W dzień było cieplutko ,wieczorem dość mocno popadało ,maj potrzebuje deszczu,
lecz dlaczego zaraz jutro temperatura obniży się
Moniś wnuczęta dziękują za uściski i przekazują Tobie
krzew z żółtymi kwiatkami to moja krzewuszka, w zeszłym roku słabo kwitła ,za to w tym daje mi zadowolenie,po przekwitnięciu muszę ją jakoś uformować ,bo taka jakaś potargana
Marysiu dziękuję ,wnusie odmładzają babcię o kupę lat do tyłu,
Milcia skarby rosną a żebyś wiedziała jak one kochają się nawzajem,coś wspaniałego ,
za pochwały bardzo dziękuję ,na tyle na ile mam czas dbam o mój raj
Ewuniu roślinki na mojej działeczce rozrastają się ładnie ,to mnie bardzo cieszy ,ale też były straty , pierys i kalina padły i nie wiem dlaczego ,jeden clematis Dr Ruppel zmarzł ,na szczęście wypuszcza od korzenia,
owocowe zawsze ślicznie kwitną,lecz nie zawsze są owoce
wnuczęta kochane i bardzo grzeczne
dokupuję tulipanki co roku,między innymi strzępiaste,jestem ciekawa czy takie pozostaną i nie wyginą
Kasiu na wszystko brakuje mi czasu ,na działkę bo chciałabym wprowadzić wiele zmian , na forum,na wnuki też ,jeszcze trochę i nadrobię stracony czas,emeryturka już niedługo
Iwonka czas spędzony z wnukami jest bezcenny,najbardziej kocham ten letni czas,kiedy mogą bawić się na mojej działeczce na świeżym powietrzu i zajadać smaczne owoce
na działeczce nieraz pielę chwasty przy księżycu
po raz pierwszy poznałam zapach kwiatów laurowiśni ,silnie i pięknie pachną
z kolei urzekła mnie wielkość tych tulipanów ,mają prawie metr wysokości i kwiaty jak u lilii,dla porównania te mniejsze

[
oraz pierwsze kwiaty na clematisie