Mój Raj cz. IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 21:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój Raj cz. IV

Post »

witam Cię ponownie!!! :wit ;:138 Jaka to odmiana tui przy chodniku? ;:224
Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
  • "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Grażynko :wit zestawienie niezapominajek z innymi roślinkami, świetne. Uwielbiam te wdzięczne kwiatuszki , na dodatek nie wymagają żadnej troski. Wysiewają się same ;:108 Piękne wiosenne widoki, szkoda,ze tak szybko przemijają a działeczka zadbana na tip top ;:108 Pozdrawiam cieplutko! ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Witam kochani i pozdrawiam gorąco,zwariowania ta pogoda ,wczoraj było cieplutko aż nie chciało się wieczorem wracać do bloku ,na działkach tu i uwdzie dobiegały rozmowy i muzyczka,zaczęły się spotkania grylowe, ;:136
dzisiaj z kolei zimno i dżysto, za to w taki dzień znalazłam w końcu czas na odwiedzinki mojej kochanej trójeczki ;:167

Obrazek

Kasiu rabatki fotografowane z daleka to chwastów nie widać,chwast są u mnie jak u każdego ,nie sposób wyczyścić raz na zawsze ;:306
jesienią wsadzone były młode trzy drzewka wisieńka ,jabłoneczka i brzoskwinka,cieszymy się bo wszystkie przyjęły się i ślicznie kwitną :wit
niezapominajki sieją się same,nawet część musiałam powyrywać bo za dużo ich było

Aniu konwaliom dookoła włożyłam ogranicznik ,w zeszłym roku były zdyscyplinowane ale w tym już zaczeły przekraczać barierkę,no cóż pozostaje wyrywanie :wit

Dorotko niezapominajki są z nami już od trzech lat,nadmierne ilości muszę usuwać ,bo zagłuszyły by inne kwiaty, konwalie w moim kole pod wiśnią mają już tak ciasno że już wychodzą poza obręb,boję się że mocno zaatakują sąsiedzkie rabatki :wit

Milciu owocki najsmaczniejsze są jednak swoje :wit

Jadziu możesz posiedzieć nie tylko przed altanką ale także zapraszam na taras i do środeczka altanki :wit

Karolciu dziękuję za pochwały,
kolumnowa to jest wisienka ,sama jestem ciekawa jej owocowania,ale chyba w pierwszym roku nie będzie owoców :wit

Iwonko niezapominajki są tak śliczne że zasługują na swoje święto :wit

Moniu porządeczek normalny,nic nadzwyczajnego :wit

Rafik tuje to DANICA a co podobają Ci się :wit są u nas od czterech lat,bezproblemowe ,rosną powoli,polecam

moja działeczka w obiektywie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Graźynko ;:196 wnuczęta jak malowane , buzie roześmiane , zadowolone , wyściskaj je od dalekiej ciotki Moniki .
A co to , to na 8mym zdjęciu, krzaczek taki białymi kwiatkami obsypany ? Warzywa jak po sznreczku -pysznie będzie , najwaźniejsze że własne a i owocowe kwitną pięknie zapowiadają wysokie zbiory , czego z całego ;:167 życzę
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Piękne te Twoje szkraby rozbawione wesołe widać że są u babci , a działka robi ogromne wrażenie , jest pięknie . ;:215
Awatar użytkownika
Milcia120
500p
500p
Od: 1 lut 2014, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Skarby rosną jak na drożdżach a na działce wiosna w pełni i warzywniaczek ładnie zarasta.
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Grażynka warzywnik to masz wzorcowy ;:180
Cudnie kwitną drzewka owocowe :lol:
Wnuczęta przeurocze ;:138
strzępiasty tulipanek cudowny- ostatnio mam słabość właśnie do tych strzępiastych
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Warto poświęcić trochę wolnego czasu dla takich cudnych dzieci. ;:138 ;:138
Działeczka widać ze dopieszczana i ślicznie wyglądają takie wypustki z tulipanami.. :tan Warzywnik dopieszczony jak ta lala ;:180
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Oj jak fajnie z maluchami spędzony czas, ja czekam na wnusia, ma przyjechać z Berlina, na dwa dni, ale zawsze coś, a działeczka widać przypilnowana pieknie ;:215
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p

Post »

W dzień było cieplutko ,wieczorem dość mocno popadało ,maj potrzebuje deszczu,
lecz dlaczego zaraz jutro temperatura obniży się :(

Moniś wnuczęta dziękują za uściski i przekazują Tobie ;:196
krzew z żółtymi kwiatkami to moja krzewuszka, w zeszłym roku słabo kwitła ,za to w tym daje mi zadowolenie,po przekwitnięciu muszę ją jakoś uformować ,bo taka jakaś potargana :wit

Marysiu dziękuję ,wnusie odmładzają babcię o kupę lat do tyłu, :wit

Milcia skarby rosną a żebyś wiedziała jak one kochają się nawzajem,coś wspaniałego ,
za pochwały bardzo dziękuję ,na tyle na ile mam czas dbam o mój raj :wit

Ewuniu roślinki na mojej działeczce rozrastają się ładnie ,to mnie bardzo cieszy ,ale też były straty , pierys i kalina padły i nie wiem dlaczego ,jeden clematis Dr Ruppel zmarzł ,na szczęście wypuszcza od korzenia,
owocowe zawsze ślicznie kwitną,lecz nie zawsze są owoce
wnuczęta kochane i bardzo grzeczne
dokupuję tulipanki co roku,między innymi strzępiaste,jestem ciekawa czy takie pozostaną i nie wyginą :wit

Kasiu na wszystko brakuje mi czasu ,na działkę bo chciałabym wprowadzić wiele zmian , na forum,na wnuki też ,jeszcze trochę i nadrobię stracony czas,emeryturka już niedługo :heja

Iwonka czas spędzony z wnukami jest bezcenny,najbardziej kocham ten letni czas,kiedy mogą bawić się na mojej działeczce na świeżym powietrzu i zajadać smaczne owoce :wit
na działeczce nieraz pielę chwasty przy księżycu ;:306

po raz pierwszy poznałam zapach kwiatów laurowiśni ,silnie i pięknie pachną

Obrazek

z kolei urzekła mnie wielkość tych tulipanów ,mają prawie metr wysokości i kwiaty jak u lilii,dla porównania te mniejsze

Obrazek [

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

oraz pierwsze kwiaty na clematisie

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Milcia120
500p
500p
Od: 1 lut 2014, o 12:18

Post »

A ta laurowiśnia to do czego się ją używa, tulipany ;:oj zachwycające takich jeszcze nie widziałam. Fajnie że dzieciaczki są tak za sobą.
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Buziaki dla trójeczki ukochanej, szybko czyjeś dzieci i wnuki rosną. A moje ciągle małe ;:306 .

Laurowiśnie do czegoś się używa?, nie mam , ale liczę że kiedyś też poznam jej zapach, jest śliczna . I pierwszy powojnik ;:215 .
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Grażynko :wit .Każda działeczka do której zaglądam jest taka piekna ;:333
Zdróweczka ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Życzę byś na emeryturze żyło dużo spokojniej. ;:196
A tulipanki cudne też mam właśnie pokazałam jednego wielkoluda. :;230
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p

Post »

Milcia120 pisze:A ta laurowiśnia to do czego się ją używa, tulipany ;:oj zachwycające takich jeszcze nie widziałam. Fajnie że dzieciaczki są tak za sobą.
Milciu Laurowiśnia to krzew ozdobny zimozielony ,na wiosnę jak nie przemarznie kwitnie pachnącymi baziami, po przemarznięciu jeśli tak nastąpi obcina się do ziemi a ona jest tak żywotna że odbija od nowa, warto ją mieć, nadaje się na żywopłoty, owoce podobno wytwarzają się ale rzadko , są to ciemne jagody ,może smak ich poznam w tym roku bo tak ładnie zakwitła :wit
DTJ_1 pisze:Buziaki dla trójeczki ukochanej, szybko czyjeś dzieci i wnuki rosną. A moje ciągle małe ;:306 .

Laurowiśnie do czegoś się używa?, nie mam , ale liczę że kiedyś też poznam jej zapach, jest śliczna . I pierwszy powojnik ;:215 .
Dorotko niestety czas tak szybko ucieka ,po dzieciach i wnukach widzimy jak nam lat przybywa, laurowiśnię dostaliśmy w prezencje na którąś rocznicę ślubu ,jak na razie spisuje się znakomicie, pomału zaczynają otwierać się powojniki,może szybciej by kwitły ale to zimno hamuje :wit

nasza wędzarnia prawie gotowa

Obrazek
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”