Kobea i jej uprawa cz.3
- arameic
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 kwie 2012, o 21:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kobea i jej uprawa cz.3
Elzwira, moja kobea spędziła zeszły sezon na balkonie w doniczce o średnicy 30 cm. Docelowo posadziłam ją tam w maju, kwitnienie rozpoczęła w lipcu, zarosła mi gęsto całą kratkę, zbitą specjalnie dla niej, a następnie przepełzła na kolumnę pod stropem budynku, aż straciłam ją z oczu
.

-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 3 kwie 2014, o 16:46
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moje same sie rozgalezily bez przycinania.W sloneczne dni bardzo szybko rosna.Mam nadzieje, ze za kilka tygodni znajda sie juz na balkonie.

- kaja_krys
- 200p
- Od: 17 lip 2012, o 10:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
[quote="janek45"]Ja Marysiu jak uciąłem tak wstawiłem do wody i po 3 tyg.były korzonki
witam,
Janek45- czy w ubiegłych latach też ukorzeniałeś swoje kobełki? jeśli tak to w jakim okresie (marzec,kwiecień??) i kiedy te ukorzenione zaczynały kwitnąć? Czy kwitły w terminie jak roslina mateczna? Czy jeżeli teraz rozpocznę ukorzenianie to jest szansa, że będą kwitły? Czy też należy liczyć wyłącznie na zielona masę?
witam,
Janek45- czy w ubiegłych latach też ukorzeniałeś swoje kobełki? jeśli tak to w jakim okresie (marzec,kwiecień??) i kiedy te ukorzenione zaczynały kwitnąć? Czy kwitły w terminie jak roslina mateczna? Czy jeżeli teraz rozpocznę ukorzenianie to jest szansa, że będą kwitły? Czy też należy liczyć wyłącznie na zielona masę?
Pozdrawiam Krystyna
- janek45
- Od: 5 sie 2012, o 07:01
Krysiu mam ją drugi rok w zeszłym roku dopiero o niej usłyszałem od forumowiczów i kupiłem późno sadzonkę w Lipcu ,nie zdążyła mi zakwitnąć choć miała małe pączki pierwszy raz ukorzeniałem ,a przyciąłem kiedy widziałem że jest spora i wstawiłem do wody.
Piękna kobea i taka gęsta.Ile razy była uszczknięta?
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 3 kwie 2014, o 16:46
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jedna z moich Kobeii zainstalowalem juz na balkonie,mam nadzieje, ze nie bedzie juz przymrozkow.
-
- 1000p
- Od: 22 maja 2013, o 20:16
Tam są widoczne trzy sadzonki, były uszczykiwane ze dwa razy każda. Na dodatek przeniosłam je na parapet zachodni aby trochę przystopowały ale one nic z tego sobie nie robią i dalej rosną
Janek twoje też są piękne .

Janek twoje też są piękne .

- janek45
Ładne może są ale mszyce je polubiły robię polowanie na okrągło 

-
- 1000p
- Od: 22 maja 2013, o 20:16
To życzę powodzenia w polowaniu , moje jeszcze w domku. 

Chciałabym zasadzić moją kobeę przy pergoli, do gruntu, oczywiście po przymrozkach. Czy po 1 sztuce po obu stronach wystarczy, czy będzie za rzadko?
- janek45
Starczy ona się bardzo rozrośnie!millie pisze:Chciałabym zasadzić moją kobeę przy pergoli, do gruntu, oczywiście po przymrozkach. Czy po 1 sztuce po obu stronach wystarczy, czy będzie za rzadko?