Moje oczko w głowie cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje oczko w głowie cz.6

Post »

:wit
Tereniu Złotokap cudownie zakwitł :tan
Jak zobaczyłam powojnik to nie mogłam od niego oczu oderwać, tyle kwiatków na nim ;:108
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tereniu podsypywałam siarczan magnezu i potasu po jednej łyżeczce na różany krzaczek czyli 1 łyżeczka tego i 1 łyżeczka drugiego.Najlepiej stosować w/g opisu na torebkach .Teraz kupiłam siarczan potasu i tam pisało ,ze po jednej garści podsypać pod roślinę ,to podsypałam trochę Itohom. Nie mam różowego powojnika mój jest błękitny z żółtym a raczej kremowym środeczkiem identiko jak Twój
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Tereniu,tak chodziło mi o ten krzew który kwitnie na biało-żółto.Piękny.Gdybyś mogła spróbować go ukorzenić dla mnie :oops: .To samo ten piękny powojnik ;:180
Paulownia piękne ma te dzwoneczki.I złotokap ;:167 .Pięknie wygląda przy bramce ;:215
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

:wit Teresko-powojnik,złotokap,paulownia łał ;:oj.Jak już pisałam,u mnie nie ma miejsca na nie,a kilka domów obok widziałam na słupie glicynię obsypaną kwiatami,może uda mi się zrobić fotkę,tp jutro wstawię u siebie,dodam,że z tego co wiem od kilku lat nikt tam nie mieszka,a glicynia sobie pięknie rośnie.
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wow ale złotokap ;:oj a Paulownia ;:oj :!: rety jakie duże, piękne ;:138 a to białe przed Paulownią to wiciokrzew ? Ale masz piękne , duże rośliny , o ho ho ;:oj super, jestem zauroczona :lol: ;:138 ;:63 :wit
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Pięknie Ci kwitną krzewy Tereniu, złotokap ;:215
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

Witaj Tereniu :wit
Przepiękny wiosenny wprost oszałamiający widok Twego ogrodu-coś naprawdę zjawiskowego i rzadko spotykanego-zdjęcia rewelka ;:215
Pozdrówka.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
badzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lip 2011, o 19:41
Kontakt:

Post »

A u Ciebie, jak zwykle, bajecznie pięknie. No i wreszcie poznałam paulownię od nasionka do drzewa kwitnącego. Moja ma ok.1m i jesienią przekopię ją na teren ogródków działkowych przy Zarządzie. Jest piękna ale dla mojego ogrodu jest za duża. A gdyby jej tak przycinać każdego roku 2/3 przyrostu, ciekawe co by wyszło.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witam wszystkich niedzielnie ;:4 dzisiaj zrobiłam sobie odpoczynek od działek .
Martusiu witam i dziękuję w imieniu krzewów ;:196 Żebyś wiedziała jak ja się cieszę nawet najmniejszą roślinką jak ładnie rośnie a potem zakwitnie :D
Elu masz rację - dziękuję za przypomnienie ;:196 muszę zwolnić i nacieszyć się tym co mam .
Ewuniu :wit
Rzeczywiście pięknie mi zakwitły krzewy w tym roku - chyba się wystraszyły że ich zostawię albo oddam w inne ręce ;:306
Jadziu dziękuję ;:196
Ja raczej chciałam wiedzieć jak siarczan magnezu działa na ślimaki ?? czy tylko odstrasza ?? i ile im dać żeby się wyniosły .
To ja chyba pomyliłam :oops: chyba u Karolci widziałam różowy - przepraszam ;:180
Jola dzięki .
Priorytetem dla nas to woda i brama wjazdowa na posesje , bez tego ani rusz i na razie jeszcze wysadzam , wysiewam i zbieram ślimory , może później jak się trochę obrobię i krzewy przekwitną ( wolałabym Ci wysłać patyczki ale to też potem ) . Ja będę też próbować sobie ukorzeniać krzewy na nową działkę ;:108
Kasiu dziękuję ;:196 Muszę iść do Ciebie zobaczyć , moja glicynia też ma sporo pąków .
Karola cieszę się że Ci się podobają - Twoje to dopiero okazy ;:333 To biało żółte to jakiś krzew - nn. podobne ma kwiaty do wiciokrzewu .
Dziękuję ;:196
Iwonko dzięki wielkie ;:196
Witaj Arku :wit
Ja też Cie pozdrawiam i bardzo dziękuje za tak miłe słowa , które pobudzają i zachęcają do dalszego działania :D
Wandziu bardzo się cieszę że Ci się podoba ;:138
Można Paulownię przycinać nawet po samej ziemi - odbije będzie miała piękne duże liście ale nie wiadomo jak z kwitnieniem , ja swoja przycinałam to nie kwitła :(
Pamiętam o parzydle ale się nie wyrabiam , chyba już na jesieni podeślę .

będę was zanudzać
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Tereniu,ale wejście pokazałaś ,nawet nie miałam pojęcia ,że takie wypełnione roślinami cudownie wszystko kwitnie,dobrej nocki ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Tereniu ze smutkiem czytam Twoje słowa, że nie masz czasu nacieszyć się pięknem kwitnących krzewów ;:4 Chyba przyszedł czas, żeby się zdecydować albo na jeden ogród albo działeczka a przy drugim tylko ogród rekreacyjny. Pomyśl o sobie, bo masz jedno zdrowie :D Tangucki jeden wystartował i będzie rósł ;:333 Złotokap mam w polu, ale w tym roku ani jednego kwiatka ;:185 Oglądam zdjęcia z zapartym tchem, takie są kolorowe i śliczne a co jest na przedostatnim zdjęciu?
Wiem com potrafią zrobić ślimaki a Ty miałaś tam już tyle roślin przesadzonych ;:oj
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Martusiu ;:196 Jakie wejście , ktoś sobie wziął kawałek balaski od furtki :oops: i nie ma kiedy dorobić bo są inne priorytety .
Dziękuję i wzajemnie ;:168
Marysiu Brak mi już sił ;:108 chciałam jeszcze dużo zrobić , przesadzić , posiać - ale chyba już nie będę siać bo i tak już nie zdążą zakwitnąć ( wysieję za rok ). Zapisuję a Ty przypomnij się . Nie da się tak zdecydować - chciałam powolutku poprzenosić wszystko na nową działkę - a widzisz jak stara zakwitła , nareszcie chyba roślinki się zaaklimatyzowały :D Dużo mogłabym zrobić gdyby nie te ślimaki ;:223
Na przedostatnim zdjęciu to Kopytnik ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42

Post »

Ale pięknie ;:333 ;:215 , jakby Twój ogród był w innym klimacie. ;:108
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Tereniu ja mam zupełnie inny kopytnik :? taki jak rośnie w lesie :D
Wiem że się nie da, ale przemyśl to co ja piszę. Gdybyś na nowej miała głównie np. krzewy, drzewka i trawkę ...jest już altana i miejsce na spotkania rodzinne. A nowa tak jak była do tej pory, bo szkoda Twojego zdrowia ;:131
Życzę dobrego tygodnia! ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Tereniu ;:196
Nie nadążam za wątkami :(
Ale pomalutku . Śliczne drzewa, piękne kwitnienia ,ciekawa jestem co to za roślinka przy płocie razem z wiciokrzewem o bordowych liściach :?: .
Zdróweczka Ci życzę .
Odezwę się wieczorem na PW
Pozdrawiam Alicja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”