W moim ogródku - IWONA1311

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W moim ogródku - IWONA1311

Post »

Bellawarię widzę po raz pierwszy. Potrafisz zaskoczyć 8-)
Co do ranników, jeśli osiągnęły dorosłość, a mimo to nie kwitną - sprawdź głębokość, na jakiej rosną. Nie mogą być głębiej niż 3cm i ani centymenta więcej. Płyciej też niedobrze, bo łatwo wysychają.
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

:wit Gosiu masz rację takie widoki nosków wychodzących z ziemi bardzo cieszą, wszyscy juz z niecierpliwością czekamy na wiosnę a tu podobno na weekend śnieg zapowiadają ;:223
Aniu bellewalia faktycznie ma kwiaty ciut wyższe i rzadsze od szafirka ale mi się podoba
Jacku dzięki za info o rannikach, te które mają same listki rosły najpierw w doniczce a potem ze wszystkim przesadziłam i mogą faktycznie być posadzone za głęboko, zastanawiam się tylko kiedy je wyciągnąć i posadzić płycej. Za to zaczynają wychylać noski ranniki sadzone jesienią 2011 i te chyba będą miały kwiatuszki. Bellewalię zobaczyłam we Włoszech i w miejscu gdzie rosły była ich cała łąka ale ich cebule rosły bardzo głęboko i bardzo ciężko było je wykopać (bo i nie bardzo miałam czym), kopiąc je połamałam łopatkę którą kupiłam w markecie specjalnie na kopanie roślinek. Ale jesienią widziałam ją w ofercie któregoś ze sklepów internetowych.

Dziś na dworze było ciepło i świeciło śliczne słoneczko, ale ja nie mogłam popracować w ogrodzie, za to odwiedziłam dwa sklepy ogrodnicze i co nieco już kupiłam :tan
To moje skromne zakupy
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Kupiłam też już wszystkie nasiona warzyw które bedę w tym roku siała, ale im nie robiłam zdjęcia.
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Iwonko aż mi się cieplej na sercu zrobiło, gdy zobaczyłam Twoje okazy wiosny. Fajne takie wychodzące z ziemi kiełki. Ja swoje roślinki zobaczę dopiero w sobotę, o ile pogoda się nie pogorszy. Fajne zakupy, ja też kupiłam małe co nieco i górna półka w lodówce zajęta :roll: :lol:
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Widzę Iwonko że wizyta "na choinkach" była owocna, jestem ciekawa po ile kupowałaś liliowce.
Ja w ubiegłym roku kupiłam te funkię "White Feather" ale nie wiem czy wylezie w tym roku.
Ja też zrobiłam trochę zakupów.
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Ido
Cieszę się że moje kiełkujące roślinki wprawiły Cię w dobry nastrój, myślę że u Ciebie na działce też już są jakieś zwiastuny wiosny i że uda Ci się je zobaczyć. Liczę że jednak ta pogoda na weekend się nie pogorszy, bo ja do soboty pracuję i teraz nic nie zrobię w ogródku. Moje zakupy leżą w garażu mam zamiar je sadzić dziś w doniczki.
Jolu "na choinkach" kupiłam hostę, liliowca, floksa i rozwar, a resztę kupiłam w Lubartowie, tam ceny były o wiele niższe. Liliowce na Ch. były po 13,90
Zaglądałam do Ciebie ale nie pochwaliłaś się swoimi zakupami.
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Iwonko, wiosenne cebulki zaczynają się pokazywać chyba w każdym ogrodzie...tulipany botaniczne też wypuściły listki. Zakupy extra ;:215
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Iwonka, ciekawe zakupy. Zwłaszcza hosta o białych liściach.
Floks 'Orange Perfection' ma kwiaty pomarańczoworóżowe z przewagą różu. Posadziłem go z innymi pomarańczowymi kwiatami i nie bardzo pasował. Ale ładny jest.
Ranniki najlepiej przesadź, jak zaczną żółknąć listki ;:173
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Iwonko,hostę white father mam juz 2 sezony,wczesna wiosna jest piękna biała,potem przebarwia się na zielono.Tylko ona nie moze miec nawet porannego słońca,bo przypala się.Pomarańczowego floksa też teraz kupiłam wsadziłam do doniczki,czeka na posadzenie do ogrodu.Czy te lilie sa pakowane po kilka cebul,ze są takie drogie?
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu masz rację wiosenne cebulki kiełkują już w każdym ogrodzie, niestety u mnie już ich nie widać bo śniegu mam ogrom :(
Jacku tego floksa to kupiłam bo miałam tylko dwa kolory takie najpopularniejsze mam nadzieję że te ładnie wyrosną i zakwitną mi jednym kwiatkiem, a hosta ciekawa tylko czy ona u mnie przetrwa i choć przez chwile pokaże białe listki? Ranniki przesadzę późną wiosną dzięki za pomoc.
Małgosiu tą hostę kupiłam tak na spróbowanie nie wiem jak będzie rosła, ale dzięki za info muszę jej znaleźć dobrze zacienione miejsce. Te lilie są po jednej sztuce, dwie były po 4 zł to jeszcze nie jest tak dużo a ta biała jest z tych pełnych a one zawsze są droższe.

Wczoraj rano jak wstałam i zobaczyłam że pada znów śnieg to się zezłościłam bo w te ciepłe dni pracowałam i nic z nich nie skorzystałam miałam to nadrobić w weekend, ale to co zobaczyłam dzisiaj... to już przesada na rabatach mam dwa razy więcej śniegu niż wcześniej,wstawię Wam tylko jedno zdjęcie żeby nie straszyć tą zimą
Obrazek
no moze dwa
Obrazek z taką ilością śniegu to nie wiem kiedy ja się doczekam kwitnących krokusów i przebiśniegów :(
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

wiosna chyba wszystkim zrobiła taki nieśmieszny żart -u mnie też śniegu ;:223
....ale zakupy fajne ;:172
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Oooooo ;:oj ale śniegu. A u nas w górach nie spadł ani płatek. Nie żebym z tego powodu płakała...
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko masz rację to niezły żart tylko raczej to zima nam go zrobiła, miała już sobie pójść a ona wróciła ;:124
Aniu zazdroszczę Ci że nie masz śniegu, bo ja mam go już w nadmiarze jeszcze jeden nie zdążył do końca stopnieć w niektórych miejscach a wczoraj jeszcze więcej dosypało ;:223
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Starego śniegu jeszcze też trochę mam (nawet miejscami dużo). Na szczęście nowego nie, ale i ten i ten niedługo stopnieje i będziemy cieszyć słonkiem, ciepełkiem i kwiatami ;:138
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu mam nadzieję że ten śnieg szybko stopnieje, choć na razie ciągle pada ;:124
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Iwonko :wit nie narzekaj, ta kołderka to osłona od mrozu...chyba tem. ma znowu spaść poniżej zera.
Zaspy mam takie same ;:306 przy budynku są największe.
Kwiatami cebulkowymi będziemy cieszyć się za to dłużej od innych :heja zawsze znajdzie się jakiś plus.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”