Wiejski eksperyment Pat - ogrodowe plany 2013

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiejski eksperyment Pat - ogrodowe plany 2013

Post »

Pozytywy w każdej sytuacji można znaleźć, to prawda, ja jednak wolę wiosnę wraz z mrówkami, muchami, komarami, za to bez myszy, które szału za regipsem dostają, bo czuję że czas wyjść, a chyba drogę zgubiły ;:224 No i dziś definitywnie wyczerpałam miejsce na parapetach...nic już nie wejdzie, nawet podlewać nie bardzo jest jak....zawalone jest wszystko w pomieszczeniach ogrzewanych i wygląda mniej więcej tak (na zdjęciach nie ma dwóch parapetów z pomidorami....):

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

iwonaPM pisze:... ale jak zajmę sie pichceniem świątecznym to trochę odżyję - mam nadzieję :D
Rozumiem, że karp, pierożki... te rzeczy :;230
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

E ja tam bym jeszcze ździebko przesunęła szczególnie na drugim piętrze, bo na parterze to rozumiem zostało miejsce w zasięgu łapki młodszego dziecka!
Pat rozsady zostaw w chłodnym pomieszczeniu, żeby Ci nie wyschły do czwartku!
Szerokiej....... ;:138 ;:138
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

aguskac pisze:
iwonaPM pisze:... ale jak zajmę sie pichceniem świątecznym to trochę odżyję - mam nadzieję :D
Rozumiem, że karp, pierożki... te rzeczy :;230
no na karpia nie mam co liczyć w okresie Wielkanocnym - bo do polskich sklepów nie sprowadzają :D choć pogoda u mnie nadal bardziej zimowa niż wiosenna ;:222 ale niby idzie ku lepszemu :roll:
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Pati he, he ogród w domu super ...moje okna też już nie przyjmują sadzonek... :) tyle naszej radości... :tan
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Patrzę na Twój parapetowy ogród i zastanawiam sie dlaczego ja nie potrafię uchować choćby jednej biednej siewki ;:145 Wszystko zamordowałam ;:218 Ale i tak mam sukces w tym roku pelargonie przechowałam pierwszy raz w życiu ;:138
Cieszę się ,że komuś się udaje ;:138
;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu, ja też sporo ubiłam, wstępnie było z 50% więcej, ale przy zasiewach wielkoformatowych i to co się uchowa, już wystarczy :)
Siewkom moja obecność najwyraźniej pomogła, bo ja grzeszę nadmiarem miłości, więc jak w końcu przestałam je poklepywać, zagłaskiwać i przelewać, to odżyły.... Po świętach zatem powinny urosnąć dorodne jak topole :)

Misiu, widziałam Twoje pomidorki - imponujace! Moje dużo mniejsze, ale też później siane i teraz dochodzą do siebie po pikowaniu...zreztą nie mają się po co śpieszyć, zważywszy, że za oknem nadal śnieg :roll:

A wczoraj w Castoramie nabyłam kompulsywnie kalinę Dawn i różową śnieguliczkę...nie były w planach, ale cena była okazyjna a sadzonki ładne, więc nie zdołałam się oprzeć ;:224 Do tego dorzuciłam krwisto-czerwone kaloszki... będą do szlafroka i uszu Myszki Miki pasować :D

Wypadałoby już zamykać powoli watek, ale mam nadzieję, że okoliczności przyrody sprawią, iż po powrocie z wyjazdu wiosna euforycznie wybuchnie i będzie materiał zdjęciowy na nową odsłonę wątku :wink:
Jerome
100p
100p
Od: 30 sie 2012, o 19:05

Post »

"Wiosna euforycznie wybuchnie" ;:306

Taaaa, we wtorek patrzylem na prognoze siedmiodniowä i wynikalo z niej ze od poniedzialku to juz käpielöwki z naftaliny trzeba wietrzyc. Mialo byc 16 stopni. No to spojrzalem dzisiaj, zeby sie upewnic czy rezerwowac miejsce na sznurku w ogrodzie dla rzeczonych niewymownych i niestety, meteorolodzy stwierdzili ze cosik im sie omsklo i bedzie ciut chlodniej.
Ale opady sniegu w poniedzialek wielkanocny opisywane sä jako "lekkie" i "tylko" 75% ryzyka ze bedä.

Tak wiec, bädzmy dobrej mysli. :D Tyle zawsze mozemy.
Jak juz ta wiosna przyjdzie, jak hulnie, jak zaswieci-to sie z robotä nie pozbieramy. :wink:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 15&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Szczerze mówiąc, ostatnie dziesięciolecia trochę nas rozpaskudziły :!:
Jak świat światem obowiązywało przysłowie:
kwiecień plecień, bo przeplata, trochę zimy, trochę lata.
Ale rozsądek z ciągotami rozmijał się zawsze ;:306.

Wiosna będzie i kropka - Jagoda
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

W kwestii pogody: u mnie upały - na plusie sześć i to w cieniu!
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Małgosiu, pozazdrościć tych upałów.
Pat szerokiej spokojnej drogi i szcześliwego powrotu, my tu CI wiosnę na powitanie naszykujemy
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jerome pisze:"Wiosna euforycznie wybuchnie" ;:306
Uznajmy, ze na razie jest to euforia flegmatyka z anemią...dziś na przykład buchało śniegiem z deszczem... mimo to, będę nadal trwać w opozycji do 'luzackiego' podejścia Jagody, gdyż uważam, ze końcówka marca to czas właściwy na wiosnę i też już trochę na świecie żyję, a Wielkanocy bez kwitnących fiołków nie pamiętam ;:224

No nic, najbardziej optymistyczne prognozy (nadal je śledzę, podobnie jak rozkłady jazdy :wink: ) przewidują, ze już za dwa tygodnie będzie cieplej... miałam trochę nadziei, że może wiosnę w Niemczech zobaczę, ale z tego co pisze Piotr, to widzę, że niekoniecznie :roll:
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Pat, Ty masz busz w chałupie normalnie ;:oj Dla mnie tez Wielkanoc ze śniegiem też jest zjawiskiem nie do przyjęcia. Ale co zrobić, taki sezon i już. Miłej podróży ;:196
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Dorzucę tylko, że w Krakowie niewiele śniegu, ale na wsi wszystko pod śniegiem leży! Słońce świeciło pół dnia, ale nie widzę ani stopionego śniegu, ani wystających kiełków żonkili i tulipanów. Dalej tkwimy w zimowej aurze! Temperatura zerowa, a do 6 kwietnia 1 - 3 stopni w dzień noce na minusie do -4 . Te kąpielówki to dla morsów chyba! ;:224
Pat jedź a jak nie znajdziesz wiosny na zachodzie to i dobrze nie będzie Ci żal wracać - szczęśliwej drogi!
Jerome
100p
100p
Od: 30 sie 2012, o 19:05

Post »

Maska pisze:Pat jedź a jak nie znajdziesz wiosny na zachodzie to i dobrze nie będzie Ci żal wracać - szczęśliwej drogi!
Ha ha, Marysia jakby szpili nie wetknela, toby chora byla na swieta. ;:306
Pat spokojnie mozesz jechac, autostrady odsniezone, mozna pruc ile fabryka dala, w te i z powrotem. :D
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 15&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”