Ja moje pomidory Bawole serca i żółte NN, które są generatywne posadziłam dodając w dołki ziemię z Biedronki i nic nie dokładam z nawozu - wszystkie maja wyraźny nadmiar jedzonka.aalal29 pisze:Ja w tym roku jestem bardzo zawiedziony odmianą malinowy kujawski,tzn głwnie jego wyglądem,mam 10 odmian pomidorów,wszystkie rosną pięknie i zdrowo,oprócz ww odmiany,której mam 6 krzaków,wszystkie listki poskręcane do środka,stosunkowo małe w porównaniu do innych i choć krzaki nie mają żadnych oznak chorobowych ,to wyglądają jakby im wyraźnie czego brakowało,a może odwrotnie są przedobrzone?Sąsiadowi też dałem kilka odmian i wszystkie są fajne oprócz malinowego kujawskiego.Nie wiem czemu tak jest ,wszystkie pomidory są traktowane tak samo,tzn są podelwane codziennie i co jakieś 10 dni gn.z pokrzyw,a może ten typ po prostu tak ma?
Twoje malinowe kujawskie mogą być odmianą generatywną i po co im dokładasz jedzonka jak one już go zwracają

Co roku ludzie kiwają głowami jakie Bawole chore, liche, a one wydają owoce po 0,5 - 1kg

Ten typ tak ma.
Pokaż zdjęcia

--------------------------------------
Te pomidory są posadzone co 25 cm a widać jakie są szczupłe - widać przerwy pomiędzy nimi:

Ale owoce na tych mizerotach niezłe: