Proponowany jałowiec to dobry pomysł, aczkolwiek bym go widziała z kulką, berberysem w bordo i jakimś płożacym. A jakiś inny - tak bardziej choinkowy, by można go było dekorować świątecznie? Ta Gloria Polonica mi sie podoba, ale ona chyba rośnie wielka...
Ania to tylko luźna i szybka propozycja są jodły wolno rosnące idealne do świątecznych lampek, jeżeli wejdziesz w oferty większych szkółek tam są zdjęcia i opisy
a to już z mojego podwórka nie tak wypasione jak z pokazowych ogrodów ale wiadomo- nie te możliwości (i kasa)
okolice buka Purpurea Pendula
Ależ piękne widoki Myślę, że w tym miejscu poprzestanę na iglakach, bo to trudne miejsce - zagrożone odśnieżaniem. Ty jednak udawadniasz, że wystaczą iglaki i jest wręcz bajkowo Rozglądnę się za czymś 'choinkokształtnym' (ale Gloria Polonica spełnia ten wymóg, a jest niezwykle oryginalna), ale musi: nie rosnąć gigatycznie wysokie, bo to dość blisko domu i nie może być zbyt szerokie, by nie 'weszło' mi na wjazd do garażu.
Fantastyczny ogród bardzo rozbudowany post ... rzuć trochę fotek dla nowych forumkowiczów z ogólnych Twoich założeń ogodowych, kamień .. drewno ... pozdrawiam Piotr
Ania cyprysiki nutkajskie zwłaszcza te pendulowate możesz ciąć dowolnie -zwisające kiście są na całej długości gałęzi więc nie będzie łysych patyków jak u starszych świerków
Piotr jak poszperasz w moim wątku to znajdziesz ogólne widoki a dla ułatwienia możesz przy wątku wpisać w wyszukiwarkę słowa "ścieżka; widok lub spacer za każdym razem wyskoczą jakieś ogólne zdjęcia