Ogród Marty - Cz. XI

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Marty - Cz. XI

Post »

Martuś czyli tak naprawdę żyjesz w ogrodzie cały rok,no jak ma duże gabaryty to zrozumiałe.Też mi go już brakuje,ale bardziej grzybobrania.Pozdrawiam i życzę ciepła.
Obrazek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martusiu piękności !!!!! dzięki .
Serdecznie pozdrawiam i odpoczywaj bo już niedługo ruszamy pełną parą ;:196
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marta jakie Ty masz piękne irysy ;:215 Białej krzewuszki nie znałam, obficie obsypana kwieciem.
Z ostrogowcem coś nie mogę się zgrać, sieję, sadzę po każdej zimie znika.
Nie wiem czy pamiętasz jak dawałaś mi gałązki budlei, ukorzeniły się nawet na jednej gałązce jest pączek kwiatowy i teraz mam dylemat zostawić, aby kwitł, czy lepiej uszczyknąć koniec.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Martusiu wspomnienia takie radosne ! cudowny wiosenny ogród ....piękny jak młoda dziewczyna! Irysy prześliczne! Założyłam nowa grządkę irysową i ciekawa jestem co z tego wyjdzie na wiosnę :D Dwa zdjęcia jednak Ci uciekły poza format :oops: Pozdrawiam serdecznie i mocno całuję ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Martuś
Jakie piekne wspomnienia tyle pieknych kwiatów ;:215 ;:215
Zdróweczka ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś zasypało nas dość mocno, przynajmniej rośliny bezpieczne. ;:215 Uwielbiam spacerować po Twoim ogrodzie, zawsze odkrywam coś nowego. ;:108 Jakoś nie zakodowałam, jaką piękną kamienną misę masz przy wiązie. ;:oj Azalie i piwonie niesamowite, tyle optymizmu wnoszą do wiosennego ogrodu. :uszy
Skoro nawet w styczniu pracowałaś w ogrodzie, to przez śnieg i mróz masz przymusowy odpoczynek. :) Tyle róż okryć, to strasznie dużo pracy. Moje w tym roku tylko śniegiem przykryte. W grudniu było za ciepło, potem mnie nie było. Może przetrwają mimo braku kopczyków. ;:131
Rabatki dostały taką porcję złota od gołębi, że wiosną szczęki nam opadną, jak wszystkie rośliny ruszą. ;:108 Szacunek dla M, że chce pomagać, mojemu by się pewnie nie chciało zimą obornika szukać. :roll:
Karczowanie krzewów to ciężka praca, posadzone jeżyny z pewnością będą smakowały . ;:215
Pozdrawiam i życzę słońca. ;:168
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Witaj Martusiu. :wit
U Ciebie śnieg, a u mnie tylko mróz, choć dzisiaj już nieco lepiej. Ogród masz cudowny jak zawsze, aż się gęba śmieje do takich fotek.
Pozdrawiam serdecznie. :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Hej Marto podziwiam sobie Twoje wspomnienia ogrodowe i tak patrzę na tą azalię na pniu :) piękny kolorek ma, powiedz mi kupiłaś ją już taką czy sama ja wyprowadziłaś ? :)
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marcia Katalpowy zakątek nawet wiosną nie ma sobie równych ...niepowtarzalny ;:215 Pozostałe fotki też nastrajają optymistycznie... u mnie wreszcie napadło troszkę śniegu...Czy z tej białej Krzewuszki o ile to krzewuszka :oops: mogłoby zginąć kilka patyczków ;:306 Miłego weekendu ;:196
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam wszystkich odwiedzających ten ogród,miło,że jesteście ,zima za oknem solidna ,więc kolory ogrodowe troszkę rozweselają .

Bożenko,jak tylko mogę to jestem w ogrodzie często ,zawsze coś dopatrzę do zrobienia ,wiesz jak to jest z nami a ogród mam spory ,więc i pracy w nim dużo,a jak zima tak zwleka jak w tym roku to mam więcej czasu na ogród,,za grzybkami też tęsknie i jak są to nawet ogród zostawiam i zasuwam na grzyby,w lesie dopiero jestem w swoim żywiole ;:306 pozdrawiam ;:168

Tereniu,miło,że się podoba ,odpoczywam ,ale sen z oczu mi spędza bo 14 lutego muszę położyć się na otolaryngologii i nie wiem kiedy będę mogła ruszyć z robotą ogrodową ,może do wiosny wydobrzeję ,pozdrawiam ;:196

Dorota,irysy też zbieram ,ale jakoś ciężko mi to idzie ,a chciałabym dużą kolekcję ,niby mam ich sporo ,ale to kropla w morzu a są takie cudne,,u mnie ostrogowiec rośnie bez problemu i przeżywa zimy spokojnie ,kwiat budlei uszczyknij ,niech roślina się wzmocni a w lecie pięknie już Ci będzie kwitła ,gałązki białej krzewuszki też mogę Ci dać tyle ich przy wycinaniu wyrzucam ,pozdrawiam ;:168

Marysiu,ja też ciągle dokupuję jakieś irysy ,ale tych odmian jest bardzo dużo i co jeden to piękniejszy,chciałoby się mieć wszystko,o formatach nie wspominaj ,bo przyprawiają mnie o palpitację ,pozdrawiam i buziaczki Obrazek

Aluś,fajnie ,ze pospacerowałaś po ogrodzie ,dziękuję za życzenia i pozdrawiam ;:196

Soniu,miło,że lubisz ten ogród,misy w lecie mało widać bo zarasta roślinami ,a jakoś z bliska nie robię jej zdjęć ,ale naprawię to,jest z niej fontanna i poidełko dla zwierzątek ,teraz mam odpoczynek od ogrodu ,bo zasypało,ale w domu zawsze dużo jest do zrobienia a i trochę odpoczywam ,z obornika cieszę się bardzo ,gdyby nie to,że nie wszystkie rabaty oczyszczone to byłby rozłożony w całym ogrodzie ,ale dam do kompostownika i też sie rozłoży ,tylko wtedy są niepotrzebne podwójne prace do wykonania , a mąż chyba nie miał wyjścia ,żeby nie pojechał ze mną po ten obornik ;:306 upiekłam mu za to pyszny serniczek :uszy ,pozdrawiam ;:196

Ewciu Ewakora,miło,że jesteś i miło,że podoba sie ogród to taka nagroda za pracę i pomysły,śniegu jeszcze dosypało,ale robi się cieplej i zaraz może go nie być ,pozdrawiam ;:168

Mariuszu,witaj w ogrodzie,kolor tej azali rzeczywiście taki mniej spotykany,kupiłam ją na pniu i dziwię się ,że mam tylko jedna taką na pniu,przecież tak prowadzone rośliny oszczędzają miejsce i można obsadzać ogród w dwóch poziomach ,pozdrawiam :wit

Ewciu ewarost,też lubię ten katalpowy zakątek,w lecie daje świetny cień ,a na wiosnę to i słońce nie takie mocne ,no a jak kwitnie to w pozycji leżącej można oglądać i wąchać olbrzymią ilość kwiatów,z białej krzewuszki może być dużo patyczków dla Ciebie ,a dzisiaj pojechały do Ciebie nasionka ,pozdrawiam ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Zapraszam na kolorową wiosnę dopóki zima za oknem .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marcia ogromne ;:196 Piękne kolekcja fotek ;:333 Zawsze jak mam taką możliwość to ze wszystkich wybieram taką jedną co jakoś zapada mi w pamięć. U ciebie ten widok taki niby swojski, a jednocześnie elegancki ... taka fotka z niespodzianką :uszy

Obrazek

W ubiegłym roku dostałam troszkę róznych patyczków od Marysi - Maska i udało mi się kilka ukorzenić to może i Biała krzewuszka zechce puścić korzonki :wink: Pozdrawiam ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marta jak zawsze pokazujesz ucztę dla moich oczu, czosnki, piwonie puściochy, tak mnie zauroczyły, że zamówiłam na razie 4 sztuki z tzw dolnej półki, jak dadzą radę to spróbuję za kilka lat inne odmiany. Co do czosnków to już wiem jesienią na pewno kupię cebulki ;:306
Końcówki w budlei pouszczykiwane, teraz tylko czekać aż zaczną się rozkrzewiać.
Irysów mam również dużo, co roku jakieś odmiany nowości dokupuję :;230 U Ciebie ogród ogromny masz dużo miejsca, możesz w każdej chwili nową rabatkę stworzyć, a ja biegam z sadzonkami, przymierzam i zastanawiam się gdzie upchnąć :;230
Rozweselaj nas zdjęciami jak najwięcej.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Jakie masz piękne irysy, w niesamowitych kolorach ;:63 Zresztą u Ciebie wszystko jest piękne. I pojedyncze sztuki i łany kwiatów. I oczywiście piwonie ;:oj Nie mogę się na nie napatrzeć ;:215
W tym roku Twój ogród zrobił się całoroczny, nie ma czasu na odpoczynek. Dobra pogoda na to nie pozwala. Na chwilę zima zawitała, a Ty już nie możesz usiedzieć w domu ;:333 Ja już nawet nie pamiętam, kiedy ostatnio robiłam coś na działce. To było chyba w październiku ;:131
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

U mnie też trochę sniegu, ale bardzo umiarkowane ilości :wink: Mam nadzieję, że szybciutko dojdziesz do siebie po szpitalu i znowu będziesz mogła cieszyć się w pełni swoim ogrodem ;:333
Irysy piękne pokazujesz, ja też coraz bardziej się nimi zachwycam, choć tak jak piszesz to niebezpieczna fascynacja, bo jest ich tyle, że ślinotoku dostaję na ich widok :lol: Z przykrością sobie uświadamiając jednocześnie, że nie da się mieć ich wszystkich ;:306 Ale podobnie jest przecież z wszystkimi innymi roślinkami :(
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”