Iwosiowe kwiatuchy cz.2

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
iwosia88
1000p
1000p
Od: 1 maja 2010, o 15:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Iwosiowe kwiatuchy cz.2

Post »

Elu, Aniu, dziękuję za odwiedziny ;:196 Na forum bywam, ale jakoś tak mało aktywnie :oops: :roll:
U moich roślinek praktycznie nic ciekawego się nie dzieje - niektóre rosną (nawet fiołki, co mnie bardzo cieszy, ale o pokazaniu kwiatka żaden nie myśli na razie ;) ), inne są uparte i stoją w miejscu :twisted: Obcięłam niedośpiana i żałuję, bo zamiast się rozkrzewić, on się ogołocił, a szczepek nie udało mi się ukorzenić :?

Pozdrawiam serdecznie :)
Moje kwiatowe wątki i nie tylko ;) Zapraszam :)
Spróbuj żyć tak, żeby ktoś dzięki Tobie powiedział: "Tak, jestem szczęśliwy"...
Iwona :)
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Iwonko - rozumiem trochę Twój nastrój.Kiedy roślince coś dolega to się nie ma ochoty na chwalenie się innymi.
Jeszcze pogoda jest taka mało podnosząca na duchu.Gdyby więcej ;:3 to byłoby nam może i lżej i radośniej,
a pewnie też poprawiłoby kondycję naszych ulubieńców. ;:108 ;:180 ;:180
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Iwonko doskonale Cię rozumiem. ;:196 Ja mam teraz problem z Cissusem Ellen danica.
Coś zaczęło mu dolegac i zaczął rzucac mi listkami na wszystkie strony. :evil: No więc ścięłam mu czubki i czekam, czy się ukorzenią. Jeżeli to się nie uda to będę bardzo smutna, bo był piękny i duży. :cry:
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
sari
1000p
1000p
Od: 18 maja 2010, o 19:46

Post »

Iwonko wracaj :) szkoda że nie mam niedośpiana bo bym Ci podesłała ale zawsze inne się znajdą na poprawę humorku ;:196
Pozdrawiam Beata

Moje doniczkowce Zapraszam Cz. 1, Cz. 2
Awatar użytkownika
iwosia88
1000p
1000p

Post »

Krysiu, zgadzam się ;:108 Przy takiej pogodzie dni są tak szare i podobne jeden do drugiego, że wszystkiego się odechciewa :roll: Mam nadzieję, że niedługo świat znowu będzie kolorowy ;)

Elu, właśnie najgorsze jest to, kiedy padają te już "zadomowione" dorosłe okazy :roll: Moje niedośpiany zimę przetrwały, a teraz takie ogołocone stoją :roll: Mam nadzieję, że od korzeni coś wypuszczą :roll: Padła mi też dracena marginata, ale tego się spodziewałam ;:223

Beatko, jestem jestem :wink: Niedośpiany na razie się trzymają, ale wyglądają źle, straciły wiele liści :? Fiołki od Ciebie nawet sobie radzą, a już najbardziej spektakularnie podrósł ten, którego podpisałaś jako "podobny do Blue Dragon". Został mu jeden nędzny listek i myślałam, że padnie, a on tak się wziął za siebie, że wygląda najokazalej ze wszystkich :;230 Ostatnio miniaturka też ładnie podrosła ;:108 Podlewałam fiołki dziś i humor mam lepszy ;) Postawiłaś przede mną wyzwanie i staram się jak mogę ;:224 :;230 Bardzo dziękuję ;:196
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Iwonko znam ból strat , trzymam kciuki za szybkie odbicie niedośpianów, ja straciłam niedawno 33 fiołki dorosłe kwitnące..roztocza zjadły :( Powodzenia ;:196
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko dzisiaj wypatrzyłąm jakieś zaczątki korzonków na ściętych czubkach Cissusa, więc chyba uda mi się go uratowac, ale
niestety teraz będzie małą roślinką. Coś za coś. :roll:
Trzymam kciuki, żeby Twoje niedośpianki odbiły. :D
A co się stało marginacie? :(
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Awatar użytkownika
iwosia88
1000p
1000p

Post »

Celinko, czytałam o Twoich stratach :( Ważne jest to, że stopniowo można odbudować kolekcję, za co trzymam kciuki ;:196

Elu, nie podlewałam jej często, ale za sucho też nie mogła mieć, zraszałam, starałam się dbać, ale bezskutecznie :roll: Od początku nie mogłam się z nią "dogadać", ale w końcu padła :?

U moich zielonych nic się nie dzieje poza tym, że na jednym fiołku wypatrzyłam dwie małe kuleczki, które dosyć szybko się powiększają :shock: Czyżby to były... :?: ;:111
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko przykro mi z powodu dracenki. Zwykle nie ma z nimi zbyt wiele zachodu, ale bywają też kapryśne. :roll:
Jedna z moich ostatnio też się buntuje i jakoś nie mogę dociec, co jest nie tak. Zołza. :twisted: Ale kochana ;:167
A fiołeczek na pewno chce Cię obdarzyc kwiatuszkami. Czekam z niecierpliwością, aż nam go pokażesz. ;:65 ;:108
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Też się muszę pożalić : padła mi piękna kalatea , padł mi cissus rombolistny i australijski pada mi fikus pumilla :( :( :( :(
Reszta jeszcze dyszy :oops: :oops: ;:108
Awatar użytkownika
iwosia88
1000p
1000p

Post »

Elu, nawet nasze rośliny potrafią być złośliwe :evil: Lepiej nawet nie pisać, jak to czasami z ludźmi bywa :roll: Jeżeli tylko aparat nie odmówi posłuszeństwa i uda mi się uchwycić to, co tam fiołeczek chowa, na pewno wstawię zdjęcia :D

Krysiu, przykro mi z powodu Twoich strat :roll: Mnie padła sadzoneczka grubosza hobbita, nie wiem, dlaczego. Dodatkowo reo paskowane ledwo zipie, nie wiem, co się dzieje :?
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aby mi było lżej na duszy zwalam wszystko na pogodę ;:108 . Gdyby było słoneczko i ciepełko , to rosłyby
jak na drożdżach a tak :( :( :( . Na o jednak by nie zwalić - zawsze żal ;:98 ;:110
Awatar użytkownika
iwosia88
1000p
1000p

Post »

:wit wszystkich bardzo słonecznie :D Od rana u mnie piękna pogoda :)

Krysiu, mam nadzieję, że u Ciebie, tak jak i u mnie, dużo ;:3 i przyjemne ciepło :tan

Zgodnie z obietnicą sfotografowałam mojego fiołka przymierzającego się do zakwitnięcia. Nie wiem, jakiego koloru będą kwiatuszki. Pąki wyglądają tak, jakby płatki miały być koloru "brudnego" różu z zielonym z nierównymi brzegami, ale jako że to moje pierwsze pąki na fiołku, nie mam porównania. Jeszcze się okaże, że kwiatki będą fioletowe :;230 Może ktoś mi pomoże i dowiem się, co mam? ;:224 :;230

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
karolinab20
100p
100p
Od: 14 lip 2011, o 10:07
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit

czekam razem z tobą na kwitnienie ;:138
Awatar użytkownika
agarow78
500p
500p
Od: 22 lip 2011, o 22:42

Post »

:wit

Ja równiez czekam na kwiatuszki i trzmam kciuki a i ;:138 mu się należą :wink:
Pozdrawiam i Zapraszam
Kwiatostan Agi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45846" onclick="window.open(this.href);return false;
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”