tak ukwiecone, dorodne , zdrowe i piękne.... po prostu brak mi słów z zachwytu.... za każdym razem jak do Ciebie wejdę, wychodzę zaczarowana .....
No to wracam do codziennego rytuału - piękne róże na miły początek dnia... Tylko już nie przy roboczym biurku, a w łóżeczku z lapkiem i porannym latte
...
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Ja tez zaczynam rytualizowac poranki i cieszyc oczy rozyczkami. A i chcialam doniesc, ze zakupilam sobie Rosenfee
"przez Ciebie" 
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Udanej zabawy Majeczko życzę,też byłam w zeszłym tygodniu
Różyczki oj piękne masz ,to wiemy wszyscy
Różyczki oj piękne masz ,to wiemy wszyscy
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
W trakcie podróży na wesele i z powrotem możesz opracować listę niewysokich różowych róż
Świetny pomysł, nie?
A poważnie-baw się dobrze
A poważnie-baw się dobrze
- alexia

- Od: 1 lut 2011, o 18:19
A teraz coJule pisze:Ja tez zaczynam rytualizowac poranki i cieszyc oczy rozyczkami.
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
ja po urlopie mam takie odszczurzanie w MINI, ze moze to i lepiej hihi wczesniej będę zaczynac robotealexia pisze:A teraz coJule pisze:Ja tez zaczynam rytualizowac poranki i cieszyc oczy rozyczkami.,Majka bedzie odsypiac,a nasze poranne kawy na sucho,bez nowej porcji rozanych zdjec
.
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Cześć
noce chłodniejsze, ale w dzień cudna pogoda?.. i podobno w najbliższe dni możemy nadal cieszyć się latem. Na działeczkę pojadę pod koniec tygodnia. Mam wieści, że w ogrodzie jest kolorowo?. czyli różyczki kwitną.
Miłeczko kochana, co ja robię, że one kwitną ?. ? , to, co one lubią?...
Nie żartując już sobie, to zauważ, że w każdym rejonie kraju w kwitnienie róż mamy w innych terminach. Dodatkowo czas kwitnienia róży zależy również od odmiany. Wystarczy dobierać je odmianami i masz zawsze coś kwitnącego.
Co, do Avalon jest w sprzedaży w F.
To jest mała róża, więc lepiej sadzić ją w grupie powiedzmy trzy krzaczki blisko siebie, efekt wspaniały.
Heniu-Dyskrecja dziękuję i zapraszam jak tylko masz czas.
Miałam możliwość zadbać o nie w te najgorsze upały. Też ucierpiały, ale jakoś sobie radziły. Mam takie, które dopiero po solidnym wygrzaniu zakwitły bądź dopiero zakwitną pierwszy raz. Uważam, że ten sezon dla róż jest bardzo dziwny.
Aniu-Ann będziesz zadowolona z Old Port?. bardzo dobra róża, szybko zmienia kolor kwiatów na jagodowy.
Dobrze, że mnie uprzedziłaś o wysokości Harlow Carr. Dzięki, taka wysokość na mojej dużej rabatce się nie sprawdzi.
Ewciu-majowa z bladoróżowych takich, które mi się bardzo dobrze sprawdziły i mogę polecić je, to Natasha Richardson i Stephanie Baronin zu Guttenberg.
NR ma piękny kolor kwitów, zbudowała ładny szeroki krzaczek i ciągle ma nowe kwiaty.
Kwiaty utrzymuje około 4 -5 dni, ale mi się tak podoba, że domówiłam jeszcze dwie.
Nie wypuszcza długosz sztywnych badyli, czego nie cierpię.
Stefcia jest niską różą o kwitach, które utrzymują się bardzo długo. Może ich kolor nie jest do końca bladoróżowy, ale jej pokrój idealnie zasłoni przód rabatki.
Gosiu ? Margo jak wyżej?.. z czystym sumieniem polecam te różyczki. Miniaturek nie mam, ale jeżeli szukasz niskich różyczek, to z tych możesz coś dobrać http://www.floribunda.pl/roze-angielski ... cat-3.html . Mam na myśli rabatowe.
Aga ? Agness jesteś kochana i zbyt szczodra dla moich różyczek ?.
Powiedzenie jak dbasz, tak masz jest prawdziwe. Słonko, woda , papu i profilaktyka, a one ślicznie dziękują.
Asiu-Asia2 dobrze, że jesteś ?..
od razu mi się miło zrobiło.
Postaram się nie zawieść i w miarę możliwości na miły początek dnia coś wstawić?..
Jule?? jesteś ?..
Psiaki masz kochane, ale my też za Tobą i MINI tęsknimy.
Aniu ? Annes zabawa była ?.
wszystko było super?.
skończyła się wczoraj po południu. Dziś dopiero odpoczywam?. hihihi..hi było czadowo.
Mam wieści, że deszczyk podlał różyczki i że kwitną. Dopiero pod koniec tygodnia będę mogła się tam wybrać?.
Ewciu-majowa?..
bawiłam się wspaniale, ale o różyczkach nie zapomniałam? hi hi..hi Moje wybranki podałam Ci na początku postu.
Alexia odespałam?..
jako tako?
Na miły początek dnia zawsze coś się znajdzie.
Jule ale, ale przecież najważniejszy jest uśmiech?.
i do roboty moje drogie każda do swojej nie lenić się?.
szkoda życia.
A, więc na miły początek dnia uśmiech od ucha do ucha
i kolorki z 18 sierpnia.

noce chłodniejsze, ale w dzień cudna pogoda?.. i podobno w najbliższe dni możemy nadal cieszyć się latem. Na działeczkę pojadę pod koniec tygodnia. Mam wieści, że w ogrodzie jest kolorowo?. czyli różyczki kwitną.
Miłeczko kochana, co ja robię, że one kwitną ?. ? , to, co one lubią?...
Nie żartując już sobie, to zauważ, że w każdym rejonie kraju w kwitnienie róż mamy w innych terminach. Dodatkowo czas kwitnienia róży zależy również od odmiany. Wystarczy dobierać je odmianami i masz zawsze coś kwitnącego.
Co, do Avalon jest w sprzedaży w F.
To jest mała róża, więc lepiej sadzić ją w grupie powiedzmy trzy krzaczki blisko siebie, efekt wspaniały.
Heniu-Dyskrecja dziękuję i zapraszam jak tylko masz czas.
Miałam możliwość zadbać o nie w te najgorsze upały. Też ucierpiały, ale jakoś sobie radziły. Mam takie, które dopiero po solidnym wygrzaniu zakwitły bądź dopiero zakwitną pierwszy raz. Uważam, że ten sezon dla róż jest bardzo dziwny.
Aniu-Ann będziesz zadowolona z Old Port?. bardzo dobra róża, szybko zmienia kolor kwiatów na jagodowy.
Dobrze, że mnie uprzedziłaś o wysokości Harlow Carr. Dzięki, taka wysokość na mojej dużej rabatce się nie sprawdzi.
Ewciu-majowa z bladoróżowych takich, które mi się bardzo dobrze sprawdziły i mogę polecić je, to Natasha Richardson i Stephanie Baronin zu Guttenberg.
NR ma piękny kolor kwitów, zbudowała ładny szeroki krzaczek i ciągle ma nowe kwiaty.
Kwiaty utrzymuje około 4 -5 dni, ale mi się tak podoba, że domówiłam jeszcze dwie.
Nie wypuszcza długosz sztywnych badyli, czego nie cierpię.
Stefcia jest niską różą o kwitach, które utrzymują się bardzo długo. Może ich kolor nie jest do końca bladoróżowy, ale jej pokrój idealnie zasłoni przód rabatki.
Gosiu ? Margo jak wyżej?.. z czystym sumieniem polecam te różyczki. Miniaturek nie mam, ale jeżeli szukasz niskich różyczek, to z tych możesz coś dobrać http://www.floribunda.pl/roze-angielski ... cat-3.html . Mam na myśli rabatowe.
Aga ? Agness jesteś kochana i zbyt szczodra dla moich różyczek ?.
Asiu-Asia2 dobrze, że jesteś ?..
Postaram się nie zawieść i w miarę możliwości na miły początek dnia coś wstawić?..
Jule?? jesteś ?..
heheh..he ja jestem z niej zadowolona, to i Pani będzie zadowolona?.zakupilam sobie Rosenfee "przez Ciebie"
Aniu ? Annes zabawa była ?.
Mam wieści, że deszczyk podlał różyczki i że kwitną. Dopiero pod koniec tygodnia będę mogła się tam wybrać?.
Ewciu-majowa?..
Alexia odespałam?..
Jule ale, ale przecież najważniejszy jest uśmiech?.
A, więc na miły początek dnia uśmiech od ucha do ucha

- gajowa

- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Piękne kolorki! Napasłam oczy na dobry początek dnia 
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki