Co słychać w wiejskim ogrodzie cz. 32

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Co słychać w wiejskim ogrodzie cz. 32

Post »

A u mnie Marysiu - cały czas wielki wiatr i wielka ulewa.
Pracuję bezpośrednio przy rzece i co chwilkę sprawdzano tam stan wody - tak woda wezbrała.
Aż miło czytać, że chociaż na chwilkę słoneczko u Ciebie zaświeciło ;:3
Ja też czekam jeszcze z roślinami, dopiero w piątek mogę je zacząć uporządkowywać - tzn oxalis, krokosmię, itp - mam nadzieję, że dadzą do piątku radę. ;:3
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Jeszcze moich mieczyków nie wykopałam, są zielone całe. Ale chyba już najwyższy czas się brać za nie. U mnie na szczęście nie zapowiadają przymrozków, ale wieje mocno.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu Obrazek
Ja także bardzo Ci dziękuję za wspaniałe popołudnie i za B. już tęsknię. Rozmowy z Tobą o sprawach ogrodowych i nie tylko są dla mnie relaksujące i zawsze wracam do domu w rewelacyjnym nastroju- no, może po ostatnim spotkaniu tak nie było ale to przez zatoki.
Mimo, że pogoda chciała nas zniechęcić wędrówka po Szaliczku była miła i znów zobaczyłam Twój ogród w nowej odsłonie. Jak się zastanawiam, to została mi jeszcze zima i wiosna do oglądnięcia Obrazek
Za dary bardzo dziękuję- oczywiście za kwiaty nie dziękuję szczególnie.
Berbeciowi powiedziałam, że ciocia zabrała kurkom jajka i specjalnie zapakowała, no to zażyczył sobie jajecznicę (pierwszy raz od roku). Zniknęła w 5 minut i jeszcze prosił o dokładkę ;:306
Marysiu- to już chyba tradycja, że u Ciebie musi być i słońce i deszcz w czasie odwiedzin.

Piękna jesień u Ciebie.
Buziaki Obrazek
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, gdybym była na Twoim miejscu, to poznosiłabym te rośliny gdzieś pod dach. ;:108 Na wszelki wypadek. Dynie też, bo i po co Ci takie przemrożone? :oops: Nie poleżą potem. ;:185
Przecież musisz mieć jakieś miejsce w budynku. :!:
W każdym razie życzę Ci dodatniej temperatury. ;:3 ;:167
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

U mnie też było dziś słoneczko, ale zimny wiatr rozwiewał nadzieję na ciepło . Za to wieczorem chmury wróżące deszcz ;:222
Mieczyki i kroksmie mam wykopane za to dalie jeszcze w ziemi.
Marysiu chyba zrobiłabym jak Lucynka radzi bo w górach śnieg i poniżej zera a to przecież niedaleko ;:196
Miłego wieczoru ;:136
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Bea ja jednak wyszłam i te najdelikatniejsze wzięłam do domu, pelargonie zostały bo dużo ich :wink:
U mnie już od kilku godzin na pada więc mam nadzieję, że i u Ciebie poziom wody spada ;:222

Justynko ja czytałam że dziewczyny wykopują to też wykopałam i zostawiłam na grządce, no i zaczęło lać to nie wyschły. Wykopuję zielone!

Małgosiu słowa berbecia to miód na moje serce ;:167
Ostatnio jak byłaś pod wpływem zatok to słońce ani ani nie wyszło :D ale dzisiaj to Ci specjalnie zaświeciło.
Zima i wiosna przed nami ;:333 raz zima z lodowymi gałązkami była groźna ale bajkowa, a wiosną to koniecznie na poletko żonkili musisz przyjechać :D Małgosiu tak się zrelaksowałam, że nawet drugiej kawy Ci nie zrobiłam ale na szczęście zabezpieczyłaś się i upiekłaś pyszny serniczek więc głodna nie byłaś ;:4 ;:306
Dziękuję za wspaniały dzień i do miłego ;:196 ;:196

Lucynko wniosłam najdelikatniejsze kwiatki i ostatnio zebrane dynie, a te o grubej skórce zostawiłam bo wielkie i dużo ich. Kiedyś wytrzymały jak śnieg je osypał i do wiosny jedna przetrwała. Jutro pozbieram resztę ;:333

Julciu część poszła do pomieszczenia, coś do altanki i mieczyki do tunelu, a tunel porządnie pozamykałam więc mam nadzieję że strat nie będzie. Z prognozy wynika, że będzie pewnie mroźny wiatr skoro odczuwalna -5. Ja wstaję o 6 chociaż ostatnio jest tak ciemno, że wychodzę 6.30 to sprawdzę na własnej skórze. Dalie jeszcze mi kwitną, a wykopuję po przemrożeniu. Dobrej nocy! ;:196
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Marysiu, musiałam się cofnąć kilka stron wstecz. Odpisuję z opóźnieniem.
Cudne zdjęcia nieba wstawiałaś.

Ja też uważam, że dzięki naszym wspólnym zainteresowaniom tworzymy jedną wielką rodzinę, ;:4
a i o innych tematach też rozmawiamy sobie swobodnie. Ja osobiście cenię doświadczenie innych ludzi. ;:108

Twój nowy kolor - moim zdaniem jak najbardziej wypalił. Pasuje Ci. ;:333

Rośliny od Marty też sadziłam do ciemnej nocy - nie mam jeszcze czołówki, ale miałam ze sobą taką małą lampkę LED z klipsem i przypięłam ją sobie do małego narzędzia wbitego w ziemię i ostro kończyłam nasadzenia. Jak to M zobaczył, to tylko powiedział: "No, nie wierzę..."
:lol: :lol: :lol:

Fajnie, że z Małgosią mogłyście się zobaczyć i że nawet pogoda troszkę się poprawiła z tej okazji. :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Dzień dobry, Marysiu. ;:196
Czy dobry? :?:
U mnie fatalny ;:222 , ale jedynie pod względem aury. ;:108 Poza tym da się żyć. ;:131 Po wczorajszym całodziennym bólu głowy dzisiaj ulga i lekkość umysłu. Nawet ciemne chmury, deszcz i wicher nie są w stanie całkowicie zepsuć mi humoru. ;:33

Widzę, że jednak zadbałaś o zabezpieczenie co wrażliwszych roślinek. ;:204
Zawsze lepiej na zimne dmuchać, niż....

Miłego dnia. ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Vanilka pięknie przebarwiona, moja szybko brązowieje, już dawno wycięłam kwiaty bo szpeciły, pewni9e zła miejscówka , ale jaka dobra ?
Śliczne róże, marcinki, chryzantemy--kolorowa jesień u Ciebie ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Marysiu. Czytam, że u Ciebie jakieś przebłyski słońca były i oczy robię takie :shock: . U mnie to nie widać słońca od kilku dni, jest okropnie i strasznie zimno. Teraz mam na termometrze tylko 3 stopnie ;:oj . Mam nadzieję, że jeszcze przymrozków nie będzie chociaż przy takiej temperaturze w dzień to co będzie w nocy ;:oj . Mało tego to okropnie wieje i ciągle pada ;:222 . Plus jest taki, że poziom wód gruntowych na pewno się podniesie a rośliny solidnie napiją się przed nadchodzącą zimą. Bardzo fajnie, że mogłaś spotkać się z Małgosią i porozmawiać o tym i owym ;:108 . Wracając jeszcze do astrów to faktycznie wiosną ich raczej nie kupię w sklepach ale na forum i owszem ;:108 . Nie będę może widziała koloru ale od czego są zdjęcia robione podczas kwitnienia. Teraz już nie mam czasu na żadne zakupy roślinne więc pozostaje mi wiosna. A Ty ogród masz jeszcze piękny pełen jesiennych barw . Oby jak najdłużej. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

No to ja też wyślę mojego R., aby mi je wykopał i przy okazji dalie, bo wiatr wyłamał niektóre. Dziś strasznie zimno i wieje.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu kochana, no i jak, było mroźno z rana?, u nas wiatr włosy z głowy wyrywa, a i cofka na zalewie, morze do miasta chce wejść, dziś sprawy urzędowe miałam, ale i paczuszka od Joli przyszła, może jutro będzie lepiej, może bez deszczu, to pojadę wsadzić, oj łudzę się, dobrego i ciepłego wieczoru :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam serdecznie!

Dario czytałam gdzieś że zdrówko zawiodło więc życzę całkowitego wyleczenia ;:4
Ja też ciągle sadzę przesadzam, ale niestety deszcz mi przerwał :wink:
To z sadzeniem przy lampce trochę prowokujesz M do kupienia czołówki ;:306
Niebo niestety ostatnio jednolicie nieciekawe :D

Lucynko rano było bardzo zimno, ale nie zmroziło roślin m.in dalii. W obawie o to poranne zimno wyszłam po ciemku i najwrażliwsze wciągnęłam do domu, a dzisiaj dokończyłam dzieła i wszystkie doniczki już są w domu, a dynie w jadalni :D
Dobrze że głowa już nie boli, bo pogoda się ustabilizowała ;:4
Miłego wieczoru ;:196

Karolino dzisiaj już nie jest tak kolorowo, kolory leżą główkami w dół. Hortensje wszystkie są przebarwione aż do ciemnej czerwieni, ale jedna z białej przechodzi do brązu więc może to sprawa odmiany.

Ewelinko wszystko o czym piszesz jest wspomnieniem! od rana leje bez przerwy, niebo szare, temperatura poniżej 5 st. Kwiaty leżą i schowały kolory za to wszędzie leżą liście, które spadły z drzew ;:222 Dobrze że Małgosia była u mnie wczoraj, bo dzisiaj to nawet spacer przez ogród byłby niemożliwy albo mocno utrudniony. Sporo astrów widziałam w ofercie u Joli http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=504 to możesz sobie wybrać i umówić się na dostawę wiosenną :D Trzymaj się cieplutko ;:215

Justynko dbaj o M, żeby się nie przeziębił :D Na razie jakiegoś mrozu na pewno nie będzie.

Iwonko kochana w powietrzu mróz się czuło, bo u Olgi w Zakopanem biało, a ja blisko jestem. Na szczęście przymrozku nie było, a dzisiaj wszystko już w domu więc niech się dzieje co musi! Widziałam te wysokie wody u Was ;:oj Ja też dostałam paczkę od Joli i od Bożenki, a idą jeszcze cebulki i zareklamowane rośliny od Star ...o i zamówiłam sobie na FO piwonię koperkową :tan , a tuleje cały czas i jak ja to posadzę? ;:oj
Wieczór ciepły, bo M pali w kominku ;:306 Ściskam ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Ja jutro planuję pojechać na działkę z paczka, ale czy uda się nie wiem, może pozwoli pogoda na posadzenie kilku krzewów, a zimę już widać w górach, no tak, ale może to jeszcze nie koniec jesieni, mam nadzieję :wit
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marysiu czytam że wszytko pochowałaś do domu ;:333 moje kwiatuszki nie wszystkie się zmieściły do starego domu ,ale może nie zmarzną :wink: U mnie też cały dzień szaro buro i leci taka mżawka - mogłoby podlać solidnie ;:108
Mam nadzieję że jeszcze będzie ciepło i zdążymy wszystko posadzić .
Pozdrawiam cieplutko i życzę nocy bez przymrozków i jutro słoneczka ;:196 ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”