Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

AGNIESZKO,jakiego koloru jest michalkovici :?:
Bo wygląda na nowa odmianę :wink:
Pozdrawiam,
Sławek
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aga u nas co noc przymrozki raz więcej na minusie raz mniej ale ja się cieszę że tak jest bo roślinki trochę muszą przyhamować .
U Ciebie już i tulipanki kwitną a u nas jeszcze nie, przekwitły krokusy i przylaszczki a teraz zaczynają hiacynty.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Aguś,jak zwykle nie zawiodłam się patrząc na Twój ogródek ,tyle pięknych kwiatuszków już Ci kwitnie dużo słoneczka życzę,pozdrawiam :wit ;:3 ;:168
Aga72
100p
100p
Od: 18 lip 2013, o 16:14

Post »

Coraz więcej kolorków pokazujesz Agnieszko.Potrzeba tylko deszczu i cieplejszych nocy bo roślinki mam wrażenie jeszcze trochę śpiące.Ale jak pózniej wszystko ruszy to nie nadążysz z robieniem zdjęć.Wyobrażam sobie jaką radość i satysfakcję daje ci twój pięknie ukwiecony ogród.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Dorotko ciesze się, że zajrzałaś ;:196
Moje pierwiosnki omszone strasznie marne :roll: nawet nie wiem, czy zakwitną w tym sezonie, bo zrobiły się takie wymoczki, że aż żal na nie patrzeć :roll: W zeszłym roku gdy przerabiałam bylinową rabatę to przesadzałam je......( wstyd się przyznać, że było to w upały, więc się nie przyznam ;:224 ) i to im się najwyraźniej nie spodobało.... Najważniejsze, ze żyją, więc pomalutku się wzmocnią....

Geniu kokorycz to straszne maleństwo i bardzo mnie cieszy, że pokazała kwiatuszki.... myślałam, ze nie przetrwała i niespodzianką było dla mnie gdy ją odnalazłam :D

Edytko to Szachownica Michajłowskiego .... kostkowate mają już śliczne pąki, ale jeszcze nie zakwitły.... uwielbiam te maleństwa, muszę posadzić sobie jeszcze inne :D
Wiosna moja przyszła znacznie później niż w innych rejonach, ale nadrabia błyskawicznie.... każdego dnia zakwitają nowe kwiatuszki :D
Uściski ;:196

Sławku to najzwyklejsza Szachownica Michajłowskiego :D coś ją podjadło i słoneczko prześwietla, więc może sprawiać inne wrażenie :D
Ja również bardzo pozdrawiam :D

Jolu u mnie też niestety spore przymrozki nocą..... każdego ranka kwiaty omdlałe, ale na szczęście w dzień podnoszą się.... U mnie jeszcze kwitnie troszkę krokusów... ale to już końcówka.... a tulipanki faktycznie z dnia na dzień pojawiają sie kolejne :D Jesienią posadziłam sporo odmian wcześniutkich botanicznych i bardzo jestem z tego zadowolona :D

Martusiu dziękuję za miłe słowa, cieszę się, że moje kolorowe, wiosenne obrazki sprawiają Ci przyjemność :D
Tobie również słoneczka ;:196

Aguś faktycznie każdego dnia pokazują się kolejne kolorki :D U mnie wczoraj raz zagrzmiało i nawet chwilę popadało..... ale nawet nie 10 minut :roll: Tylko troszkę kurz spłukało....
Masz rację..... ogród sprawia mi ogromną radość ;:167
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Agnieszko uroczo u Ciebie :wit
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aga, każde wejście do Twojego wątku powoduje, że zaczynam wzdychać...te kolory, ta ilość różnorodnego i pięknie obfoconego kwiecia. :D U mnie też nocne mroziki , rano zobaczyłam biel w ogrodzie, moje wczoraj posadzone brateczki dziwnie wyglądały o poranku...ale po powrocie z pracy ucieszyły mnie swoją niezawodną kondycją.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
santia
500p
500p
Od: 16 mar 2011, o 22:15

Post »

Wiosenka wiosenką, ale do zdjęć to Ty masz rękę. Bardzo lubię je oglądać ;) Miłego wieczoru ;)
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Wiosna u Ciebie ruszyła pełną parą.
A u mnie się zatrzymała :(
Tak mało kwitnie, a wiesz, że ja najbardziej lubię kwiaty w ogrodzie. Muszę temu zaradzić
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu dziękuję, cieszę się, że podoba Ci się ;:196

Gosiu wielką przyjemność mi sprawiasz swoimi słowami, dziękuję ;:196 Miło mi bardzo, że podoba Ci się :D
U mnie też rano kwiaty mają zwieszone główki, a łodyżki robią się takie wiotkie.... ale na szczęście w dzień podnoszą się i jest ok....

Santio nawet nie wiesz jak cię cieszę, że podobają Ci się fotki.... to dla mnie ważne, uwielbiam zdjęcia, ale jestem kompletnym amatorem w tej dziedzinie. Tym bardziej się cieszę, że mogą się podobać ;:180

Gosiu faktycznie z dnia na dzień więcej kwiatuszków rozkwita :D Bardzo lubię te wczesnowiosenne, które niesamowicie cieszą po długich szarych miesiącach..... Mam jeszcze spore braki w tej dziedzinie....np, po zeszłorocznej przeróbce dużej rabaty kwiatowej moja spora kolekcja pierwiosnków drastycznie zmalała..... większość oddałam, bo nie miałam miejsca, żeby posadzić.... teraz, gdy roślinki ju powychodziły, okazuje się że jednak miejsce na nie znajdzie się i muszę znów się o nie postarać..... bo pusto bez nich.... Sasanki też wydają się jakieś mniej okazałe niż zwykle.....
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Aguś, późne dobry wieczór!

Mam trochę zaległości w Twoim wątku, ale widzę, że wiosna która początkowo powoli się rozkręcała, teraz uderzyła kwieciem ze zdwojoną siłą :) Pięknie jest... Twój ogród od zawsze kojarzy mi się z nasyconymi barwami. Dziękuję za każdorazową dawkę energii!

Pozdrawiam Cię gorąco... ;:196
A
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47

Post »

Aguś...te Twoje rabatki i mnogość kwiecia są powalające ;:138 ;:180 .
Ale roboty z tym przybytkiem nie zazdroszczę...masz co robić ;:224 .
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Wspaniałe zdjęcia ślicznej wiosny :D Znów widzę, że mój ogród daleko w tyle, ale w końcu i ja się doczekam szachownic. Liście już się pokazały, więc pewnie jakieś zakwitną :D
Po nocnym przymrozku jakoś nie chce zrobić się cieplej :evil: W dodatku dmucha zimny wiatr-tak przez cały ostatni tydzień. Mam zamiar jednak ubrać się odpowiednio i skończyć cięcie róż.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguniu, niestety, zaległości to teraz norma, u mnie również ogromne :roll: ..... tyle obowiązków w ogrodzie, a i poza nim mnóstwo... ale bardzo się cieszę, ze udało Ci się znaleźć chwilkę i zajrzałaś ;:196
Dziękuję Ci za miłe sowa o moim ogródku, ciesze się, że działa na Ciebie energetyzująco :D kolorków faktycznie jest w nim sporo..... wiosna ociągała się bardzo, a teraz pędzi :D
Ja również bardzo pozdrawiam i miłego dnia na uczelni ;:196

Kasiu faktycznie pracy jest całkiem dużo..... ale na szczęście z plewieniem coraz mniej, bo rabaty takie gęste, ze zielsko nie ma gdzie wyrastać.... najbardziej pracowita jest wczesna wiosna, a później późna jesień.... Wtedy pracy jest ogroooom :lol:

Ewuniu u mnie jest tak, że wiosna bardzo ociąga się i późno przychodzi, ale jak już jest, to pędzi na wyścigi i kwiatuszki w bardzo dużym tempie zakwitają :D Teraz każdego dnia pokazują się nowe kwiaty.... ale zimno jest, niestety.... powietrze mroźne i bardzo silny i lodowaty wiatr.... na szczęście słoneczko ładnie świeci... Ja chyba dziś nic nie będę robiła w ogródku..... mam nadzieję, ze już po weekendzie będzie znacznie cieplej....
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Cześć Aga
Ja też zdecydowałam się na zdjęcie włókniny z jednej rabaty i teraz już wiem że dobrze zrobiłam po odsłonięciu kawałka ziemi wszystkie korzenie drzewek są na wierzchu do tego pod włókniną ścielą się grube korzenie sumaka które będę musiała wydziabać jak już wszystko pościągam bo mam tam kupę kamyków do wywiezienia.
Miłego weekendu
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”