Siedlisko z sosnami

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Siedlisko z sosnami

Post »

Kocanki dostałam pocztą (u nas niestety nie rosną) i pięknie się przyjęły. Spróbuj może przesadzić wczesną wiosną, wtedy na pewno sie uda :D
Trawy lepiej sobie odpuść. Jeszcze nie wiesz, jakie to paskudztwo! Te kępiaste możesz hodować, ale koniecznie zetnij przed dojrzeniem kłosów.
Kostrzewa sina też potrafi sie wysiewać w ogromnych ilościach, ale jak zauważyłaś, często wymarza. Miałam jej kiedyś mnóstwo, bo nie obcinałam po kwitnieniu. Teraz jest jej już znacznie mniej. Lepiej więc pozwolić jej się trochę wysiać :wink: :lol:
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Byłam. Obejrzałam zmagania ogrodowe.
Podziwiam zapał i entuzjazm.
Zazdroszczę areału :oops:
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

No właśnie Marzenko tak jak pisze chatte nie wysyłaj teraz. Zaznacz mniej więcej gdzie rosną i wykopiesz wiosną. Myślę że to samo zrobimy z wrzosem. Poczekamy do wiosny.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Marysiu, nie ma sprawy, możemy poczekać do wiosny. Tylko przypomnij mi i pogoń mnie, bo mam sklerozę galopującą. Postaram się pamiętać, ale co dwie głowy to nie jedna :wit

Justynko, zapał jako taki jest, tak falami. Raz wielki a raz zupełna niechęć, jak tak głębiej się zastanowię i zadużo wymyślę. Jest to nie do ogarnięcia przez kobietę z dzieckiem i do tego pracującą. A wiesz, że ja czasem chciałabym mieć małą działeczkę a nie kawał pola do obsadzenia. Widziałam Twoje poczynania, dla mnie najcenniejsze są zdjecia porównawcze. Widzę, zę jednak z małych roślin też można po paru latach mieć wspaniały i dorodny ogród

Iza, wezmę pod uwagę Twoje opinie. W końcu amatorką nie jesteś i masz spore doświadczenie z ogrodem. Nie będę chciała zawracać Wisły kijem i negować Twojej opinii. WIęc z trawami bardzo ostrożnie, no może poza kostrzewą, bo tej rzeczywiście dużo wymarzło. W sumie to przyznam się, że dopiero w sierpniu rok temu zwróciłam na nią uwagę, jak kuzynka pokazała mi kilka zdjęć z Figloraju. Właśnie z kostrzewy były super rabatki zrobione.
Czyli z wysyłką kocanki najlepiej do wiosny się wtrzymam, bo są chętne dziewczyny. Może i wrzosy te dzikie lepiej wiosną wysłać, tylko, czy ja je wtedy znajdę?

Ewa, piękne imię, witaj i zapraszam częściej. Zaraz nadrobię swój błąd i zwiedzę Twój ogród. Jakoś tak zakręcona byłam wczoraj i nie zajarzyłam, zeby zajrzeć do Ciebie.
Zdjęć na dziś mam trochę, ale mój komputer w pracy dziś odmówił współpracy, a na kolegi nie mam sterowników do aparatu i nie będę mu zaśmiecać kompa. Kolega na urlopie i wykorzystuję jego sprzęt. Szefa nie ma, to myszka grazuje :wink:
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marzenko spokojnie za parę lat i na tym polu nie będziesz miała miejsca jak w takim tempie będziesz wszystko ściągała ;:7
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Ewa05
500p
500p
Od: 13 lut 2011, o 14:25

Post »

Za parę lat, łatwo mówić koleżance co ma już zapełniony ogród, prawda Marzenko?
Pozdrawiam Halina
Moje wiejskie rabatki
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Marzenko czy zdążyłaś posadzić już rośliny?
Zapomniałam ci przypomnieć, żebyś piwonię posadziła bardzo płytko, nad oczkiem ma by tylko ok. 2 cm ziemi, bo inaczej nie zakwitnie.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Ewa05
500p
500p
Od: 13 lut 2011, o 14:25

Post »

Lidko pewnie moja dlatego nie kwitnie.
Powiedz jeszcze raz tak łopatologicznie.
Pozdrawiam Halina
Moje wiejskie rabatki
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Ewuniu przeważnie w miejscu gdzie z bulwy wyrasta łodyga, jest taki biały pączek, chodzi o to żeby nie zasypać go ziemią głębiej niż na jakieś 2 cm.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Marzenko pracujesz za dwoje? No to poczekamy na te zdjęcia. ;:196
Awatar użytkownika
Edyś
500p
500p
Od: 28 cze 2008, o 00:07

Post »

Za dwoje? To mamy gratulować? ;:180
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Edyś pisze:Za dwoje? To mamy gratulować? ;:180
Za siebie i za męża. :;230
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Czyżby ominęły mnie jakieś radosne wieści ;:224
Nie, to Marzenka się sklonowała i teraz pracuje za dwie :tan
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Przepraszam, ze tak troszkę Was zaniedbuję w ogrodzie, ale popracować w pracy też czasem muszę. Teraz kolega jest na urlopie, więc nie tylko w domu, ale i w pracy za dwóch robię. Taki to już los kobiety.
Najważniejsze, że praca jest i trzeba się z tego cieszyć. Nie smutkuję się więc i pracuję na podwyższonych obrotach.

W domu za to sadzę podarunki. Dziewczyny dbają o to, zebym nie próżnowała i tak oto
Obrazekprezenty od Ewy
i Obrazekkolejna paczka od Lidzi

Elu, za parę lat? wiesz, że teraz to brzmi jak wieczność... Uczę się jednak cierpliwości jak na prawdziwą ogrodniczkę przystało :uszy
Halinko, masz absolutną rację. Chciałoby się juz mieć wszystko posadzone i tylko patrzeć jak rośnie. Ewentualnie pielić i doglądać ;:108
Lidziu, roślinki już rosną, oprócz szafirków. Dziś Patryk będzie je sadził, bo wczoraj już komary nie dały nam nic robić. Oczywiście o peoniach wcześniej już poczytałam i Marysia pisała, że je trzeba płytko sadzić. Tak też zrobiłam. Jak przystało na początkującą i pilną ogrodniczkę jak nie wiem to czytam lub pytam jak się obchodzić z roślinkami. Dziękuję jednak za przypomnienie i przepis na sukces z peoniami/piwoniami
Marysiu, tak sobie pracuję na kilku etatach, bo tak jeszcze w międzyczasie wymysliłam przesadzanie ligustru z miejsca gdzie będzie rabata na inne, wzdłuż siatki od ulicy.Tak to wygląda. Uprzedzam zdjęcia drastyczne i jeszcze nieskończona praca
Obrazekjeden pomocnik porzucił sprzęt i zwiał do domu, a drugi pilnuje sprzętu pierwszego :wink:
Obrazekwierzcie mi, że przekopywanie czegoś takiego nie jest łatwym zadaniem
Obrazekto mnie jeszcze czeka, a Tina wygląda na pomoc
Basiu, nic z tych rzeczy :wit
Jurku, zgadłeś.Jednak co facet to facet :uszy
Jolu, superaśny pomysł z klonem. Poproszę o taką drugą, co to zarabia pieniądze, prowadzi dom i jeszcze kopie w ogródku.No i musi lubieć to wszystko oczywiście robić :;230 . Jak mam zaduże wymagania, to nie wiem co ja mam teraz począć ;:162
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Ja już swojego klona mam, pracuje, zarabia, ma dwoje dzieci i męża :;230 mam siostrę bliźniaczkę, która mówi do mnie klonie

Sama sobie zadajesz teraz pracę ale jak zrobisz, jaka będzie satysfakcja :heja
No dbają dziewczyny o zorganizowanie Ci czasu. Ja w sobotę się ogarnę to w poniedziałek też coś pchnę per/poczta. ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”