Moja familokowa oaza spokoju cz.7
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja familokowa oaza spokoju cz.7
Jadziu. Niestety robale w natarciu. Ja dziś poszłam już z opryskiem chemią, gdyż mszyc stada, pąki róż zniekształcone - efekt jakichś ssących robali, pędy niektórych róż z bruzdownicą, ale we Wrocławiu tylko w piątek trochę popadało, a upały powodują, że się wszystko lęgnie. Przestałam wierzyć w ocet, mydło czosnkowe itp. Niektóre róże już kwitną, ale kwiat przekwita w ciągu jednego dnia.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
IZULKO Dzięki a ja go nie zdążyłam zatłuc ,ale jutro mi nie umknie a tak ładnie wyglądał
. Listek zaraz urwałam bo była tam też czarna kropka . A to ci dziurkacz ja sobie siedziałam i mu sie przyglądałam co wyprawia na tym listku . Wiesz na ogródku może sobie być ,ale w domu raczej nie bo mamy od syna pieska w domowym przedszkolu . Jak go złapie rzucę na pożarcie mrówkom
ROBACZKU dziękuje
kurcze człowiek cały czas musi się uczyć
KRYSIU chemia też nie skutkuje . 2 pąki Kronenburga też mam okropnie zdeformowane ,ale szkoda mi ich obrywać . Te mszyce i mrówki mnożą sie na potęgę Czy żadna zwierzyna ich nie zjada Trzeba by było sprowadzić mrówkojada
. Myślałam ,ze ta deformacja to efekt ostatnich przymrozków

ROBACZKU dziękuje

KRYSIU chemia też nie skutkuje . 2 pąki Kronenburga też mam okropnie zdeformowane ,ale szkoda mi ich obrywać . Te mszyce i mrówki mnożą sie na potęgę Czy żadna zwierzyna ich nie zjada Trzeba by było sprowadzić mrówkojada

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Mnie ten chrabąszcz a właściwie cała banda chrabąszczy pożera wszystkie kwiaty róż, siedzą sobie między płatkami i wcinają.
ale marny ich żywot, wszystkie co uda mi się złapać giną rozgniecione a morduję ich dziennie po kilkadziesiąt. ;:44
Naparstnica Ci już kwitnie, moje wymęczone przez mszyce ledwo wyrastają w górę.
Ta żółta róża pnąca bardzo podobna do tej którą dałam Basi tylko że moja robiła za niskiego samotnika.
Ten czarno-biały leń fajnisty.

Naparstnica Ci już kwitnie, moje wymęczone przez mszyce ledwo wyrastają w górę.
Ta żółta róża pnąca bardzo podobna do tej którą dałam Basi tylko że moja robiła za niskiego samotnika.

Ten czarno-biały leń fajnisty.

- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Chyba wpadnę zobaczyć tę Twoją pnacą nn. Wygląda nieźle, a mówisz, że kwiatki bardziej pomarańczowe
Po wpisie Izy wróciłam w górę i jeszcze raz, już uważniej, przyjrzałam się temu różanemu zbrodniarzowi
pewnie i u mnie jest. Sama widziałaś, moich róż nie omija żadna inwazja. Za chwilę pojawią się grzyby. Jutro popryskam Buszem.
Kot wygląda na rodzine mojej Oli
i Ty doczekałaś sie pomocnika 

Po wpisie Izy wróciłam w górę i jeszcze raz, już uważniej, przyjrzałam się temu różanemu zbrodniarzowi

Kot wygląda na rodzine mojej Oli

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- JAKUCH
BASIU bardzo proszę możesz wpaść kiedy chcesz . On ma odwłok brązowy a druga połowa jest taka metaliczna taki granatowy metalik . Ja wariatka siedziałam na kamieniu i mu sie przyglądałam co on robi zamiast go zaraz walnąć . Myślałam ,ze to jakiś pożyteczny gad a tu masz
. Masz rację ona z rodziny Oli i nawet dziewczynka . Ja dzis pryskałam Buszem ,ale tylko niektóre róże te słabsze
MAJKA to jest ona ten leń . Naparstnie już zaczęły kwitnąć ,ale takich gigantycznych ostróżek to u mnie nie ma same takie huhra . Dzis zauważyłam ,że mróki mi obżerały płatki róż . Musiałam paę płatków wyrwac ,żeby je stamtąd wyrzucić . Kwitnie już od Basi ostrogowiec

MAJKA to jest ona ten leń . Naparstnie już zaczęły kwitnąć ,ale takich gigantycznych ostróżek to u mnie nie ma same takie huhra . Dzis zauważyłam ,że mróki mi obżerały płatki róż . Musiałam paę płatków wyrwac ,żeby je stamtąd wyrzucić . Kwitnie już od Basi ostrogowiec

- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadziu u Ciebie ciągle coś kwitnie
,muszę zmienić coś u siebie żeby było bardziej kwieciście,jesienią chyba będą zmiany
.
Ja w tamtym roku wybijałam jakieś robale,które lubiły płatki róż
,
W tym roku liczę,że ich nie będzie
Parę zdjęć mam u siebie ,właśnie mi przesłano,cały post z fotkami znalazł się u Ciebie nie wiem jakim cudem,który skasowałam

Ja w tamtym roku wybijałam jakieś robale,które lubiły płatki róż

W tym roku liczę,że ich nie będzie

Parę zdjęć mam u siebie ,właśnie mi przesłano,cały post z fotkami znalazł się u Ciebie nie wiem jakim cudem,który skasowałam

- JAKUCH
WITAM WTORKOWO . Uciekłam z ogródka ,gdyż takie grzmoty a bałam się o kompa ,żeby mi nie walło . Deszczu jak na razie spadło tylko parę kropel . na razie sipi i sie rozjaśnia ,ale to chyba nie wszystko . Burza moze wrócić z podwójną siłą
HALINKO widocznie podoba Ci sie pisać u mnie i bardzo się cieszę . Dzisiaj znowu przyszedł ten kotek do mojego ogródka a myślałam ,że już gdzieś wybył . Trochę roślinek popikowałam aksamitki są posadzone na obwódkach rabatek . Posiałam jakieś kwiatki i teraz karka namokła i nie wiem co wysiałam
będe musiała sie pytać o ile kwiaty będą mi sie podobać . Niestety nasiona floksa gwiażdzistego nie przetrzymały zimy amyślałam ,że sie wysiał ,ogórecznik też nie przezimował . Znowu jedno doświadczenie więcej . Wstawiam trochę fotek i chyba jednak będe musiała wyłączyć komputer

HALINKO widocznie podoba Ci sie pisać u mnie i bardzo się cieszę . Dzisiaj znowu przyszedł ten kotek do mojego ogródka a myślałam ,że już gdzieś wybył . Trochę roślinek popikowałam aksamitki są posadzone na obwódkach rabatek . Posiałam jakieś kwiatki i teraz karka namokła i nie wiem co wysiałam

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Nie do wiary, że masz tak pięknie kwitnące róże! U mnie dopiero Alba Maxima otwarła kilka kwiatów.
Jadziu, gdybym wpuściła do ogródka mrówkojada, to miałby robotę do zimy, a jeszcze by mu zostało na cały następny rok
Ogórecznik niedawno mi się pojawił, ale chyba tylko jeden - przynajmniej na razie. Nie piel zbyt intensywnie, to moze i u Ciebie jeszcze wzejdzie?
To zdjęcie strasznie mi się podoba!
Co to za roslina, ta największa, na samym środku?

Jadziu, gdybym wpuściła do ogródka mrówkojada, to miałby robotę do zimy, a jeszcze by mu zostało na cały następny rok

Ogórecznik niedawno mi się pojawił, ale chyba tylko jeden - przynajmniej na razie. Nie piel zbyt intensywnie, to moze i u Ciebie jeszcze wzejdzie?

To zdjęcie strasznie mi się podoba!

Co to za roslina, ta największa, na samym środku?

- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Jadzia, ja też uciekłam przed deszczem
mógł poczekać jeszcze ze trzy godziny, juz miałam namieszany Busz
Moje powojniki idą, jak burza, ale róże niespecjalnie. Polka pokazała kwiatka, ale jakiś brzydal

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadziu róże już nie wytrzymały u Ciebie...dużo masz rozwiniętych paków...Najbardziej frapująca Burgund... tuż ...tuż do pełnego rozkwitu
Ten robal wycinający dziurki w liściach ,nie był podobny do pszczoły...
jeżeli tak...to może być miesierka...pszczółka krawiec,wycina precyzyjne otwory w liściach ,ale pąkom nie szkodzi
Do następnego spotkania...

Ten robal wycinający dziurki w liściach ,nie był podobny do pszczoły...

Do następnego spotkania...

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
Podsyłam mrówkojady

Ach... jak dobrze, że je mam w zanadrzu

Ach... jak dobrze, że je mam w zanadrzu

To ja poproszę jednego.Gosiu nawet dwa by nie wytrzebiły tego cholerstwa.Mszyce mam bardzo dorodne i tłuste.Nawet w 3 kolorach.Nic na nie nie działa.
Jadziu i u mnie Fresia dzisiaj w całej okazałości piękna i rozwinięta.Bardzo ją lubię.
Róże idą jak burza
Rano pąk a po południu już kwiat.Kupione angielskie długo trzymają kwiat,jeszcze nie obsypały się a to już chyba tydzień od zakupu.Nadal stoją w doniczkach.
Jadziu i u mnie Fresia dzisiaj w całej okazałości piękna i rozwinięta.Bardzo ją lubię.
Róże idą jak burza

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- JAKUCH
TOSIA widziałam jej kwiaty a ta Twoja ostróżka śliczności . Zbierzesz z niej nasionka
ANIU a ja nie mogę sie doczekać na pełny rozkwit Burgunda . U mnie to samo z mszycami różne różniste i nawet wkradają sie do płatków
GOSIA a mrówkojady by sie przydały jak nic i na pewno nie umarłyby z głodu
BASIA tez chciałam robić buszem ,ale jak zaczęło grzmieć to juz wiedziałam ,że z tego nic nie będzie
IZULKO to na środku to bylica te srebrne listki a całkiem na środku skalniaka rośnie Twoja trawka . Wiem jakie miał listki i muszą pachnieć na ogórki

ANIU a ja nie mogę sie doczekać na pełny rozkwit Burgunda . U mnie to samo z mszycami różne różniste i nawet wkradają sie do płatków
GOSIA a mrówkojady by sie przydały jak nic i na pewno nie umarłyby z głodu

BASIA tez chciałam robić buszem ,ale jak zaczęło grzmieć to juz wiedziałam ,że z tego nic nie będzie
IZULKO to na środku to bylica te srebrne listki a całkiem na środku skalniaka rośnie Twoja trawka . Wiem jakie miał listki i muszą pachnieć na ogórki

- MalinaG
- 1000p
- Od: 30 sie 2008, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadziu! Pięknie już ci kwitną róże
Ja na swoje to jeszcze trochę poczekam
ale ładnie już się ruszyły po tym przemrożeniu majowym.Zaczyna mi kwitnąć pnąca żółta nn i New Dawn,ale kupione z paczkami były
Mszyc też zatrzęsienie

Mszyc też zatrzęsienie

Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie