Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 4
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 4
Juluś, zapowiadają, że prawie w całej Polsce spadnie śnieg - widocznie do Ciebie przyszedł w pierwszej kolejności... rano było u mnie -16st i w zasadzie potraktowałam tę temperaturę jako ocieplenie ;)
po kule jeszcze nie byłam, a donice muszę odebrać w najbliższych dniach... póki jednak mroźno i zimowo to jakoś nie mam ciśnienia, że muszę je mieć już, natychmiast ;)
po kule jeszcze nie byłam, a donice muszę odebrać w najbliższych dniach... póki jednak mroźno i zimowo to jakoś nie mam ciśnienia, że muszę je mieć już, natychmiast ;)
- Jule
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jestem strasznie ich ciekawa tz donic jestem ciekawa, uwielbiam donice
Ale faktycznie, sadzic nie mozna, to czleka nie cisnie
Zamowilas juz Ilse? ja chyba jednak zrobie w R zamowienie, bo chyba nigdzie Boule de Neige kolo siebie nie dostane. Chociaz jutro jeszcze zadzwonie do tej szkolki co mam jechac w marcu... zapytam moze jakies burbonki maja.

Zamowilas juz Ilse? ja chyba jednak zrobie w R zamowienie, bo chyba nigdzie Boule de Neige kolo siebie nie dostane. Chociaz jutro jeszcze zadzwonie do tej szkolki co mam jechac w marcu... zapytam moze jakies burbonki maja.
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przymroziło, -25, jeszcze nie tragicznie. Nałóg górą, ale jutro wracam do pracy, będzie łatwiej 

Julka, mam nadzieję, że Ci się spodobają
ja też uwielbiam donice!
Ilse już zamówiłam w R. - na początku marca mają wysyłać, jeśli pogoda pozwoli... zamówiłam też Mikelite
moim zdaniem Boule de Neige zamawiaj i nie czekaj... no chyba, że jutro powiedzą Ci przez tel że mają.
Ewa, grożę Ci paluszkiem i trzymam kciuki nadal, że w końcu się uda! ;) -25st? kurczę, nie odpuszcza...

Ilse już zamówiłam w R. - na początku marca mają wysyłać, jeśli pogoda pozwoli... zamówiłam też Mikelite

moim zdaniem Boule de Neige zamawiaj i nie czekaj... no chyba, że jutro powiedzą Ci przez tel że mają.
Ewa, grożę Ci paluszkiem i trzymam kciuki nadal, że w końcu się uda! ;) -25st? kurczę, nie odpuszcza...
już zamawiacie róże? rajciu......
no to ja się muszę pośpieszyć.....hehe jakoś w marcu lub pod koniec lutego będę zamawiać by jak najszybciej przyszły
no u mnie dziś tylko -14, niebo bezchmurne, słońce tak daje po oczach, że można zwariować zaś w nocy spadł śnieg....wiec roślinki mają małą pierzynkę

no u mnie dziś tylko -14, niebo bezchmurne, słońce tak daje po oczach, że można zwariować zaś w nocy spadł śnieg....wiec roślinki mają małą pierzynkę

- Jule
Ja sie tak lamie, bo jednej rozy zamawiac mi sie nie oplaca
to raz a po drugie, to jednak najlepiej bylo by mi zamowic na jesien. Jak juz będę miala porobione zmiany, to będę wiedziala gdzie konkretnie mam na co miejsce. No nic zadzwonie i zdecyduje.
Tez sobie kupilam 2 powojniki
ps Marta zamawiac lepiej wczesniej .. oni i tak wysylaja w marcu jak pogoda dopisze. A ze leci to kolejnoscia zamowien, to na koncu moze sie okazac ze czegos braknie.

Tez sobie kupilam 2 powojniki

ps Marta zamawiac lepiej wczesniej .. oni i tak wysylaja w marcu jak pogoda dopisze. A ze leci to kolejnoscia zamowien, to na koncu moze sie okazac ze czegos braknie.
hmmmmm a jak to jest z zapłatą za zamówienie?
bo jeśli teraz to nie dam rady ale jeśli później to ok......finanse bedą później
bo jeśli teraz to nie dam rady ale jeśli później to ok......finanse bedą później

- ewamaj66
Piękna piwonia z żółtym środkiem, te najbardziej mi się podobają
Porządnego zamówienia jeszcze nie robiłam, ale na pewno trochę poszaleję.

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jule pisze:Ja sie tak lamie, bo jednej rozy zamawiac mi sie nie oplacato raz a po drugie, to jednak najlepiej bylo by mi zamowic na jesien. Jak już będę miala porobione zmiany, to będę wiedziala gdzie konkretnie mam na co miejsce. No nic zadzwonie i zdecyduje.
Tez sobie kupilam 2 powojniki![]()
.
Jula to zamów 2. Już lżej będzie

- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
A ja jeszcze ciągle nie wiem, jakie róże zamówić. Myślę, ze do wiosny zdążę wybrać... ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- Jule
Sliczne te piwonie bardzo lubie te kwiaty, och i ach
Tak, kupilam Polish Spirit i Alba Luxurians
Gosik, na razie paru nie moge, bo nie wiem jak z miejscem
i tu jest wlasnie pies pogrzebany ... ale nie zawracam sobie tym glowy, bo chabazie nie ucieknal i mozna jesienia zamowic.

Tak, kupilam Polish Spirit i Alba Luxurians

Gosik, na razie paru nie moge, bo nie wiem jak z miejscem

- ewamaj66
Chciałabym, żeby trochę tego zdrowego rozsądku Jule spłynęło również na mnie 

Ewa, mnie też przydałoby się chociaż trochę Julkowego rozsądku ;) niestety jestem w gorącej wodzie kąpana i jak sobie coś umyślę, to ciężko mnie odwieźć od danego konceptu... tłumaczę sobie, że Julka mówi po niemiecku i dzięki temu nieco germańskiej rozwagi nabyła wraz z tą umiejętnością
Julka, ja też kocham piwonie
zamówiłam sobie jakieś chińskie cudeńka, które będę sadzić wiosną ;) a propos powojników - gdzie o tej porze roku i w jakim stanie teraz są sprzedawane?
jeśli wybierać między jedną a dwiema różami, to wybór jest prosty
Su, wybieraj wybieraj, bo wiosną może brakować już wielu odmian ;)
Gosia, no właśnie
Ewa, Ty też zamawiałaś piwonie w sadzawce, prawda? to nie było porządne zamówienie?
kochana, Twoje plany na ten sezon są naprawdę szalone! 
Marta, z zapłatą bywa różnie, w różnych szkółkach... skąd planujesz zamawiać róże?

Julka, ja też kocham piwonie

jeśli wybierać między jedną a dwiema różami, to wybór jest prosty

Su, wybieraj wybieraj, bo wiosną może brakować już wielu odmian ;)
Gosia, no właśnie

Ewa, Ty też zamawiałaś piwonie w sadzawce, prawda? to nie było porządne zamówienie?

Marta, z zapłatą bywa różnie, w różnych szkółkach... skąd planujesz zamawiać róże?
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aguś piwonie cudeńka......bardzo je lubię, ja do niedawna miałam tylko bordowe majówki, ale ostatnio posadziłam sobie kilka odmian....szczególnie marzyła mi sie biała......zobaczymy jak przetrwają te skoki temperatur i silne mrozy....mam nadzieję, ze zakwitną , bo to jedne z moich ulubionych kwiatów.......żeby tylko troszkę dłużej kwitły......
Kociamburki masz przepiękne........wspaniały kolor sierści
A jak ich charakterki, przytulaki, czy indywidualiści?
Kociamburki masz przepiękne........wspaniały kolor sierści