Ogródek Robaczka cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 3

Post »

Tymczasem, ja jestem ciekawa Twojej nowej różanki... :roll:

Kasiu, na nowej rabatce będą rosły przy pergolach powojniki, one mają mi zasłonić cały róg.
Nie była bym sobą, żeby tam nie wetknąć różyczek :;230 :;230 ale, to tylko jako uzupełnienie tych nasadzeń :;230
Zasadnicza zmiana następuje na obecnej rabatce różanej.
Po zdjęciu pergoli nareszcie widzę swoje róże i mam wiele miejsca na nowe różyczki :tan

Tobie życzę udanego wypadu w ogród i dobrej pogody do takich prac. :D
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu nie -dawno:) jeśli tylko jestem na forum to pierwsze co robię to oglądam swoje ulubione ogrody a Twój należy do faworytów i jestem tu regularnie ,tyle ze nie zawsze piszę:) za to oglądam z przyjemnością i czytam ,a o tym jak jestem nim zafascynowana świadczą choćby moje pytania na pm do Ciebie o różach. Z waszych wątków trafiłam do innych i od Was nauczyłam się pragnąć aż za bardzo róż.... bo kochałam je jak każdy ale teraz ciągle o nowych marzę a nie powinnam bo u mnie nie jest im tak dobrze i chorują i przemarzają ale... różową miałam na liście chciejstw Luisa Oldier czy jakoś tak się ja piszę ( wybacz dopiero się uczę) ale kiedy ja spotkałam zamiast niej skusiłam się pod wpływem koloru i sprzedawcy na Heidi Klum a jak poczytałam u Was jaka problematyczna byłam załamana, tyle ze była z kwiatami i ładnie kwitła, później odrobinę jej liście chorowały ale.... teraz ma nowe pąki i podrosła za to (żelazna) jakby się wydawało z tego co wyczytałam na forum aspirynka zgubiła wszystkie liście :) Tłumacze sobie ciągle że na tak mały ogród jak mój i na tak małą fachowość nie powinnam ich mieć zbyt wiele ale jak oglądam Wasze to choruje choruje i marzę :) Ufff ale się rozpisałam, pozdrawiam Cię serdecznie i proszę pamiętaj że każde moje logowanie na forum wiąże się z obowiązkową wizytą w Twoim raju... to rozkosz... radość... euforia.. i nie wiem jak to opisać:) bez śladu ale zawsze tu jestem
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Linetko, witaj! zapraszam do spaceru po moim ogrodzie :wit Różanka młoda, więc niewiele jeszcze jest do pokazania, ale szybko się rozrasta :uszy
April,Marzenko mam nadzieję, że pogoda dopisze, bo zapowiadają deszcz...urlop już wzięty, trzeba działać ;:65
Kasiu, bardzo dziękuję za miłe słowa ;:180 Problem z chwastami pozostaje, ale mam nadzieję, że moje roślinki też podrosną przy ogrodzeniu i z czasem się z tym uporam... ;:134
Asia, popieram petycję o wydłużenie doby o jakieś... 20 godzin :;230 Mam nadzieję, że jutro coś podziałam w ogrodzie, a w sobotę widzimy się u Ciebie :tan
Martuś, masz za sobą ciężki dzień, współczuję, ale coś mi podpowiada, że znajdujesz się w tym szkolnym "kociołku" :lol:
Majka, Twoje plany brzmią ekscytująco - mam nadzieję, że jesienią pokażesz nam swoje dokonania i szerszą perspektywę Twojej pięknej działeczki ;:173

Skoro mowa o szerszej perspektywie - kilka fotek z dachu ;-)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Po południu była solidna ulewa, na fotach widać jeszcze kałuże..waliło nawet gradem!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Monia, wcięło mi posta dla Ciebie ;:145 No to jeszcze raz...
Zatkało mnie po przeczytaniu Twojego komentarza, serio. Nie zdawałam sobie sprawy z tego, że mnie tak często odwiedzasz ;:131 Bardzo dziękuję za sympatyczny post - Twoje słowa bardzo mi schlebiają, miód na serce każdego zapaleńca!Choć zachwyty nie do końca zasłużone, traktuję je jako zachętę na przyszłość, dzięki! ;:180
Jeśli idzie o słabość do niektórych odmian róż..doskonale rozumiem Twoje dylematy..ja też tak czasami mam, że chociaż różyczka za najzdrowszą nie uchodzi..zakocham się i koniec. Heidi też mnie urzekła i kupiłam ją, świadoma mankamentów. Nie żałuję jednak, przezimowała świetnie, zakwitła jako pierwsza i choć po pierwszym kwitnieniu troszkę pochorowała, teraz ponownie kwitnie i znowu zachwyca ;:170 Opinie, opiniami...certyfikat zdrowia sobie, a my sobie ;:131 I tak wiele zależy od sadzonki, ziemii i uprawy...więc może czasem warto zaryzykować..a nóż u nas będzie zdrowa i silna :uszy
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Kasiu gdzie Ty tak weszłaś? Szersza perspektywa cudna...lubię oglądać te Twoje całokształty :lol:
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Łał, Kasiu uwielbiam takie foki ;:oj ale wejscie na dach..........niebezpieczne :roll:
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Bardzo ładnie oglądać ogródek z takiej perspektywy ;:oj fajnie niż tak tylko z plaskacza :lol: Superaśnie to wszystko wygląda ;:63
A ten sąsiedni ogródek po prawej to dopiero zieloniutki :D
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Renia, Aguś - to zdjęcie z okna na piętrze :lol: Chciałam Wam pokazać umiejscowienie rabat, to poszerzone będą obsadzone jesiennymi różami :D
Kasia, ten ogródek po prawej to moja chwaściana zmora :twisted:
*moje wątki*
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Tak podejrzewałam, że jak powieje to u ciebie się rozsiewa ;:219
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Wspaniałe te zdjęcia "z dachu"; one dają mi dodatkową perspektywę i obraz harmonijnej całości, super! :D
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Trochę poszerzyłaś. Ale czy nie za mało :roll: :;230
Tak myslałam, że te puste miejsca czekają na róże. Przecież inaczej byłyby już zapełnione :D
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Kasia mówisz,że polało u Ciebie.....pewnie i do mnie dojdzie , tu sucho perzeoktutnie ;:145
No kocham ta Twoja ścieżke....jest fantastyczna ;:oj
Miłej srody :wit
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Piękne widoczki z 'lotu ptaka'.Dopiero z takiej perspektywy dokładnie widać układ i rozplanowanie ogrodu .Super będą te poszerzone rabaty :uszy
Lubię ta Twoją romantyczną wizję ogrodu ;:173
Cudnie!!
marzenia się spełniają! Dana
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kasiu, extra to wygląda... teraz mam dokładne wyobrażenie jak wygląda Twój ogród - uporządkowałam sobie w głowie poszczególne zakątki... ścieżka i jej przyległości fantastyczne, poszerzone rabaty aż się proszą o kolejne cudowne rośliny... pytanie tylko (które zadała już Gosia) czy nie będziesz za chwilę dalej poszerzać ;-))
Dobrego dnia w kaloszach :) mnie się szykuje taki piątek :)
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Pięknie ;:108
Ten wątek to dla mnie encyklopedia różana- jak tylko przestane się gniewać na róże to będę korzystała z wiedzy tutaj zaczerpniętej przy tworzeniu różanki.
Ciekawa jestem relacji z dzisiejszej rewolucji ;:65
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzień dobry :wit
Dziewczyny - Kasia, Ewa Gajowa, Margo, Dorotka, Danusia, Aguś - miło mi, że zdjęcia z dachu przypadły Wam do gustu, chciałam pokazać ile jeszcze trawnika mam do kasacji :lol: :lol: Poszerzanie na pewno będzie, jak znam życie to już wiosną :;230 Ja już w kaloszach, śmigam do szkółki po cisy, może jeszcze jakiegoś RH przytargam :lol:
Madzia Variegata - encklopedia różana kochana to u AniDS, zajrzyj koniecznie :wit

Miłego dnia!
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”