Wiejski eksperyment Pat - ogrodowe plany 2013

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wiejski eksperyment Pat - ogrodowe plany 2013

Post »

survivor26 pisze: ......Alu, witam u siebie i dziękuję za link, choć szkoda, że nie napisałaś co to, bo gdyby dziewczyny nie napisały, to bym w życiu nie otworzyła, gdyż mam zakodowane, żeby nie otwierać nieznanych łączy :wink:.......
I dobrze masz zakodowane...ja otworzyłam , spojrzałam i skręciło mnie w korkociąg z chciejstwa nieodpartego. Teraz nie ma siły - muszę mieć tę książkę - a reprint tego tomu kosztuje z przesyłką ponad 70 złotych :?
Co wejdę do Ciebie to jakąś książkę wypatrzę......
Alasz
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 6 lut 2012, o 12:41

Post »

Przepraszam Pat, już dopisałam opis linka, to tak z emocji, pisemny debiut chociaż czytam od lat...
filan
100p
100p
Od: 16 maja 2012, o 22:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja też niezbyt lubię wchodzić na nieznane linki. Dobrze, że jedna z dziewczyn napisała, że to książka. Weszłam i ściągnęłam sobie w pdf i teraz mam co czytać :heja
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pati, wyłamię się jednak i napiszę o pogodzie. Miałam dziś -25*. mam nadzieję, ze zima wiosną ustanowiła już swój rekord i pójdzie sobie za morze.
Podobnie jak Ty wbrew pogodzie sieje w domu. wysiane we wtorek nasionka już wychodzą spod ziemi. Kanny juz z donicach pędzę, tulipany w donicach wychodzą. Urządzę sobie swoją prywatną wiosnę w domu. Co prawda dach jeszcze szczelny, ale mam okna w dachu i w razie potrzeby otworzę jak pnącza będą się wyciągać.
Pomidory wciąż nieposiane.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Pati co przegapiłam o jaką książkę chodzi... :?:
..chyba dostanę rozgrzeszenie muszę dziś siewki pikować bo cosik dzieje sie z nimi... :oops:
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
EwaM
500p
500p
Od: 1 gru 2007, o 13:19

Post »

Trochę mojej wiosny ku pokrzepieniu serc ;:301

Obrazek
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

eeeee...nie zaimponujesz mi, Ewo, wiosną, mam taką samą albo i lepszą :wink: Zdjęcie porównawcze, które wklejałam to sprzed domu, południowa wystawa słońce śnieg stopiło, mróz róże zżera...za domem zaspy są takie bardziej konkretne :roll: Nic to, grunt że słońce jest, ja już się nastawiłam na prowadzenie całorocznego ogrodu w domu, więc byle siewki rosły :wink: Dziś pikuję lobelie, z Wrocławia mam nadzieję przywieźć sobie białe skrzynki balkonowe, między nimi postawię moje pastelowe doniczki puszkowe, wrócę z wyjazdów to sobie jeszcze na okna widoki tropikalne ponaklejam i będzie cudnie ;:224

Misiu, ależ pikowanie to wyższa konieczność, a nie praca zarobkowa, więc na pewno dyspensę masz :) A wspomniana książka to: Ogród przy dworze wiejskim , Ala wstawiła link do wersji zeskanowanej, ja na razie nie mogę obejrzeć, bo ten internet zdechnięty, ale jak go odzyskam to zamierzam poczytać co nieco...zanim kupię wersję papierową :wink: W spisie udostępnionych w ten sposób książek dojrzałam też inne obiecujące pozycje :wink:

aaaa znalazłam też tę książkę trochę taniej, o tutaj

A przy okazji wykonałam dalsze poszukiwania, okrojone ze względu na ślimaczą szybkość netu i znalazłam jeszcze to:
ogród ziemiański - też częściowo z powyższej książki.

I nadal poszukuję książek opisujących życie, domy i ogrody na przedwojennym Dolnym Śląsku, jakby komuś z Was w oko wpadło :)

A z tą analogią do pociągu...ja to jednak wolę wiedzieć, kiedy przyjedzie...nie mam w sobie na tyle spokoju zen, żeby cierpliwie siedzieć na peronie dawno po godzinie planowego odjazdu i czekać grzecznie, że może jednak ten pociąg przyjedzie...ja to raczej latam od informacji do kasy, miotam się po peronie, wydzwaniam do znajomych i rodziny poinformować, że pociąg się spóźnia, napadam na sprzątaczki dworcowe z żądaniem udzielenia informacji i takie tam... :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Pati dziękuję nie mogę wyrobić się na domowych zakrętach wpadam na Fo troszkę pobuszuję i znikam...
chyba mam za dużo obowiązków...a i jeszcze opatrunki codziennie robię eM a w ogóle nie narzekam słońce świeci
będzie dobrze... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

I co, Pati, udało Ci się kiedykolwiek tym szamotaniem i miotaniem się po dworcu przyjazd pociągu przyspieszyć :?:

Stoik - Jagoda
EwaM
500p
500p
Od: 1 gru 2007, o 13:19

Post »

Nie sądzę, ale para uchodzi :D
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

EwaM pisze:Nie sądzę, ale para uchodzi :D
Otóż to, a jak pary dużo to może człowieka siłą wściekłości nawet te kilka kilometrów bliżej celu ponieść :;230 No i pozostaje jeszcze kwestia logistyki przy małych dzieciach niezwykle ważna..no bo wyobraźmy sobie, że się w ogóle prognoz nie czyta, budzi się człowiek, powiedzmy dzisiaj, patrzy za okno, a tam śniegu nie ma, słońce grzeje i 15 stopni...no i człowieka trafia, bo dziś nie ma szans na wyjście do ogrodu...a gdyby wiedział z wyprzedzeniem, to chore dziecko numer jeden nafaszerowałby wieczorem syropami i rano wypchnął do przedszkola, dziecko chore numer dwa nafaszerował melisą, żeby dzień przespało, a przede wszystkim sam wstał o 4 rano i poleciał z widłami w teren :)

Na szczęście dziś, jak co dzień -5 z rana ;:224
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Tak, ja też próbuję znajdować dobre strony "pięknej zimy tej wiosny" :wink: ...mogę sobie siedzieć w ciepełku...nigdzie nie muszę gnać, żadnej logistyki nie muszę uprawiać...a ponieważ nie patrzę przez okno na ogród, bo daleko Ci on, to myślę sobie tylko filozoficznie: "no cóż, nie mam na to wpływu, rośliny muszą sobie jakos poradzić..." :wink:
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
jarzebinka82
200p
200p
Od: 10 lip 2012, o 16:34

Post »

O i to jest właśnie sposób na wredną panią Z. Olejemy ją i znajdziemy 100 powodów, dla których jej pobyt wychodzi nam na dobre :wink: . Idę o zakład, że się wkurzy i sobie pójdzie ;:306 . Ja np. mam więcej czasu na dzierganie i większe szanse skończyć poncho dla córci przed nadejściem wiosny :lol: .
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38

Post »

Olejemy ją i znajdziemy 100 powodów, dla których jej pobyt wychodzi nam na dobre
Wchodzę w to. ;:209
Mam czyste psy i nie mam piachu w salonie.
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

przykro mi ,ale ja nie znajduję żadnych pozytywów w przeciągającej się w nieskończoność zimie ;:174 ,ale jak zajmę sie pichceniem świątecznym to trochę odżyję - mam nadzieję :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”