cyma2704- Soniu Czas pędzi szybko.
Uff, jestem po 2 plenerach to już spokojniej trochę będzie aż do wystaw. Teraz czas na ogród i przetwarzanie ogórków.
Kolorowe ogrody , to my bardzo lubimy. Lilie inne jeszcze kwitną.
Pogoda w kratkę. Lato zupełnie inne , niż w ubiegłym roku.
Bardzo dziękuję za te ciepłe sowa i uściski i dla mnie i Neli.
Obraz z Chabrami już sprzedałam.
Te z 2 pleneru też już sprzedane. Jeden na wystawie, drugi dziś.

jeszcze takie namalowałam
Beaby- Beatko W ogóle nie wysiewam maków,
Same się sieję. nawet wiosną trochę ich usuwam , bo za dużo ich byłoby.
kasia74- Kasiu Na zdjęciach może tego nie widać, ale coś tam zawsze zarasta, wyplewiam, gnam na różne spotkania, penery, potem znowu dom, rodzina, wnuczka, ogród , wystawy jakoś da się żyć.
Ogród już w pełni lata , rośliny dużo to ziele w dole nie wchodzi w oczy, przymykam oczy.
Inaczej wkurzałabym się, stresowała i nie pogodziła mojego teraz bardziej aktywnego życia.
Ja też zaczęłam przerabianie ogórków. Taki sezon. 4 razy je dosiewałam ale są i dobrze.
Jabłek nie mam .Wszystko mi przymrozki przymroziło. Tylko na 1 wiśni troszkę miałam do pojedzenia sobie i na 1 czereśni trochę owoców.
Staw ma 3 a. Plaży troszkę jest.Nowy piach dowieziony, tylko czasu na rozsypanie go brakuje.
cyma2704- Soniu Też mi się podoba ten fioletowy liliowiec. Mam kilka ulubionych.
Hortensje wypiękniały chyba już wszystkie.
Mi Anabelki po tych deszczach się położyły. Może jutro je podwiążę. A w przyszłości muszę podpórki kupić, mam 2 postawione w Vanilkach i tak się nie pokładają.
Masz rację plaża jest mało u nas używana. W tym roku i basen mało używany. w ubiegłym to kilka razy dziennie.
Inny rok.
Dziękuje. Cały poprzedni tydzień jeszcze byłam na 2 plenerze. Ale już teraz będę miała spokojniej.
Słoneczka i dobrego ogrodowania życzę.
Florian Silesia Tak dziewanny w wersji makro piękniej wyglądają.
Kłosowce mi poprzepadały to chyba Ożanka hyrkańska . Sama się wysiewa, A owady je uwielbiają.
Zdjęcia może gorsze, bo robione telefonem.
Leonardo da Vinci
pelagia72- Agnieszko Liliowców mam dużo .może tak ciurkiem ich nie pokazuję.
Ale jest i to w różnych miejscach.
Liliowce ładne są ale hortensje piękniejsze i dłużej kwitną.
A to fajnie, że widzisz moje wystawy. To malowanie, wszystkie rzeczy powiązane z tym ,wystawy, plenery uskrzydlają mnie, dodają energii i nowe kontakty. To jak ogrodowanie wciąga i daje satysfakcję ze swojej pracy i niosą lżej czasami w życie .
A może zdradzić mi w wiadomościach , która ty jesteś na FB ?
Będę inaczej kojarzyć.
Jutro już pozaglądam do was.
Ale dziś jeszcze przekaże wam fajne, miłe wieści, już w tą sobotę @.08. 2025 rano oglądajcie, kto chce. Rok w ogrodzie będzie mała zapowiedz a rok w ogrodzie Extra już kilka minut odcinka z mojego ogrodu
Hm jak to wyjdzie nie wiem.
https://www.facebook.com/anna.buczko.56 ... &ref=notif

To jest terytorium mojej dzięki . Na tej wolnej przestrzeni jest posadzone kilkanaście drzewek .Ale jeszcze małe , młode i mało widoczne z góry jeszcze.