Przydomowy ogródek Eweliny , część II.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny , część II.

Post »

O mnie też to denerwuję, jak już napiszę, wrzucę kilka zdjęć, poodpowiadam i chcę wysłać post i nie mogę, bo muszę pousuwać jakieś emotki :twisted:
Gdzie jakąś pikietę zrobimy? :wink:
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewelinko i powróciła nam zima, śnieg jest puszysty i bieluśki a od poniedziałku podobno wraca mróz więc wszystko w porządku! Przeczytałam listę Twoich róż i ok. połowy z listy mam też! Na razie co sezon zamawiam po parę i parę ukorzeniami, ale już dużych zakupów nie robię bo nie wiem gdzie je sadzić :;230 Tobie życzę trafnych wyborów :D Pozdrawiam i dobrego tygodnia! ;:168
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ewelinko witaj. I u mnie taka aura zimowa...Pieknie to wygląda ,gorzej jak ma się jakieś sprawy do załatwienia i trzeba wyjść z domu...
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witaj Ewelinko.Aura cudna,ale wolę ogród kolorowy i zielony.
Zakupy poczynasz? Ja przeglądam oferty ale jeszcze nic nie zamówiłam. Może sie uda nic nie zamawiać. :;230 ;:108
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ewelinko, cieszę się, że masz taką piękną zimową aurę i grubą puchową pierzynkę dla swoich roślinek. ;:138
A jednocześnie zazdroszczę, bo moje rośliny okrywa zaledwie cieniusieńkie prześcieradełko śniegu, a temperatura już od dzisiaj na minusie. ;:202 Od jutra ma jeszcze bardziej spadać. ;:145
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Ewelinko Elmshorn tnę tak jak parkowe, tnę ją wiosną systematycznie od 1 roku. Kwiaty zostawiam na zimę, u Ciebie też pewnie kwitnie do oporu ;:172
Wysyłam pw. ;:3
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Ewelinko, wreszcie nastała piękna, śnieżna zima. U Ciebie ogród okryty świeżą kołderką wygląda zjawiskowo, a roślinom jest cieplutko ;:215
Przeczytałam Twoją różaną listę i masz naprawdę sporo tych piękności. Podejrzewam, że zacznie ich przybywać w dużym tempie, zwłaszcza, że miejsca masz pod dostatkiem :) Historyczne róże są wyjątkowo piękne, a jaki zapach roztaczają wokół Obrazek Jak kwitną, to trudno od nich oderwać nie tylko oczy, ale i nos.
Moje Elmshorny też mają brzydki pokrój. Wyglądają jak miotły :roll: Próbowałam mocniejszego cięcia, ale niewiele pomogło, za to znacznie gorzej było z kwitnieniem. Mam wrażenie, że ten typ po prostu tak ma.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Znaczy, że trafiłam w takim razie na dobry krzaczek Elmshorn ;:108
Ale na prawdę uważam jak ją tnę - wszystkie gałązki są przycięte tak, by ich górny pąk był skierowany na zewnątrz.
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Trochę Wam tej zimy zazdroszczę.. u mnie cieniutko ze śniegiem... uważam że jak jest zima, to ma być zima... taka prawdziwa, a nie 1 cm śniegu i to wszystko... ;:222
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p
Od: 5 mar 2013, o 09:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Róże piękne, zawsze chciałam wielkokwiatowe uprawiać ale sarny mi zjadają i na dodatek przeczytałam, ze one to na kwiat cięty i ścinać w fazie pąka trzeba. A innych nie chcę. No chyba , ze okrywowe na obronne zasieki albo rugosy na żywopłot :D.
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Noc u mnie z mrozem - 14 stopni, śniegu jest sporo więc niczym się nie martwię ;:224 . Muszę przyznać, że zaskoczyła mnie tegoroczna zima. Spodziewałam się raczej sporadycznego śniegu i to w małej ilości ale jest go sporo. Wczoraj eM zabrał na sanki Weronikę a Emilka znowu coś gorączkuje i została w domu. Miała jechać na tydzień ferii do dziadków bo mają wolne w przedszkolu ale choroba nie wybiera. Z kilku względów marzę już o kwietniu . Po pierwsze to będzie już wiosna i na pewno pojawią się kolory , będzie można odstresować się z rydlem w rękach ;:306 a przede wszystkim może skończy się w końcu ten sezon chorób . Ostatnio przeglądałam ofertę Lil... ale jednak zrezygnowałam z lilii i postanowiłam kupić sobie piwonie i dalie. Sporo lilii posadziłam jesienią a piwonie potrzebują czasu więc wolę je posadzić szybciej ;:108 . Na lilie jeszcze przyjdzie czas może w kwietniu . Zdjęć zimowych póki co nie będę pokazywała , postanowiłam przywołać trochę wiosnę .

Obrazek

Mati no właśnie trzeba o tym pomyśleć. Propozycje przydatne ale trochę teraz pomieszały mi w głowie ;:306 . Coś tam wybiorę ;:224 .

Obrazek

Agnieszko limit buziek jest zdecydowanie za mały. Zwłaszcza jak odpisujesz po kilku dniach większej ilości osób to buziek zawsze brakuje . Ja mogę zrobić protest głodowy :;230 .

Obrazek

Marysiu takie trafne wybory to by się przydały ale wiesz jak z tym bywa. Zima jest piękna ale chyba powoli mam jej dość . Marzy mi się już wiosna ale to pewnie nie tylko ja tak mam . Róże na pewno będą corocznym gościem u mnie na działce. Póki mam miejsce to będę jeszcze zapraszała je do ogrodu. Marzą mi się jeszcze takie wielkie krzaczory historycznych o upojnym zapachu ale to na drugiej części działki bo tu już ciasno się robi . Dziękuję i wzajemnie Marysiu ;:196 .

Obrazek

Olu fajnie, że wróciłaś ;:168 . O tak, zima piękna ale jak trzeba gdzieś pojechać, coś załatwić to już gorzej. Wczoraj byłam autem zawieźć skierowanie do poradni i przyznam, że droga nie była łatwa . Przetrwamy to ;:168 .

Obrazek

Alu zima piękna ale ja też już tęsknię za wiosną. Na razie zrobiłam tylko zakupy różane i przymierzam się do dalii i piwonii. Może jeszcze jakieś bylinki w kwietniu i lilie. Jednak nie zamierzam szaleć bo mam trochę zmian na rabatach i roboty będzie sporo ;:108 .

Obrazek

Lucynko szkoda mi, że u Ciebie tak mało śniegu. Twoje rośliny na pewno dadzą radę ;:196 . Życzę Ci aby śnieg w Twojej okolicy spadł a rośliny miały pierzynkę. Pozdrawiam .

Obrazek

Beatko dzięki ;:196 . Elmshorn ładnie mi kwitł i nie mogę na niego narzekać. No może ten jego dziwny pokrój :roll: .

Obrazek

Dorotko mam takie same odczucia co do Elmshorna ale pięknie kwitnie. Zimę mamy ładną a śniegu nie brakuje. Rośliny na pewno mają się dobrze. Co do róż to faktycznie wpadłam w tą chorobę ;:306 . Nie wiem czy podołam ale mam nadzieję, że tak . Historyczne na pewno posadzę ale to na drugiej części działki za kilka lat . Nie wiem jeszcze jak przytnę Elmshorna ale rośnie przy ścianie i przywiązywałam go do kraty żeby tak nie sterczał . Wiosną chcę podsadzić mu pod nóżki aspiryny i może będzie ok .

Obrazek

Beatko może Cię po prostu lubi ;:224 .

Obrazek

Gabrysiu no szkoda, że nie każdy ma taką zimę. Trzymam kciuki, może jeszcze spadnie u Ciebie więcej śniegu ;:168 .

Obrazek

Asiu no szkoda, że te sarny objadają Ci rośliny . Róże to takie piękne rośliny. Taki żywopłot z rogusy bardzo ładny i efektowny . Trzymam kciuki żeby powstał taki u Ciebie :wit .

Nie narzekam na moją zeszłoroczną wiosnę bo była bardziej kolorowa niż ta poprzednia jednak łaknę więcej. Jak przeglądam Wasze ogrody i widzę te łany krokusów, tulipanów czy innych to aż mi serce bije szybciej. Ja jeszcze nie mam takiego efektu ale z roku na rok do tego dążę . Jesienią posadziłam sporo cebulek i zobaczymy co mi pokaże tegoroczna wiosna . A więc byle do wiosny ;:108 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Cześć Ewelina :wit
Ależ cię przysypało ;:oj Dobrze, kołderka dla roślin jak najbardziej wskazana ;:108
Do rozruchu na temat limitu buziek i ja się przyłączam ;:198
Pozdrawiam w nowym roku i życzenia zdrówka dla Was wszystkich przesyłam ;:196
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Ewelino...piękne widoki nam serwujesz ;:333 . Gdy za oknem tylko biało, kolorki bardzo wskazane choć wtedy jeszcze bardziej tęsknię za wiosną. ;:306 . Dobrze zrobiłaś wybierając piwonię, ja na swoją czekam już dwa lata. :cry: . Szkoda że Emilka nie pojedzie do dziadków, pewnie zawiedziona. :wink:
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Ewelinka, przywołuj wiosnę, przywołuj! bo robisz to doskonale ;:215
Szafirki są cudne, taki mają ładny kolorek i wcześnie kwitną i są takie...soczyste. Miałam ich sporo po poprzednich właścicielach, wyłaziły w różnych miejscach nawet na środku trawnika. W tym roku jesienią wyszukałam wszystkie po wychodzących kępkach czerwono-zielonych liści, normalnie musiałam na kolanach pozwiedzać każdy zakątek ogrodu ;:306 Ale w końcu wyłapałam całe towarzystwo i posadziłam razem z kupionym cebulami, razem wyszło z tysiąc szafirków. Te przesadzane pewnie nie wszystkie się przyjmą, ale część na pewno :tan Wszystkie posadziłam w rzeczkę-obwódkę dookoła ścieżek w potager. Nie mogę się doczekać, aż zakwitną :tan

Powiedz że na drugim zdjęciu to kalina roseum! Bo o takiej marzę i posadziłam, a potem oglądałam zdjęcia w internecie, a tam kwiaty zamiast seledynowe były całkiem białe...no też ładne, ale nie o to mi chodziło, jak ją wybierałam :? A jak to inna, to proszę zdradź jaka, to też sobie taką sprawię :D
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Miałam przywoływać wiosnę kolorowymi fotkami ale jak zobaczyłam jak ładnie mróz udekorował ogródek to nie mogłam się powstrzymać ;:224 .

Obrazek

Zuza miło Ci widzieć ;:168 bo przepadłaś gdzieś , znowu Cię czarna dziura wessała ;:306 . Mam nadzieję, że w końcu do nas wrócisz i pokażesz swój zimowy ogród ;:108 . Dziękuję za życzenia i Tobie także wszystkiego dobrego i zdrowia ;:196 .

Obrazek

Zuza - Zuzia111 no niestety czasem tak bywa, że plany psuje zdrowie . Emilka nie pojedzie do dziadków i przyznam się, że trochę mi szkoda bo myślałam, że odpocznę ;:306 . Jej wszędzie pełno i jest strasznie absorbująca. Nawet teraz nie daje mi napisać posta.... ;:224 ach te dzieciaczki . Piwonie ostatnio bardzo mi się spodobały no i ten zapach. Postanowiłam je gdzieś posadzić a na lilie zawsze się miejsce znajdzie w późniejszym czasie. Ja również tęsknię za wiosną ale to zleci bardzo szybko ;:108 . Pozdrawiam :wit .

Obrazek

Agnieszko moja kalina to ta Roseum ;:108 . Wydaje mi się, że te kule robią się białe wraz z przekwitaniem. Na początku są takie seledynkowe a potem śnieżno białe. Sadziłam ją w 2016 r. więc będę obserwowała bo sama dobrze nie pamiętam ;:306 . To mały krzaczek ale liczę na wielkie krzaczysko :tan . Co do szafirków to już nie mogę doczekać się efektu Twojego przesadzania . Ja mam porozrzucane po ogródku gdzieniegdzie ich kępki ale to stanowczo za mało ;:222 . One pięknie wyglądają w dużych grupach i w roli obwódki ;:333 .Na pewno będzie cudnie u Ciebie ;:108 .

Obrazek

A to mój zbiór nasionek ;:306 . Małe tego prawda ?? No cóż, wolę mieć kilka ale dobrze przygotowanych sadzonek niż kilkadziesiąt wybujałych. Nie mam tak dużo miejsca na parapetach . Część z nich będę siała do gruntu - maki, gipsówkę nagietka, aksamitkę smagliczkę, floksa, goździka . Najbardziej zależy mi na niecierpku i lobelii ale co z tego wyjdzie to zobaczymy. Jeśli mi nie wyjdzie to będę musiała kupić sadzonki .

Obrazek

Spokojnego dnia :wit .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”