Od przybytku głowa nie boli......

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Od przybytku głowa nie boli......

Post »

ra_barbara....jak tylko się zawiążą nasionka będę dzielić...tylko zapylaczy na na niej nie widzę - a podglądam...swojego tam nie wyslę bo juz nie da rady :;230 :;230

RUDA...byłam i widziałam - jeszcze mam troszkę czasu na decyzję to Was pomęczę i na pewno doradzicie
tarasi może nie cudo ale też mi się podoba, potrzeba jeszcze trochę nakladów ale to przyszłość

MARYSIU..parasol to by wylądaował u sąsiada bo on jest wysoko i jak wiatr powieje to wiele rzeczy fruwa, myślimy o markizie ale tylko na części tarasu, poza tym my mamy kąt do posiadych poza tarasem, w cieniu orzecha
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Louis Odier Ewa też poradziła mi na pergolę :D A kto jak kto, ale Ewa się zna :uszy Po 10 miesiącach wygląda tak

Obrazek
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Krysiu, bardzo podoba mi się Twój tarasik, na prawdę bardzo elegancko się prezentuje, ta biała ostróżka przepiękna, znasz może jej nazwę?
Wyobraź sobie, że ja również posadziłam Edenkę przy pergoli ;:306, co prada wiedziałam, że za wysoka nie urośnie, więc posadziłam koło niej drugą z tym, że skusiłam się na taką tescową ;:223 , no i sobie coś rośnie tylko, że nie wiem co i kwiatów żadnych nie widać, więc i mnie pewnie przyjdzie pomyśleć o dokupieniu jeszcze jednej pnącej, jeśli nie doczekam się jej kwitnienia albo okaże się, że kolor nie ten.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ILONKA...że Ty nie tak posadziłaś ;:306 przecież u Ciebie wszystko z głową sadzone...u mnie to szybko i nagle a znasz powiedzenie co nagle to po diable
swoją Edenkę na pewno przesadzę bo na dwie to miejsca tam nie ma, ale teraz już mam prawie upatrzoną...patrzyłam u Ewy G.......ale na tą chwilę nie ma jej w ofercie - poczekam.
Tarsik to kawał tarasu bo 3,5 x 8 metra więc na ostateczne wykończenie musi troszkę poczekać, biała ostróżka faktycznie urocza - kupiłam ją na FO w wątku sprzedażowym od Adriana, ale ma jeden mankament nie chce zawiązywać nasion.

ANIU Luis Odier mam, tylko nie w tym miejscu posadzoną, ale jak się uda to też będzie robiła za pnącą

zaczyna u mnie kwitnąć różowy przetacznik....

Obrazek

na moim dużym orzechu pojawiają się takie ptaszki....znam się na kwiatach, na ptakach niewiele
liczę tutaj ma MIŁKĘ, ona w tym jest dobra.
Obrazek

tutaj było widać wyrażnie walkę, najpierw wrzask a póżniej taki widok.

Obrazek

i po akcji

Obrazek
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Ojej Krysiu! Ja mam codziennie taką samą akcję! To młode sójki uczą się życia! Broją skrzeczą, biją się po krzakach i w zasadzie się nie boją ludzi. Są takie pocieszne i już ładnie opierzone ;:173
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit
Krysiu, biała róża wygląda mi na pnącą Schneewittchen. A ptaszek to sójka :D
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Niestety Krysiu jak sójki zamieszkały w okolicy to inne ptaszki się wyprowadziły :?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MARYSIU...nie widzę sikorek a było ich dużo, czyżbyś prawdę mówiła....

MUFKA...jeżeli ICEBERG jest pnącą to może być ona i taka nazwa jeszcze w moim kajecie istnieje - LYKKEFUNDI

MIŁKA...ale gnizda nigdzie nie widzimy, orzecg jest dla nich polem bitwy jak patrzymy
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

W zimie pojawiły się sójki i w moim karmniku została jedna zmiana karmy do wiosny ani sikorek, ani kowalików, ani nawet dzięciołów nie było i powiem Ci po cichu, że mimo że są ładne nie lubię sójek ;:185
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MARYSIU.....jak się z nimi rozprawić ;:88 bo ja bardzo lubię sikorki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

U mnie po zimie chyba same się wyniosły ;:7 ja im nie pomogłam ;:306
Sikorki pracują dla nas to bardzo pożyteczne ptaszki ;:333
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

Iceberg jest i niska i pnąca :wink: Lykkefund rośnie do 5 m, raz ale bardzo obficie kwitnie. Kwiaty ma mniejsze i lekko kremowe.
Niestety sójki to rozbójniki :(
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
stokrotka1805
200p
200p
Od: 24 lut 2013, o 22:22

Post »

Witaj Krysiu!
Nie tak szybko wróciliśmy do domu i nie od razu! Najpierw pojechaliśmy do Częstochowy, zaciągnęłam M. na Jasną Górę, żeby go ksiądz święconą wodą pokropił i złe z niego wygnał :;230 Nie wiem, czy to coś dało, ale w tym tygodniu ogród wykosił! Potem byliśmy u rodziny M. i załapaliśmy się na obiad. Zadziwiło mnie jak tam u nich zdrowo rosną warzywa, aż miło patrzeć. Zero oprysków czymkolwiek. Później pojechaliśmy jeszcze do Igi (Jagodka) z FO - koło Zatora, ma cudną magnolię, musiałam ją zobaczyć, choć bez kwiecia. Następnie wstąpiliśmy na chwilkę do córki do Krakowa i w domu byliśmy w poniedziałek nad ranem. Dopiero po powrocie zaczęłam przeglądać wątki poznanych ludzi i jestem załamana, jestem "sto lat za murzynami" ze swoim ogrodem. Najgorzej, że dopadła mnie rwa kulszowa, a chwasty rosną. Podziwiam Janusza, gość już nie młody, a werwy niejeden mógłby mu pozazdrościć ;:306
Ja muszę nauczyć się jeszcze sporo, dzisiaj usiłowałam robić zdjęcia i jak zobaczyłam efekty, to mina mi zrzedła :(
Pozwolisz, że będę zaglądać do Twego wątku.
Pozdrawiam serdecznie.
Lidka
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Lidka Ty wątek zakładaj ;:108 a nie marudź.Rwa kulszowa to efekt "ocieplenia klimatu" pod wiatą w piątek, z dala od ogniska, ja miałam to samo i jeszcze więcej nawet.... ;:131
Krysiu piękne zdjęcia kolorowych sójek, Ci się udało zatrzymać w kadrze ;:63
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Tarasik super się zapowiada. Dalie w sam raz teraz. Mój taras obsadzony mam różami - Eden, Cardinal, JPII, Chopin, Westerland, powojnik Jacmanii, żuraweczki i dwie chryzantemy zimujące, oprócz tego narcyzy i białe tulipany ;)
Pozdrawiam - Justyna
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”