Tereniu podsypywałam siarczan magnezu i potasu po jednej łyżeczce na różany krzaczek czyli 1 łyżeczka tego i 1 łyżeczka drugiego.Najlepiej stosować w/g opisu na torebkach .Teraz kupiłam siarczan potasu i tam pisało ,ze po jednej garści podsypać pod roślinę ,to podsypałam trochę Itohom. Nie mam różowego powojnika mój jest błękitny z żółtym a raczej kremowym środeczkiem identiko jak Twój
Tereniu,tak chodziło mi o ten krzew który kwitnie na biało-żółto.Piękny.Gdybyś mogła spróbować go ukorzenić dla mnie .To samo ten piękny powojnik
Paulownia piękne ma te dzwoneczki.I złotokap .Pięknie wygląda przy bramce
Teresko-powojnik,złotokap,paulownia łał .Jak już pisałam,u mnie nie ma miejsca na nie,a kilka domów obok widziałam na słupie glicynię obsypaną kwiatami,może uda mi się zrobić fotkę,tp jutro wstawię u siebie,dodam,że z tego co wiem od kilku lat nikt tam nie mieszka,a glicynia sobie pięknie rośnie.
Wow ale złotokap a Paulownia rety jakie duże, piękne a to białe przed Paulownią to wiciokrzew ? Ale masz piękne , duże rośliny , o ho ho super, jestem zauroczona
A u Ciebie, jak zwykle, bajecznie pięknie. No i wreszcie poznałam paulownię od nasionka do drzewa kwitnącego. Moja ma ok.1m i jesienią przekopię ją na teren ogródków działkowych przy Zarządzie. Jest piękna ale dla mojego ogrodu jest za duża. A gdyby jej tak przycinać każdego roku 2/3 przyrostu, ciekawe co by wyszło.
Witam wszystkich niedzielnie dzisiaj zrobiłam sobie odpoczynek od działek . Martusiu witam i dziękuję w imieniu krzewów Żebyś wiedziała jak ja się cieszę nawet najmniejszą roślinką jak ładnie rośnie a potem zakwitnie Elu masz rację - dziękuję za przypomnienie muszę zwolnić i nacieszyć się tym co mam . Ewuniu
Rzeczywiście pięknie mi zakwitły krzewy w tym roku - chyba się wystraszyły że ich zostawię albo oddam w inne ręce Jadziu dziękuję
Ja raczej chciałam wiedzieć jak siarczan magnezu działa na ślimaki ?? czy tylko odstrasza ?? i ile im dać żeby się wyniosły .
To ja chyba pomyliłam chyba u Karolci widziałam różowy - przepraszam Jola dzięki .
Priorytetem dla nas to woda i brama wjazdowa na posesje , bez tego ani rusz i na razie jeszcze wysadzam , wysiewam i zbieram ślimory , może później jak się trochę obrobię i krzewy przekwitną ( wolałabym Ci wysłać patyczki ale to też potem ) . Ja będę też próbować sobie ukorzeniać krzewy na nową działkę Kasiu dziękuję Muszę iść do Ciebie zobaczyć , moja glicynia też ma sporo pąków . Karola cieszę się że Ci się podobają - Twoje to dopiero okazy To biało żółte to jakiś krzew - nn. podobne ma kwiaty do wiciokrzewu .
Dziękuję Iwonko dzięki wielkie Witaj Arku
Ja też Cie pozdrawiam i bardzo dziękuje za tak miłe słowa , które pobudzają i zachęcają do dalszego działania Wandziu bardzo się cieszę że Ci się podoba
Można Paulownię przycinać nawet po samej ziemi - odbije będzie miała piękne duże liście ale nie wiadomo jak z kwitnieniem , ja swoja przycinałam to nie kwitła
Pamiętam o parzydle ale się nie wyrabiam , chyba już na jesieni podeślę .
Tereniu ze smutkiem czytam Twoje słowa, że nie masz czasu nacieszyć się pięknem kwitnących krzewów Chyba przyszedł czas, żeby się zdecydować albo na jeden ogród albo działeczka a przy drugim tylko ogród rekreacyjny. Pomyśl o sobie, bo masz jedno zdrowie Tangucki jeden wystartował i będzie rósł Złotokap mam w polu, ale w tym roku ani jednego kwiatka Oglądam zdjęcia z zapartym tchem, takie są kolorowe i śliczne a co jest na przedostatnim zdjęciu?
Wiem com potrafią zrobić ślimaki a Ty miałaś tam już tyle roślin przesadzonych
Pozdrawiam
Martusiu Jakie wejście , ktoś sobie wziął kawałek balaski od furtki i nie ma kiedy dorobić bo są inne priorytety .
Dziękuję i wzajemnie Marysiu Brak mi już sił chciałam jeszcze dużo zrobić , przesadzić , posiać - ale chyba już nie będę siać bo i tak już nie zdążą zakwitnąć ( wysieję za rok ). Zapisuję a Ty przypomnij się . Nie da się tak zdecydować - chciałam powolutku poprzenosić wszystko na nową działkę - a widzisz jak stara zakwitła , nareszcie chyba roślinki się zaaklimatyzowały Dużo mogłabym zrobić gdyby nie te ślimaki
Na przedostatnim zdjęciu to Kopytnik
Tereniu ja mam zupełnie inny kopytnik taki jak rośnie w lesie
Wiem że się nie da, ale przemyśl to co ja piszę. Gdybyś na nowej miała głównie np. krzewy, drzewka i trawkę ...jest już altana i miejsce na spotkania rodzinne. A nowa tak jak była do tej pory, bo szkoda Twojego zdrowia
Życzę dobrego tygodnia!
Witaj Tereniu
Nie nadążam za wątkami
Ale pomalutku . Śliczne drzewa, piękne kwitnienia ,ciekawa jestem co to za roślinka przy płocie razem z wiciokrzewem o bordowych liściach .
Zdróweczka Ci życzę .
Odezwę się wieczorem na PW