Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 4

Post »

Juluś, zapowiadają, że prawie w całej Polsce spadnie śnieg - widocznie do Ciebie przyszedł w pierwszej kolejności... rano było u mnie -16st i w zasadzie potraktowałam tę temperaturę jako ocieplenie ;)
po kule jeszcze nie byłam, a donice muszę odebrać w najbliższych dniach... póki jednak mroźno i zimowo to jakoś nie mam ciśnienia, że muszę je mieć już, natychmiast ;)
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jestem strasznie ich ciekawa tz donic jestem ciekawa, uwielbiam donice ;:108 Ale faktycznie, sadzic nie mozna, to czleka nie cisnie :wink:
Zamowilas juz Ilse? ja chyba jednak zrobie w R zamowienie, bo chyba nigdzie Boule de Neige kolo siebie nie dostane. Chociaz jutro jeszcze zadzwonie do tej szkolki co mam jechac w marcu... zapytam moze jakies burbonki maja.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Przymroziło, -25, jeszcze nie tragicznie. Nałóg górą, ale jutro wracam do pracy, będzie łatwiej :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---

Post »

Julka, mam nadzieję, że Ci się spodobają 8-) ja też uwielbiam donice!
Ilse już zamówiłam w R. - na początku marca mają wysyłać, jeśli pogoda pozwoli... zamówiłam też Mikelite :)
moim zdaniem Boule de Neige zamawiaj i nie czekaj... no chyba, że jutro powiedzą Ci przez tel że mają.
Ewa, grożę Ci paluszkiem i trzymam kciuki nadal, że w końcu się uda! ;) -25st? kurczę, nie odpuszcza...
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

już zamawiacie róże? rajciu...... :shock: no to ja się muszę pośpieszyć.....hehe jakoś w marcu lub pod koniec lutego będę zamawiać by jak najszybciej przyszły ;:224

no u mnie dziś tylko -14, niebo bezchmurne, słońce tak daje po oczach, że można zwariować zaś w nocy spadł śnieg....wiec roślinki mają małą pierzynkę :D
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja sie tak lamie, bo jednej rozy zamawiac mi sie nie oplaca :wink: to raz a po drugie, to jednak najlepiej bylo by mi zamowic na jesien. Jak juz będę miala porobione zmiany, to będę wiedziala gdzie konkretnie mam na co miejsce. No nic zadzwonie i zdecyduje.
Tez sobie kupilam 2 powojniki 8-)

ps Marta zamawiac lepiej wczesniej .. oni i tak wysylaja w marcu jak pogoda dopisze. A ze leci to kolejnoscia zamowien, to na koncu moze sie okazac ze czegos braknie.
x-ag-a
---

Post »

Marta, zamawiaj, zamawiaj - już czas :)
Julka, powojniki piękne są ;) kupiłaś Polish Spirit? no a z tą jedną różą, to faktycznie - może się nie opłaca...

na różowo:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

hmmmmm a jak to jest z zapłatą za zamówienie?
bo jeśli teraz to nie dam rady ale jeśli później to ok......finanse bedą później :roll:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piękna piwonia z żółtym środkiem, te najbardziej mi się podobają :D Porządnego zamówienia jeszcze nie robiłam, ale na pewno trochę poszaleję.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jule pisze:Ja sie tak lamie, bo jednej rozy zamawiac mi sie nie oplaca :wink: to raz a po drugie, to jednak najlepiej bylo by mi zamowic na jesien. Jak już będę miala porobione zmiany, to będę wiedziala gdzie konkretnie mam na co miejsce. No nic zadzwonie i zdecyduje.
Tez sobie kupilam 2 powojniki 8-)
.

Jula to zamów 2. Już lżej będzie :D
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

A ja jeszcze ciągle nie wiem, jakie róże zamówić. Myślę, ze do wiosny zdążę wybrać... ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sliczne te piwonie bardzo lubie te kwiaty, och i ach :wink:
Tak, kupilam Polish Spirit i Alba Luxurians 8-)
Gosik, na razie paru nie moge, bo nie wiem jak z miejscem :roll: i tu jest wlasnie pies pogrzebany ... ale nie zawracam sobie tym glowy, bo chabazie nie ucieknal i mozna jesienia zamowic.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chciałabym, żeby trochę tego zdrowego rozsądku Jule spłynęło również na mnie :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---

Post »

Ewa, mnie też przydałoby się chociaż trochę Julkowego rozsądku ;) niestety jestem w gorącej wodzie kąpana i jak sobie coś umyślę, to ciężko mnie odwieźć od danego konceptu... tłumaczę sobie, że Julka mówi po niemiecku i dzięki temu nieco germańskiej rozwagi nabyła wraz z tą umiejętnością :lol:
Julka, ja też kocham piwonie ;:167 zamówiłam sobie jakieś chińskie cudeńka, które będę sadzić wiosną ;) a propos powojników - gdzie o tej porze roku i w jakim stanie teraz są sprzedawane?
jeśli wybierać między jedną a dwiema różami, to wybór jest prosty 8-)
Su, wybieraj wybieraj, bo wiosną może brakować już wielu odmian ;)
Gosia, no właśnie :lol:
Ewa, Ty też zamawiałaś piwonie w sadzawce, prawda? to nie było porządne zamówienie? :shock: kochana, Twoje plany na ten sezon są naprawdę szalone! :)
Marta, z zapłatą bywa różnie, w różnych szkółkach... skąd planujesz zamawiać róże?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś piwonie cudeńka......bardzo je lubię, ja do niedawna miałam tylko bordowe majówki, ale ostatnio posadziłam sobie kilka odmian....szczególnie marzyła mi sie biała......zobaczymy jak przetrwają te skoki temperatur i silne mrozy....mam nadzieję, ze zakwitną , bo to jedne z moich ulubionych kwiatów.......żeby tylko troszkę dłużej kwitły......
Kociamburki masz przepiękne........wspaniały kolor sierści ;:138 A jak ich charakterki, przytulaki, czy indywidualiści?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”