Sojusz starego z nowym

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Sojusz starego z nowym

Post »

A u mnie już śniegu niet. Chlapa i błoto. Z dachu lecący śnieg przysypał nowe róże, mam nadzieję, że nie połamał.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pięknie wyszło! Tym piękniej, że kuchnia malutka i o skomplikowanym kształcie. Cegły w tym układzie podobają mi się, gdybyś nei pisała że tak wyszł to byłabym pewna, że zabieg był celowy. A przede wszystkim podziwiam, jak wiele pracy wykonaliście...widziałam w sieci zdjęcia domu tuż po, a teraz przynajmniej w kuchni nie widać śladu po niedawnych zdarzeniach. Trzymam kciuki zeby wkrótce i reszta domu odzyskała dawny blask :wink:
EwaM
500p
500p
Od: 1 gru 2007, o 13:19

Post »

Twoje piece ogrzewają po 2 pomieszczenia? Te kafle przy kuchence wyglądają na plecy pieca.A tę podłogę chętnie bym ukradła.
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

Zima z padającym śniegiem ;:138 piękna. U mnie nadal brak takich widoków, ale pewnie się pojawią idę porabać drewna na słoneczku mróz już mniejszy.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Justynko bałam się, że i u mnie długo śnieg nie poleży a potem taplanie się w błocie nastąpi. Jednak temperatura lekko poniżej zera ustabilizowała opad. Tylko w Centrum na śnieg sypia sól i wytwarza się ohydne błocko, zostawiające plamy na butach. Róże nie powinny się połamać, jeśli nowe, to pewnie mają przycięte pędy.
Pat tak sobie patrzyłam wcześniej, jak można zaaranżować cegiełki i ten wariant z "jedna pod drugą" wykluczyłam :D A potem już nie miałam siły kazać naszemu Jareczkowi remontowcowi skuwać tego, co położył...Zresztą wytłumaczył mi a inni fachowcy potwierdzili, że jeszcze te narożne kafle potrzebne by były, jeśli wszystko nie jest w jednej płaszczyźnie. Zdziwiłam się, że zdjęcia gdzieś były w necie umieszczane, w pracy też mówili, ze widzieli. Rozumiem, że to SP sobie robi katalog ugaszeń... Dobrze, że ich nie widziałam, bo to wciąż dla mnie okropne przeżycie, w dodatku z dotychczasowych ustaleń jednak wynika, że to wszystko to jednak nie był nieszczęśliwy przypadek... :( Ale na razie nie chcę o tym myśleć, choć drugie drzwi antywłamaniowe i rolety zewnętrzne zamówione.
EwuśM w sumie mam 3 piece w domu: jeden w salonie, drugi na przestrzał miedzy łazienką a pokojem telewizyjnym a trzeci to właśnie ten w kuchni, który wyłazi z drugiej strony na przedpokój a ogrzewany był przez kuchnię węglową, która pierwotnie była na wyposażeniu kuchni. Dzięki Ci za podłogowy komplement :)
Olgo taka ta zima na odwyrtkę :) A Kredka akurat futro zmienia :) U mnie drewno porąbane, bo W. nie tylko na wsi zadbał, żeby miał swój fitness :) A do pieca kaflowego i w mieście szczapy się przydają! Runęła nam stara klapsa po ataku Ksawerego i już przerobiona na stosiku!
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Piękne bajkowe ujęcia. Szczególnie interesująco wyszła ta sepia w tle. U nas też solidnie pada śnieg, a ja bardzo się cieszę, bo rabaty były całkiem gołe i już z niepokojem myślałam o nadchodzącym ochłodzeniu.
Z miłym zaskoczeniem przeczytałam Zuziu, że podglądałaś mój wątek po cichu. Szkoda, że nie na jawie, bo pewnie smakowicie by mi się z tobą rozmawiało. ;:108
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zuza jak czyściutko w Twojej kuchni :) w końcu co?

a śniegu macie sporo ;:oj u nas za to wiosna piękna ;:224
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
atka
100p
100p
Od: 3 wrz 2008, o 19:12

Post »

Ooo, dawno mnie nie było, a tu widzę, że remont ma się ku końcowi. Jak to miło wejść do nowej, czyściutkiej kuchni.
Ja też mam takie cegiełki w miastowej i trochę kłopotu przy utrzymaniu bieli fug nad kuchenką. Zobaczę jak u Ciebie to się sprawdzi. Pewnie jak zwykle będziesz miała pomysł, a ja go podkupię. :D
Joasia
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Tak SP pokazuje zdjęcia z akcji...w sumie nie bardzo wiem, czemu to ma służyć? no i jak tak wszystko pokazują, to może jeszcze twarze tych panów, co się w Waszych laptopach zakochali? :evil: A Ty nie myśl za wiele..i tak już swoje dostaliście, nie ma co roztrząsać, póki nie przyjdzie taka potrzeba pomyśl, że wcześniej nie miałaś takich cudnych kafli w kuchni a teraz masz i całe FO Ci zazdrości :wink:
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

A kiedy do mnie przyjdzie? :( Czekamy cierpliwie... :wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Zuziu przeczytałam odpowiedź dla Pat i struchlałam ;:oj
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Wandeczko7 takie tło sepiowe dały latarnie uliczne :) Nie mam wprawy w robieniu zdjęć nocnych, zawsze mi się wydaje, że flesz za bardzo oświetla pierwszy plan i tak nienaturalnie wychodzi. Kochana, Twój ogród wizytuję od jakiegoś czasu, bo to jeden z moich ulubionych na FO :) Zdjęcia są zachwycające!
Dario bardzo się ciesze, że w kuchni już względny stan normalności. W niedzielę W. przywiezie zabudowę i będzie zabawa z montażem :) A zima, pomimo wczorajszego deszczu, jeszcze trwa!
Joasiu atko trochę się właśnie boję o te fugi, z garnków W. często pryska i bulgoce :D, ale na FO dziewczyny poradziły mi używanie papki z sody oczyszczonej, którą nakłada się na kafelki a potem ściera. Można szorować szczoteczką do zębów. Podobno bardzo dobrze działa. Są też takie gotowe preparaty do fug, ale chyba sposób z sodą najtańszy i efektywny.
Pat staram się właśnie tak myśleć i te zmiany w domu maja służyć poprawie naszego samopoczucia.
Krystianie myślałam, że u Ciebie już jest :)
Marysiu ano wszystko na to wskazuje :( Ale jakoś musimy przyjąć to do wiadomości i zwiększyć czujność.
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Jo37
500p
500p
Od: 20 sty 2009, o 10:32

Post »

A może taka informacja ma wytłumaczyć zniknięcie laptopów ?
Pozdrawiam , Joanna
Awatar użytkownika
atka
100p
100p
Od: 3 wrz 2008, o 19:12

Post »

Ojej, Zuziu, ja też to doczytałam dopiero teraz. Kiedyś kupiliśmy teściom lampki z programatorem do użycia w czasie ich wyjazdów, kiedy dom zostawał pusty. Nastawiało się czas włączenia i wyłączenia. To nie było głupie, bo z zewnątrz wyglądało, że ktoś jest w środku. Kiedy gasła lampka w kuchni, zapalała się w pokoju itd. Nie były drogie, a zawsze jakieś dodatkowe zabezpieczenie oprócz niezbędnych podstawowych.
Joasia
Awatar użytkownika
szelma
100p
100p
Od: 5 lis 2013, o 15:44

Post »

Też mogę polecić sposób z lampami zapalanymi czasowo. Stosujemy to u nas na wsi nie tylko na czas dłuższych wyjazdów ale nawet na wieczorne wyjścia. Nasz dom stoi poza wsią i nie mamy sąsiadów w zasięgu wzroku jak Wy na wsi Bożenkę. A może rozejrzeć się za taką firmą w pobliżu? Teraz ceny nie są już takie wysokie ze względu na konkurencję.

-- 18 sty 2014, o 13:13 --

Coś pokręciłam. Chodzi oczywiście o firmę ochroniarską.
pozdrawiam
Kasia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”