Storczyki Katarzynki cz.II

Zablokowany
Awatar użytkownika
sama
500p
500p
Od: 28 lut 2011, o 15:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Storczyki Katarzynki cz.II

Post »

Kasiu u Ciebie zawsze coś się dzieje :)
Szkoda Zygusia
Nie mogę się doczekać, kiedy obejrzę Twoją kolekcję na żywo i pewnie nie tylko ja...
Ja też :wink: i kiedyś zobaczę :D
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Tomeczku to Ty całe wiaderko tych liści :shock: ? Twoje sabotki zobaczysz jak ruszą jak dostaną tyle dobra :wink:
Mareczku u mnie wyciszać ,one dopiero zaczynają szaleć z czego się cieszą .Przez całe lato podziwiałam kwitnące storczyki u Was teraz może w reszcie u siebie je popodziwiam ;:224 A zresztą w listopadzie mam swoje święta to będę miała piękne prezenty w postaci kwiatuszków od moich phalków i nie tylko :D Oczywiście jak tylko akcja kwiat się rozwinie to zdjęcia będą .
Justynko Wampirak szkoda taka jestem zła na marketową opiekę oni tam tyle storczyków do śmierci doprowadzają .Myślałam że uda mi się jednego uratować .
NO TO WŁĄCZAMY ODLICZANIE już za 16 dni się widzimy choć myślę że to trochę mało czasu na rozwinięcie się pączków na pędach a o kwiatuszkach to już nie wspomnę :roll:
Monia pewnie ,mam nadzieję że już niedługo się doczekam Waszego przyjazdu ;:196
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Pierwszy kwiatek Malwinki -olbrzymia "miniaturka" :;230
Obrazek
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Kasiu, ale śliczny ten kwiatuszek ;:138
Sabotek to dopiero pokazuje :shock: Mój ma prawie rok i ani jeden korzonek mu nie wyrósł, widocznie nie mogę mieć tego gatunku ;:223
Szkoda Zygopetalum :cry:
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Lucynko a Twój sabotek może woli inne klimaty niż mu zapewniasz ? Ja mam trzy sztuki jeden zimnolub i dwa ciepłoluby ale to też dopiero po jakimś czasie się dowiedziałam .I gdzieś czytałam że sabotki ciężko się ukorzeniają .To prawda
U mnie z kolei catlleyki się nie trzymają .Znaczy mam jedną ale chyba już nie daję rady znowu mi podupada na korzonki :(
Lideczko czy piszesz o Malwinie ,wież mi ,nie chcesz takiego, ma ogromne liście :roll:
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Kasiu, chyba nie ma tak żeby wszystkie odmiany rosły dobrze u jednej osoby :roll:
Mój sabotek to odmiana amerykańska, jakoś tak się go nazywa :oops: Ma jednolite, zielone liście i wielki kwiat.
Awatar użytkownika
tom_mix
500p
500p
Od: 3 sie 2007, o 13:46
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu, wiaderko nie było pełne. Nazbierałem ok. 2-3 litrów tych liści ;:224

"Miniaturka" piękna, moja właśnie dzisiaj przekwitła :( więc pozostaje mi u Ciebie podziwiać tego cudaka. A skoro przekwitła ( ona tam ma że w raz zasusza kwiatki wszystkie) to przedzieliłem ją na pół. Miała 3 ładne korzonki plus parę nowych małych. Stwierdziłem że sobie poradzi :wink:
Pozdrawiam Tomek
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Kochani ,miałam już nic nie kupować do wystawy chociaż ale się nie da :roll:

Dzisiaj pojechałam do OBI żeby kupić coś na te cholerne wełnowce .Myślałam że uśmiercając Wampiraka uśmierciłam też wszystkie wełnowce a tu wczoraj na innym moim storczyku oko w oko stanęłam z taką małą paskudą .Na szczęście w tym nieszczęściu to phal więc dam radę .
Także pojechałam coś kupić Dorotka Dorotakol poradziła mi co mam kupić .Niestety tych specyfików nie było wzięłam co innego .Już wychodziłam bo zarzekałam się że w OBI nie kupię już żadnego storczyka bo z tond dwa razy przyniosłam właśnie te wstrętne wełnowce . Wychodzę i patrzę i nie wierzą o mamusiu :shock: PHILADELPHIE .Stanęłam i gapię się jedna ,druga ,trzecia .Wyciągnęłam wszystkie i oglądam i porównuję .I MAM :tan JEST JUŻ MOJA :tan i wiecie za całe 14,99 nie z przeceny i gratis osłonka .
OTO DELFINA
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Śliczna jest prawda ma dość małe liście co mnie cieszy i dość drobne kwiatuszki :D
Obrazek Obrazek Obrazek[/URL
I na koniec żeby nie było za nudno Delfina z kwitnącymi dwoma storczykami
[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/12fb9b0abcf4ba9f.html]Obrazek

Ja jestem zachwycona to było moje marzenie, jedno z już nie wielu :wink: :D
Awatar użytkownika
tom_mix
500p
500p
Od: 3 sie 2007, o 13:46
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Teraz to mi szczęka opadła :shock: 14,99 zł ? I jeszcze do tego osłonka ;:14 Czemu ja nigdy nie mam takiego szczęścia ;:223

Kasiu nie jest nudno. Jeśli chodzi o mnie to możesz jeszcze więcej takich zdjęć pokazać. Wcale się nie pogniewam :D
Pozdrawiam Tomek
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Monia zaraz będę studiować jak użyć ten preparat bo muszę teraz psiknąć do wszystkich które stały w pobliżu .Chyba się załamię :(
Tomeczku powiem tak ja też byłam bardzo zdziwiona taka cena ale przez to zastanawiałam się nad innymi był podobny do mojego tygryska którego straciłam i wczoraj chyba oglądałam u Lucynki philadelphie z drugim storczykiem nie pamiętam jak się nazywa .Ma bardzo podobne kwiatuszki do phil. ale bez piegów i taki też był . Rozsądek jednak zwyciężył żeby nie to że miejsca coraz mniej to i tego bym kupiła .Mężusiowi nic na razie nie powiem zobaczymy czy zauważy :roll: Choć kwitnących mam tylko dwa więc powinien :;230 Następne zdjęcia pewnie jeszcze będą ale dam Wam trochę odetchnąć :D
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Super, następne marzenie spełnione ;:138 Jest śliczna coś o tym wiem :D cena niesamowita, ja zapłaciłam dwa razy tyle
Co kupiłaś na te wstrętne wełnowce ?
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jak się cieszę, że się nią Pochwaliłaś :D
Jest cudna...ach...

Gratuluję z całego serca pięknej Philadelphi ;:138
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
syljed
200p
200p
Od: 17 lis 2010, o 18:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękna Delfina ;:108
Pozdrawiam Sylwia
Moje Storczyki
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Dziewczynki miło mi że Wam też się podoba moja Delfina :D .Nie mogę od niej oczu oderwać co chwila na nią spoglądam Lucynkoa to właściwie przez Ciebie ostatnio Twoją się tak zachwycałam i nie myślałam że kiedykolwiek będę ją miała u siebie a co dopiero tak szybko :tan

Na wełnowce kupiłam SUBSTRAL ale już jutro będę psikała storczyki .
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

To się bardzo cieszę, że się przyczyniłam do tego, że ten piękny storczyk znalazł dobrą opiekunkę ;:196
Psikaj szybciutko i dobrze sprawdź czy się nie rozlazły :pogon
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”