Kawałek nieba wiewióreczki
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kawałek nieba wiewióreczki
No zakupy fajne, cebulki dorodne, a na działeczce prace wiosenne rozpoczęte, to lubimy prawda 

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Anetko,super miałaś wycieczkę ,aż zazdroszczę chociaż troszkę męczącą ,ale to wszystko do pokonania ,lilie pięknie będą wyglądały w ogródku w którym kotek tak się rozciąga ,uwielbia Twoje towarzystwo i Twój ogródek ,a na wystawie na zdjęciach rozpoznaję tylko Ciebie,bo znam Cię ze zdjęć wycieczkowych ,pozdrawiam 

- Ewiczka52
- Od: 1 lut 2012, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
ANETKO
Piękny ten stolik z fotelami
Warto chyba było jechać i tak dużo zobaczyć.

Pozdrawiam Ewula
- lanceta
- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Anetko, zawitałam do Twojego wątku, a tu tyle znajomych.Na razie pobieżnie ,przeleciałam strony - ale, zapewniam,że obejrzę szczegółowo.Po tym co zdążyłam zobaczyć , moje uznanie i podziw dla Ciebie. 

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Anetko witaj w marcu
Gardenia za Tobą i ciekawe zakupy.Lilie i dalie to co lubię
Ten fotel listek biały
Twoja Zuza to bardzo zabawny kot, jak się fajnie wygrzewa i robi gimnastykę w słonku.Masz z niej pociechę.
Moja Gabi też uwielbia działeczkę
Sporo krokusików u Ciebie się pokazało.Ja na jesieni znów nie posadziłam tych maleństw, a teraz wypatruję oczyma w innych wątkach, bo sama nie mam
Też posiałam kilka pojemników.Lobelii tylko zapomniałam, ale jeszcze spróbuję.
Buziaki

Gardenia za Tobą i ciekawe zakupy.Lilie i dalie to co lubię

Ten fotel listek biały

Twoja Zuza to bardzo zabawny kot, jak się fajnie wygrzewa i robi gimnastykę w słonku.Masz z niej pociechę.
Moja Gabi też uwielbia działeczkę

Też posiałam kilka pojemników.Lobelii tylko zapomniałam, ale jeszcze spróbuję.
Buziaki

- wiewioreczka
- 500p
- Od: 11 maja 2012, o 23:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam ciepło Wszystkich gości
Już bym gnała na działeczkę, ale kaszel mnie dziś tak dusi, że daje sobie lekko na wstrzymanie. Wychodzi chyba że ostatni tydzień po pracy targałam ziemie z paczkomatu, 30 szt żywopłotu i 4 tuje. Wszystko jeszcze czeka na wsadzenie
Oczywiście też kilka kapersów wpadło w łapki. Zamówiłam też kolejną ziemie i dalie oraz mieczyki. W piątek ruszam na objazdówkę wekendową na zwiedzanie w Austrii kopalni soli Halstaat oraz Salzburga
Krysiu bardzo bardzo dziękuje za zdjęcia i mnie bardzo bardzo miło było Ciebie poznać i mam nadzieję, że za rok znów się spotkamy
Będę kibicować żeby ładnie zakwitły Twoje zakupy
Madziu ja ostatni raz na targach tych byłam 3 lata temu, bardzo bardzo mi się podobało i cudowne spotkanie i dużo inspiracji do ogrodu, szkoda tylko że to tak daleko. Można też fajne cebulki kupić, w bardzo fajnych cenach. Są też drzewa i krzewy ale to nie na pociąg. Jak pracę na działeczce? Jednak stanęło, że będę robić ogrodzenie w tym roku, od strony lasu te ok 25m siatki i słupków. Sąsiad mi załatwił, że jak puszczą wodę to on się podejmie z takim kolegą. Jeszcze dach muszę też robić w tym roku. O czarnej dalej cisza? Kurcze strasznie mi jej szkoda. Ja dziś w domu uziemiona a jest Walne dziś. Wybierasz się?
Arkadiuszu dziękuje za wizytę i tyle ciepłych słów pod adresem skromnej działeczki i słodkiej Zuzi
Szczerze wypatruje Twoich kolejnych wypraw. W przyszły wekend ruszam na objazd po Salzburgu i Halstaat
Iwonko jak najbardziej prace wiosenne rozpoczęte i idą pełną parą. Już kilkanaście worów poszło a jeszcze mnóstwo czeka na spakowanie
Myślałam nawet czy by nie kupić rozdrabniarki ale to cena moich 2 wekendowych wyjazdów. Posadziłam już 20szt żywopłotu i domówiłam kolejne 30szt tym razem takie giganty przyszły, że szok i jeszcze nie posadzone.
Martuś miło mi Ciebie gościć
Zuzia szaleje a my też ciągle coś targam do ogródka. A to ziemie humus 50l a to ziemie do borówek a to żywopłot a to tuje i tak ciągle coś. Dziś mam dzień na regeneracje bo kaszel męczy i strasznie wieje. Zapowiadają też deszcz
Ewo oczywiście że warto bo wspaniałe spotkanie, masę inspiracji i oczywiście zakupy
Lodziu bardzo bardzo miło mi było Ciebie poznać i mam nadzieje, że za rok znów się spotkamy
Dziękuje za ciepłe słowa pod adresem działeczki. Ja na niej sama gospodarowałam kilka lat i dopiero od roku mam męską pomoc
Aniu cudownie Cię widzieć
Jak zdrówko? Mnie dziś coś kaszel męczy i nie ma działeczki, w sumie też wieje i na deszcz idzie. Zuzia jest przekochana. Zamówiłam jeszcze 2 dalie i mieczyki
Czytałam że pomidorki będziesz
U mnie dymka szaleje i nasturcja i dynia nawet a ja mam jeszcze inne tylko nie ma już miejsca na parapecie póki co
W sumie się zastanawiam czy dalii nie wsadzić wcześniej do doniczek, tylko miejsca nie ma. Dzień domowy dziś to mam w planie jajka na wielkanoc już dziubać pomału. Rodzinka ma ubaw że tak wcześnie zaczynam ale praca, działka, wyjazdy i się mało czasu robi
30szt ligustru, który Zuzia odwadnia

Dymka na szczypior do jajeczek

Nastrurcja z dynią

Wcale nie obgryzałam liści krokusów

W końcu się zajęli a nie tylko gapią w ziemie

Krokusy

Nakupiłam 6 różnych kapersów orliki, liliowce , floksy nawet konwalie majową. Tylko nie wiem kiedy to do ziemi mogę wsadzić

Pozdrawiam ciepło

Już bym gnała na działeczkę, ale kaszel mnie dziś tak dusi, że daje sobie lekko na wstrzymanie. Wychodzi chyba że ostatni tydzień po pracy targałam ziemie z paczkomatu, 30 szt żywopłotu i 4 tuje. Wszystko jeszcze czeka na wsadzenie

Krysiu bardzo bardzo dziękuje za zdjęcia i mnie bardzo bardzo miło było Ciebie poznać i mam nadzieję, że za rok znów się spotkamy

Madziu ja ostatni raz na targach tych byłam 3 lata temu, bardzo bardzo mi się podobało i cudowne spotkanie i dużo inspiracji do ogrodu, szkoda tylko że to tak daleko. Można też fajne cebulki kupić, w bardzo fajnych cenach. Są też drzewa i krzewy ale to nie na pociąg. Jak pracę na działeczce? Jednak stanęło, że będę robić ogrodzenie w tym roku, od strony lasu te ok 25m siatki i słupków. Sąsiad mi załatwił, że jak puszczą wodę to on się podejmie z takim kolegą. Jeszcze dach muszę też robić w tym roku. O czarnej dalej cisza? Kurcze strasznie mi jej szkoda. Ja dziś w domu uziemiona a jest Walne dziś. Wybierasz się?
Arkadiuszu dziękuje za wizytę i tyle ciepłych słów pod adresem skromnej działeczki i słodkiej Zuzi

Iwonko jak najbardziej prace wiosenne rozpoczęte i idą pełną parą. Już kilkanaście worów poszło a jeszcze mnóstwo czeka na spakowanie

Martuś miło mi Ciebie gościć

Ewo oczywiście że warto bo wspaniałe spotkanie, masę inspiracji i oczywiście zakupy

Lodziu bardzo bardzo miło mi było Ciebie poznać i mam nadzieje, że za rok znów się spotkamy

Aniu cudownie Cię widzieć

30szt ligustru, który Zuzia odwadnia

Dymka na szczypior do jajeczek

Nastrurcja z dynią

Wcale nie obgryzałam liści krokusów

W końcu się zajęli a nie tylko gapią w ziemie

Krokusy

Nakupiłam 6 różnych kapersów orliki, liliowce , floksy nawet konwalie majową. Tylko nie wiem kiedy to do ziemi mogę wsadzić

Pozdrawiam ciepło

- iwona0042
Witaj Wiewióreczko
, no natargałaś się i pochorowałaś, teraz tylko relaks, a jak się pogoda poprawi dopiero zaczniesz ogrodować, ja myslę, że jeżeli ziemię masz odmarzniętą, to możesz te roslinki już wsadzić do ziemi, to są bylinki, więc raczej nic im nie będzie
, zdrówka życzę 

- wiewioreczka
- 500p
Iwonko dziękuję bardzo i tak zrobię z kapersami
Takie ostre aż nieprzyzwoite słońce w okna świeci
Łyknęłam już coś nie coś i chyba na chwilkę sobie skoczę na działeczkę
Tylko ten wiatr
Zostawiam jajeczka ze szczypiorem prosto z dymki z uprawy parapetowej

Edit:
Bardzo bardzo wieje i leje deszcz ale udało się posadzić 30 szt ligustru

Pozdrawiam ciepło

Zostawiam jajeczka ze szczypiorem prosto z dymki z uprawy parapetowej

Edit:
Bardzo bardzo wieje i leje deszcz ale udało się posadzić 30 szt ligustru

Pozdrawiam ciepło

-
- 500p
- Od: 26 sie 2011, o 19:42
No niestety pokonały nas choroby, ani na Walne (chociaż bardzo chcieliśmy) nie dało rady. Mąż zapalenie oskrzeli, syn zapalenie gardła, ja katar z oskrzelami. Normalnie pogrom.
Super ze do ogrodzenia będziesz miała ludzi, od strony lasu to lepiej mieć coś porządnego.
Super ze do ogrodzenia będziesz miała ludzi, od strony lasu to lepiej mieć coś porządnego.
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Anetko...będziesz miała ładną ścianę z Ligustru...ja mam w ogrodzie posadzone dwie sztuki i bardzo lubię...lato..zima...ciągle zielone skorzaste liście.
Byłaś dzisiaj na działce ?...U mnie cały dzień powoduje, czekam na ciepełko.
Byłaś dzisiaj na działce ?...U mnie cały dzień powoduje, czekam na ciepełko.
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- iwona0042
Witaj Wiewióreczko, no to deszcz akurat się przydał do podlania, płot będzie rósł szybko
, tylko nie ma co szaleć na działeczce, bo pogoda nie rozpieszcza, już teraz to w końcu nie na żarty zaczyna mnie ona wkurzać 

- wiewioreczka
- 500p
Madziu Dużo, dużo zdrówka dla Was
Mnie bardzo cieszy że będzie mi kto ten płot mieć zrobić, ale to dopiero jak wodę puszczą na działkach. Byłam wczoraj w biedrze i kupiłam morelke i brzoskiinie
Dziś po pracy sadzenie
Krysiu ostatnio jestem codziennie na działce, i coś targam ciągle
Wczoraj morele i brzoskwinie
Na szczęście po wiatrach nie ma żadnego śladu, tylko puste doniczki były rozrzucone.
Iwonko mnie też ta pogoda dobija ale podobno w niedziele ma być aż 19st
Wczoraj Zuzia była obrażona że morela i brzoskwinia się cieszyły większą uwagą
Krokusy wczoraj

W lid takie cytrynki fajnie tylko nie mam miejsca na parapecie niestety

Pozdrawiam ciepło

Krysiu ostatnio jestem codziennie na działce, i coś targam ciągle

Iwonko mnie też ta pogoda dobija ale podobno w niedziele ma być aż 19st

Wczoraj Zuzia była obrażona że morela i brzoskwinia się cieszyły większą uwagą

Krokusy wczoraj

W lid takie cytrynki fajnie tylko nie mam miejsca na parapecie niestety

Pozdrawiam ciepło

- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Aneto, fajne zakupy. Ja dziś wybieram się po morelę i brzoskwinię, ciekawe czy jeszcze będą. Ogólnie to poluję wb. na lilaki, ale to pewnie za chwilę rzucą ;) Kicia śliczna, mizianko 

Pozdrawiam - Justyna
-
- 500p
- Od: 26 sie 2011, o 19:42
O Anetko super że piszesz bo nawet nie wiedziałam że już drzewka w Biedrze są. Dziękuję, jakoś te choroby nie chca się skonczyc. Mi też sadzonki z wiśni same się porobily to muszę przesadzać.
Te 19 stopni brzmi obiecująco, podobno teraz to już ostatnie chłodne dni.
Te 19 stopni brzmi obiecująco, podobno teraz to już ostatnie chłodne dni.
- iwona0042
Powiedz Zuzi, że i tak jest najpiękniejsza
a co do pogody to pożyjemy, zobaczymy
no ale
życzę