Pod Jesionem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod Jesionem

Post »

Aniu! Ja chętnie dzieliłam się czym miałam, bo sama zaczynałam ogród z kompletnym brakiem kasy (mało powiedziane ;:223), czasu i pomysłu gdzie i co kupić. Dostałam od jednych, czy też kupiłam, rozmnożyło się , to dawałam innym, bo jak pomyślę, ze ktoś może płacić za Runiankę Japońską 6-10 zł za maleńką doniczkę, czy trzmieliny, a ja mam ilości prawie hurtowe....
Tylko wspomniałam o nowej rabacie w cieniu, a kilka dobrych duszyczek pytało w wątku i na PW co chcę dostać! Roślinki od Marysi siedzą już nawet w gruncie. U Olka jeszcze wybieram, a Marylka dostarczy osobiście! Co mam dalej pisać?
Dzielę się czym mam i wiem co znaczy stracić oczekiwane rośliny. Część lilii straciłam w zeszłym roku przez remont elewacji i chorobę, ale mam też sporo młodych cebulek od lilii kupionych na ryneczku i FO.
Marta! Dobrze odnalazłaś! ;:138 Ja kupuję w Jaworze sporo - najlepsze gatunkowo lilie (poza tymi z FO) mam właśnie od nich, w Alejach kupowałam sporo iglaków i skalniakowych. O Grabiach słyszałam pozytywne opinie koleżanki, która kupuje towar z górnej półki, ponoć zdrowe i ładne roślinki. Tam są ponoć głównie krzewy, ale sama chętnie bym pojechała, choćby popatrzeć. ;:224
Halinko! ;:138 Dzięki. ;:3 Jak będzie tak padał dalej, to powinnam raczej posadzić ryż. ;:306 Woda stoi na trawniku.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49

Post »

Renatko wielkie ;:167 masz ;:196
piszę pw
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A jedziecie jutro do Łącka na giełdę rolną?
Jeżdżę co roku. Rewelacyjna sprawa.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu! Nawet jak miałam podejrzenie zawału, to uspokajałam ,,że to ni to, bo H twierdzi że jestem bez serca"... :;230
Gosiu! Przez te wszystkie lata byłam tylko raz, a dziś zapomniałam :oops: , bo dopiero przed kilkoma minutami odjechali nasi goście. Organizowaliśmy obiad na ,,Dzień Matki i Ojca" Miło było, ale mam dość.
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Reniu i co dalej? Na razie tylko deszcz, deszcz, deszcz :(
O jakim Grabiu rozmawiacie (gdzie ta lokalizacja)?
Możliwe, że w piątek 31 -go będę przejeżdżała przy Twojej furtce. :D :wit
Marginetka
500p
500p
Od: 28 sty 2013, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

maryla-56_56 Grabie Polskie, szkółka Piotra Kość, po drodze z Płocka do Gąbina przez Dobrzyków.
Czy jutro będzie u nas dalej padać?!
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:oj ;:oj Dawać mi tu zaraz namiary. Ja tą trasą jeżdżę do Sierpca.Właśnie przez Dobrzyków!! Gdzie ta szkółka? Widać ją z trasy? Grabie Polskie- nic mi ta nazwa nie mówi! Czy z trasy trzeba zjechać. No, krajanki - proszę oświecić Tośkę, bo nie gramotna!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

http://www.piotrkosc.pl/kontakt.html
Marylko! Zapraszam!
Marta! Niestety będzie!
Tosiu! Wkleiłam link.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miałam posadzić do wczoraj wszystkie rozsady i w nagrodę kupić sobie różę, ale nie wykonałam zadania. Dzielnie pracowałam przez ostatnie dni. Deszcz nie deszcz, siałam, sadziłam pieliłam ... i końca nie widać. Muszę jeszcze raz wysiać marchew i pietruszkę (czy jest sens...) dosiać buraczki (koniecznie), bo nic mi nie wzeszło ;:223 A przepraszam wzeszło zielsko na ścieżkach ;:223
Zielsko ogólnie króluje w moim ogrodzie i chyba nigdy się nie obrobię ;:223
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Renatko to samo u mnie ! też szykuję się dosiać, ale jak to ma szansę wyjść jak jest zimno, a deszcz chyba wypłukuje te nasiona. Jedynie wzeszła mi fasolka i buraki pastewne dla kur :;230 może się podzielą :lol:
Nie kupiłaś sobie nagrody ;:185 no masz szansę jeszcze dzisiaj ;:108
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Renatko, kochana .NIe tylko Ty masz wrażanie ze nie opielisz tego nmigdy.Moje warzywka też tak myślą.Wczoraj ciut podzizbałam,ale deszcz mnie wygonił.Dzis nie pójdę bo się tam utopie...
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Ja wczoraj dopełniłam kompostownik do pełna. Ale nie zielskiem, a nadmiarem roślin!!! Zadarniacze się rozzuchwaliły i pokrywają wszystkie wolne miejsca.Usunęłam to i zrobiło się luźniej. Niezapominajki, wielkie kępy też poszły na kompost. Obcięłam wrzośce. Dziś u nas zimno, ale nie pada, więc na kawkę pojadę na działkę. Dzięki za link, Jak jadę od Dobrzykowa, to na której stronie jest ta szkółka? Prawa czy lewa. Gdzie wypatrywać?
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

Renatko też mam chwile zwątpienia jak widzę ile pracy i czasu trzeba poświęcić. Ale jak sie juz to zrobi to jest satysfakcja. A przecież chwaściorow będzie już coraz mniej. A deszcze wkońcu musi przestac padać.....chyba.. :roll:
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Witaj Renatko pracusiu:) Ależ będziesz miała pomidorków wyczytałam, u mnie z braku tunelu i czasu same koktajlowe będą , pozdrawiam
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Marginetka
500p
500p
Od: 28 sty 2013, o 12:33

Post »

Tosiu, szkółka jest pomiędzy Dobrzykowem a Gąbinem, jedziesz z Gąbina to jest po prawej stronie, jedziesz z Dobrzykowa to po lewej :wink:
Renata żyjesz? Jak tam wczorajszy wieczór? U mnie była taka burza, że myślałam, że mi zaraz dach wiatr zerwie :shock: , spadło tyle deszczu że o warzywniku zacznę chyba pisać w czasie przeszłym ;:185
U mnie buraczki do wczoraj rosły najładniej, pietruszkę i marchewkę dosiewałam ponieważ jakiś pijany sądząc po szlaku, kret zrobił swoje, część melonów i papryk odeszła ;:170 za to cukinia w szalonej ilości 5 szt. rośnie jak napromieniowana.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”