Mi się wydaje, że po kupkach to tylko liście rosną ogromne, ciemno-zielone
a kwiatów za wiele nie ma pewnie to azot, a kwitnącym inne składniki potrzebne
Fakt po kupkach kwiatów niewiele tylko zielone ładne,ciemne.Nawiązałam do Biohumusu ze względu właśnie na te ciemnozielone,ładne liście no i po nim kwiaty też są a po kupkach ne bardzo ale ta zieleń chociaż jak sie zastanowić to nawozone kupkami pomidory ,ogórki,dynie kabaczki i cukinie miały bardzo duzo kwiatów i owoców.Więc moze tylko u kwiatów ozdobnych jest inaczej??
Ja uważam,że to bardzo dobry pomysł..powinno iść w Polskę kilka takich paczuszek ...niechby uszkodzili...mieliby potem nauczkę,że szanować nasze przesyłki ze "skarbami"...
ale jestem okropna...
Taaa.... wszystko pięknie, ale czy chciałybyście dostać zafajdaną paczkę? Bo ja chyba nie
Ja też mam kompościk, tylko taki bez specjalnego kompostownika, ot, zwykła sterta. Wrzucamy tam skoszoną trawę, obierki i resztki kuchenne. Później z tego jest dobry nawóz pod truskawki i do folii pod pomidory, czy ogórki. Mając kawałek ogródka, to konieczność.
Mam w rodzinie pocztowca i uwierzcie mi, że takie paczki się zdarzają i to niestety z ludzkim g... Trzeba być niezłym psycholem, żeby coś takiego komuś wysłać.
Noo...to prawda,że są ludzie i ludziska i całkiem osobna grupa..psycho.. bo zdrowy na umysle nie zrobiłby czegoś takiego,chyba nawet w żartach a swoją drogą Haniu, skąd pocztowcy wiedzą o takich przesyłkach i tak dokładnie czyje to g.....o
A zaczęło się tak niewinnie ..temat zamykam bo faktycznie niepachnący a my przecież kochamy pachnące i niepachnące kwiaty
.. nwiążę jeszcze tylko do kompostu i wszystkich jego składników.. to naprawdę najlepszy nawóz naturalny bo nim podobno nie można przenawozić jeśli jest dobrze rozłożony.Niektóre nasze kwiaty domowe wręcz potrzebują bardzo zasobnej ziemi i w składzie mieszanki ziem jest zalecana również ziemia kopostowa.Toteż każdy szanujący się ogrodnik ma u siebie chociażby zwykłą pryzmę kompostową.
Haniu ,ja tylko ze wzgledu na kury kupiłam kompostowniki bo są zamykane a wczesniej przez wiele lat mielismy taż zwykłą pryzmę
A tymczsem przyrastają mi pęknie hoyki ,jedne szybciej inne wolniej ale wszystkie:)