Od przybytku głowa nie boli......

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Od przybytku głowa nie boli......

Post »

LIDKA...jak miło, że do mnie weszłaś, zapraszam przy każdej okazji. Piszesz o rwie kulszowe ;:306 u mnie jeszcze gorzej eM-owi odezwał się kregosłup, lewdo nogami powłóczył i przeziębiliśmy się...ja juz dochodzę a M wrócił właśnie od rodzinnego i ma zapalenie płuc - ale już tak kaszlał, że słuchać nie mogłam.
Lidka, to Wy sobie zrobiliście objazdówkę po Polsce - tyle miejsc za jedną benzyną odwiedzić :;230 fajnie sobie zaplanowałaś.
ra_basia ma rację, zakładaj wątek to frajda z wątkami na tym FO zobaczysz ;:108

MUFKA, już wiem na pewno, że na pergoli rośnie Lykkefund odnalazlam zamówienie i ono mnie oświeciło, choć mam jeszcze jedną różę, posadziłam ją w donicy i zapowieda się imponująco ale także bez identyfikatora...zaraz pójdę ją obfocić i na pewno ktoś pomoże.
Marysiu...ja po raz pierwszy słyszałam wrzaski sójek - masz rację rozbójniki.

MASKA.....od dwoch dni sójek nie widzę, czyżby to znak że ich nie będzie.

BASIU...te wrzaski mnie na nie naprowadziły, od kilku dni podglądałam gdzie mi ktoś tak wrzeszczy - wytropiłam ;:63

JUSTYNKO...taras jeszcze do zrobienia, więc dalie okazały się dla mnie najbardziej odpowiednie - jeżeli nawet zaczniemy we wrześniu to dalie tak bardzo już nie ucierpią
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu, tarasik pierwsza klasa. Ja bym widziała róże pnące po obu stronach w czerwonym kolorze. Pięknie by wyglądały na tle tej jasnej ściany. Może FLAMMENTANZ
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MIRKA - Flammentanz już ma swoje miejsce, dwa krzaki wsadzone na budunku gospodarczym między kotłownią a garażem i już kwitnie

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witaj. Też mam piękną Flammentanz. JUż nie mogę się doczekać jej prezencji, gdy będzie wyższego wzrostu.
Kochana ale masz koło! ;:oj Takie cudne i za Flamm je chowasz?! ;:oj Poszukuję takiego od dawna. Ale ceny?! ;:oj ostatnio miał pan na gdziełdzie z rupieciami takie duże, naprawdę duże. ;:oj ...chiał za nie 250zł... dramat... ;:145
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Witaj Krysi sójki Ciebie odwiedzają ja je w zeszłym roku goniłam bardzo bo wyjadały jajeczka innym ptaszkom i ich nie było ,w tym roku nie pokazała się i mam mnóstwo ptaszyny pięknie śpiewającej.
Taras bardzo ładny , tylko mogę marzyć konserwator nie zgodził się na zmianę wyglądu domu. :(
a tak nawiasem może trzeba było dobrze popracować nad tym :)
Oj z znacznikami róż to ja mam kłopot, w ramach pomocy mnie, ktoś mi powyjmował myśląc że zapomniałam i nie chce się przyznać :)
Śledziłam he,he zdjęcia z spotkania w Sulejowie ale nadal nie wim która to Ty jesteś. :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Margolcia_K
200p
200p
Od: 27 kwie 2014, o 14:58

Post »

Chyba bym łapki poobrywała gdyby mi ktoś znaczniki pozabierał. ;:124
Tacy pomocnicy to gorsi niż wojna i dwie rewolucje. Przypomniało mi się jak moja ciocia opowiadała, jak jej ojciec (a mój dziadek) doskonale wypielił jej warzywnik - do gołej ziemi. :mrgreen: Już zaczęłam przemyśliwać, w oparciu o te doświadczenia, żeby w moim przyszłym ogrodzie postawić tabliczki - RĘCĘ PRECZ OD MOJEGO OGRODU! ;:170

A u mnie sójki są i gniazdują, ale małych ptasząt mnóstwo. Tak jakby jakieś zawieszenie broni panowało? Ale może te "moje" sójki wyżerają pisklęta u kogoś innego? Ale i tak je lubię. Tak jak wszystkie inne ptaszory. ;:167
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ANECZKO - to nie kryjówka dla koła, nie ma jeszcze kratek do których można by prztwierdzić gałązki FAMM i koło na razie robi za podpórkę, kiedy róże były gołe koło było ładnie widoczne - przyjdzie moment kiedy bedzie wytargane na widok ;:108

ta też miala być pnąca a jak na razie robi się okrągła EDEN ROSE

Obrazek

MARGOLCIA - u Ciebie do niedawna w drzewostanie spokój panował to i piskląt wiele, u mnie juz chyba po sójkach - nie widzę

MISIU - u mnie taras ładny i można było zrobić bo dom nie w rękach koserwatora - ile lat liczy Twój dom :?:
a ile na nim można pomieścić....

hortensja BOBO

Obrazek

a to róża która zgubiła identyfikator
Obrazek

ta ma etykietkę i na pewno PIANO

Obrazek

Obrazek

i moje pelargonie zdobiace ganek

Obrazek
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Krysiuganeczek ukwiecony super. :) a dom liczy sobie już 80latek. :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Krysiu Edenka przepiękna. Mam zamiar kupić sobie tę różę i takie śliczne obrazy utwierdzają mnie w decyzji :D Troszkę się bałam, że ona rośnie wielka, ale podobno można ją sporo ciąć :D
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Krysiu jak ty pięknie to wszystko tworzysz i planujesz ;:oj Taras bardzo mi się podoba ;:108 Ostróżka biała cudna,szkoda,że nie rozsiewa ci się ;:131 Pelargonie bardzo bujne,ja ze swoich do tej pory byłam zadowolona,ale jak popatrzyłam na twoje...A nad nimi wisi lantana?Ja na kwitnienie milinu czekałam 6-7 lat.Nie rozrasta się tak szalenie,mam dopiero jedną sadzonkę.Wiosną trochę skracam,ale nie wiem dokładnie ,jak to robić,więc jestem ostrożna.Mam czerwony,ma piękne,długo utrzymujące się liście.No i nie muszę pisać,że bardzo się cieszę ze spotkania w Sulejowie :D
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BARABELLA - bo ja pokazuję to co mi się podoba i gdzie jest ład i porządek :;230 ale nie ukrywam, że wiem co chcę mieć i w jakim miejscu

przed gankiem MERY ROSE przetransportowana z ROD wiosną zaczyna kwitnąć po raz drugi, pierwsze kwiatki były cztery teraz będzie znacznie więcej

Obrazek

MISIU....teraz mogę sobie pozwolić na doniczkowce - mam w zasięgu ręki i mogę nawet o księżycu podlewać

lantana fajnie kwitnie cale lato ale to wielki śmiciuch jednak pozwolę jej nawet na to

Obrazek

AGNES...kup EDENKĘ, ja swoją posadzilam przy pergoli jako pnacą, skąd te informacje zdobyłam nie wiem, ale ona bedzie lepiej robiła za piękny krzew - jest urocza i w kazej fazie kwitnienia inna i piękniejsza

choć w takiej postaci ją najbardziej lubię
Obrazek

-- Wt 24 cze 2014 23:38 --

MIRKA - aby uzyskać ladne kwitnienie milinu musisz go wiosną przycinać - wolnej chwili wejdż na mój zamknięty wątek
"dzień bez działki.........." i tak jest milin kwitnacy...piękny ale musisz dbac o przcinanie
na nowym miejscu też mam posadzony w ubiegłym roku i liczę, że mi tego roku kwiat choć jeden pokaże.

pozdrawiamy
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

No piękna jest ta Edenka. Wszyscy mnie nią szczują... ;:224 Muszę ją zdobyć!
Ciekawa więc jestem co wymyślisz dla tego ślicznego koła. :D
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12

Post »

Witaj Kryusiu. Jestem tylko na chwilę, zobaczyć czy już byłaś na dachu ale widzę ciekawy ogród i na dłuższy spacer po nim wybiorę się wieczorem. Będzie bardziej romantycznie. :roll:

:wit
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

:wit Krysiu, nareszcie do Ciebie dotarłam :tan Bardzo miło było mi Cię poznać ;:196 jesteś przesympatyczną osóbką ;:168
Jestem pod wielkim wrażeniem ogromu prac jakie w tak krótkim czasie zostały dokonane w domu i ogrodzie ;:180 Studnia pierwsza klasa ;:215 Na pewno będę częstym gościem tutaj ;:108
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Krysiu spacer po Twym ogrodzie przy popołudniowej kawie bardzo sympatyczny ...zresztą ogrodniczka też :D
Białe ostrózki fantastyczne, Twoje nie miały nasion a ja kupiłam za spora kasę nasiona i żadne nie wykiełkowało ...
Widok tarasu juz teraz dech zapiera a cóż dopiero jak będzie wykończony.Mam nadzieję,że pokażesz.
Hortensja Bobo ładne paki czyli niedługo zacznie się festiwal hortensjowy , bardzo lubię te krzewy za ich długie kwitnienie.
Moje w tym sezonie 2-krotnie zmaltretowane przez przymrozki i nawet najwcześniejsza jeszcze nie szykuje się do kwitnienia.
Ciekawa jestem jak przeżyły zimę roślinki ode mnie bo sporo brałaś i czy udało się wyhodować fuksje z sadzonek?
Pozdrawiam
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”